Περίεργα - Παράξενα

Εστιατόριο όπου τρως όσο θέλεις και πληρώνει ό,τι θέλεις!

estiatorio_pou_tros_oso_theleis_kai_plironeis_oti_theleis_perierga_lentil_melvourni.jpg

Και το κάνει αυτό διότι το κέρδος δεν είναι το βασικό κίνητρο αλλά η απόλαυση του φαγητού. Στο “Lentil As Anything” σημασία δεν έχει μόνο το νόστιμο φαγητό που σερβίρεται ούτε τα χρήματα που θα πληρώσεις αλλά η κοινωνικοποίηση, η πρέα, ο σεβασμός και το “μπράβο” που θα πεις στο τέλος του γεύματος για την απόλαυση.

lentil_melvourni_estiatorio.jpg

lentil_melvourni_estiatorio.jpg, by fotesk

“Τα χρήματα δεν είναι για να απομακρύνουν τους ανθρώπους ούτε για να τους αποκλείουν από τις καθημερινές απολαύσεις αλλά για να τους φέρνουν πιο κοντά”, λέει ο εμπνευστής του εστιατορίου Shanaka Fernando. Γι’ αυτό στο συγκεκριμένο εστιατόριο απασχολούνται άνθρωποι όλων των ηλικιών και από όλες τις κοινωνικές ομάδες, άνεργοι και άποροι, επαγγελματίες και μαθητευόμενοι… Η κράτηση εδώ είναι απαραίτητη, ενώ το ποσό που θα πληρώσει κάποιος είναι περίπου 10 ευρώ το άτομο για ένα πλήρες γεύμα.

pay_as_you_feel_lentil_as_anything_melbourn_estiatorio.jpg

pay_as_you_feel_lentil_as_anything_melbourn_estiatorio.jpg, by fotesk

lentil_melvourni_estiatorio_perirga.jpg

lentil_melvourni_estiatorio_perirga.jpg, by fotesk

lentil_gevma_estiatorio_melbourn.jpg

lentil_gevma_estiatorio_melbourn.jpg, by fotesk

lentil_estiatorio_melvourni.jpg

lentil_estiatorio_melvourni.jpg, by fotesk

estiatorio_lentil_melvourni_perierga_ekriti.jpg

estiatorio_lentil_melvourni_perierga_ekriti.jpg, by fotesk

 

lentil_as_anything_melbourn.jpg

lentil_as_anything_melbourn.jpg, by fotesk

perierga.gr

 

Περίεργα - Παράξενα

Πρασονήσι: Το μέρος στην Ελλάδα που γίνεται άλλοτε νησί και άλλοτε χερσόνησος

Πρασονήσι

Η Ελλάδα είναι γεμάτη ομορφιές και μέρη ανεξερεύνητα. Είτε αγαπάς το βουνό είτε τη θάλασσα, το σίγουρο είναι ότι πάντα ανακαλύπτεις μέρη που δε γνώριζες και εντυπωσιάζεσαι με το μεγαλείο της φύσης. Κάποια φαινόμενα, δε, σου προκαλούν δέος.

Ένα τέτοιο μέρος, άγνωστο στους περισσότερους, βρίσκεται στη Ρόδο.

Τι το ιδιαίτερο έχει; Το χειμώνα μοιάζει με νησί ενώ το καλοκαίρι μετατρέπεται σε χερσόνησο.

Ο λόγος για το Πρασονήσι.

Ένα μαγικό μέρος στην Ελλάδα

Το Πρασονήσι, λοιπόν, είναι το νοτιότερο άκρο της Ρόδου, ένα μοναδικό μέρος στην Ελλάδα. Πρόκειται για ένα παράξενο δημιούργημα της φύσης καθώς το χειμώνα είναι νησί και το καλοκαίρι… χερσόνησος! Υπάρχει, βέβαια, μια πολύ λογική εξήγηση γι’ αυτό. Αυτό συμβαίνει γιατί συνδέεται με την υπόλοιπη στεριά με μια στενή λωρίδα άμμου, που τον χειμώνα την σκεπάζουν τα κύματα. Άρα το χειμώνα η χερσόνησος μετατρέπεται απλώς σε νησί. Οι εικόνες από ψηλά είναι ιδιαίτερα εντυπωσιακές. Εκεί που βλέπεις μια χερσόνησο που σφύζει από ζωή το καλοκαίρι και το χειμώνα μετατρέπεται σε ένα ξεχωριστό νησί.

Είτε πάντως είναι χειμώνας, είτε είναι καλοκαίρι, η ομορφιά του τοπίου είναι απαράμιλλη. Το καλοκαίρι, το Πρασονήσι είναι το σημείο συνάντησης των νέων που αγαπούν την ιστιοσανίδα. Και υπάρχει λόγος που συμβαίνει αυτό. Επειδή οι δύο πλευρές έχουν διαφορετική κυματική συμπεριφορά, ό,τι αέρας και να φυσάει, ακόμα και μελτέμι, οι λάτρεις της ιστιοσανίδας που που πηγαίνουν εκεί για να χαρούν την θάλασσα του Καρπάθιου Πελάγους τους έχουν δώσει δυο χαρακτηριστικά ονόματα, «Κύμα» και «Επίπεδο». Είτε θες, λοιπόν, μια ήρεμη θάλασσα, είτε φουρτουνιασμένη, εκεί θα την βρεις. Ολόκληρη η παραλία είναι μεγάλη και αμμουδερή. Η ίδια εικόνα είναι και από τις δυο πλευρές της λωρίδας που συνδέει το Πρασονήσι με την υπόλοιπη Ρόδο, με μήκος λιγότερο από 500 μέτρα περίπου.

Το χειμώνα το σκηνικό είναι εντελώς διαφορετικό. Τα κύματα καλύπτουν μεγάλο μέρος της στεριάς με αποτέλεσμα η χερσόνησος να μετατρέπεται σε ένα νησί. Από ψηλά μπορεί κανείς να καταλάβει τη μεγάλη διαφορά.

Κάτι μοναδικό που έχει το Πρασονήσι

Από μόνο του το γεγονός ότι τη μια εποχή του χρόνου είναι νησί και την άλλη χερσόνησος, καθιστά πολύ ιδιαίτερο αυτό το μέρος. Ένα άλλο ιδιαίτερο χαρακτηριστικό που έχει το Πρασονήσι είναι ότι όταν στο υπόλοιπο Αιγαίο έχει σχετική άπνοια, εκεί φυσάει και μάλιστα αρκετά (γύρω στα 4- 5 μποφόρ), ενώ όταν στο υπόλοιπο Αιγαίο μαίνονται οι θυελλώδεις βοριάδες των 9 και δέκα μποφόρ εκεί το… μισό Πρασονήσι έχει σχεδόν ηρεμία.

Αυτό, βέβαια, που δεν μπορείς να υπολογίζεις ποτέ είναι πώς θα πας στο λεγόμενο «νησί». Η θάλασσα το καθορίζει. Αυτή θα επιλέξει αν θας πας με τα πόδι ή… κολυμπώντας! Το σίγουρο είναι ότι αν βρεθείς το καλοκαίρι στη Ρόδο για τις διακοπές σου, αυτό είναι ένα μέρος που πρέπει να γνωρίσεις από κοντά. Στην περιοχή που βρίσκεται το Πρασονήσι, μεταξύ άλλων υπάρχουν καταλύματα που μπορούν να σου προσφέρουν μια άνετη διαμονή σε ένα από τα πιο όμορφα μέρη στη Ρόδο, όπως αναφέρει το exploringgreece.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η ιστορική Μονή που μπορείς να περπατήσεις… στον τρούλο της

Άνδρας βιντεοσκόπησε πλοίο να… πετά στον ουρανό

Μπλε δράκος: Το εντυπωσιακό και μυστήριο πλάσμα των ωκεανών