Περίεργα - Παράξενα

Δανία: Στα δικαστήρια για ... τα πατατάκια!

πατατακια

Στα δικαστήρια βρίσκεται δανέζικη εταιρεία προκειμένου να σταματήσει μια αντίπαλη επιχείρηση να πουλά και αυτή τετράγωνα πατατάκια. 

Η εταιρεία Κιμ εδώ και τρεις δεκαετίες φτιάχνει και πουλά πατατάκια σε τετράγωνο σχήμα. Ωστόσο φέτος στο παιχνίδι μπήκε ένας ανταγωνιστής, η εταιρία Τάφελ, που έβγαλε στην αγορά πατατάκια με παρόμοιο σχήμα και μέγεθος.

Η εταιρεία Κιμ στράφηκε στα δικαστήρια, καθώς υποστηρίζει ότι έχει το αποκλειστικό δικαίωμα να πωλεί τετράγωνα πατατάκια στη Δανία. Η εταιρεία Τάφελ συμφώνησε να αλλάξει το σχήμα των σνακ από τετράγωνα σε στρογγυλά, παρά το γεγονός ότι το σχήμα αυτό είναι πιο ακριβό στην παραγωγή του, όπως αναφέρει το in.gr.

«Δεν μπορεί να κατέχει αποκλειστικά η εταιρεία Κιμ το τετράγωνο. Είναι ένα σχήμα γενικό και με αυτό τον τρόπο που αντιδρά η Κιμ θα μειώσει τον ανταγωνισμό και τις επιλογές που έχουν οι καταναλωτές» τόνισε ο διευθύνων σύμβουλος της Τάφελ, Κρις Σαμγουέις.

Η τελική απόφαση του δικαστηρίου αναμένεται εντός της χρονιάς.

Περίεργα - Παράξενα

Ρεκόρ Γκίνες για συλλογή 20.000 παιχνιδιών από fast food (φώτο)

συλλογη παιχνιδιων

Πολλοί άνθρωποι συλλέγουν αναμνηστικά αντικείμενα ή παιχνίδια από τοην παιδική ηλικία. Από την ηλικία των 5 ετών, ο Φιλιππινέζος γραφίστας Πέρσιβαλ Λούγκου είχε το πάθος να συλλέγει παιχνίδια από αλυσίδες εστιατορίων fast food όπως τα McDonald's, Burger King και Jollibee.

Τώρα, σχεδόν πέντε δεκαετίες αργότερα, ο 50χρονος έχει στο σπίτι του περίπου 20.000 παιχνίδια και κατέχει το παγκόσμιο ρεκόρ Guinness από το 2014, όταν η συλλογή του έφτασε περισσότερα από 10.000 αντικείμενα.

«Το παιχνίδι είναι από μόνο του ένας αφηγητής», είπε ο Λούγκου, εξηγώντας το χόμπι του καθισμένος ανάμεσα στα παιχνίδια του.
«Για παράδειγμα, μου προσφέρει μια ματιά της συγκεκριμένης περιόδου όταν την έζησα, την ιστορία του τι συμβαίνει, ποια είναι τα περιστατικά που συνδέονται με την απόκτηση του κάθε παιχνιδιού», είπε.

Ο Λούγκου, που ζει στο Απαλιτ στην Παμπάνγκα, μια επαρχία βορειοδυτικά της Μανίλα, έχτισε το τριώροφο σπίτι του ειδικά για να στεγάσει τη συλλογή του.

Τα περισσότερα από τα παιχνίδια του αποκτήθηκαν μέσω προσωπικών αγορών, αλλά μερικά είναι δώρα από φίλους και συγγενείς.

Ένα από τα πιο πολύτιμα κομμάτια του είναι το «Hetty Spaghetti», μια μασκότ από την αλυσίδα Jollibee που του έδωσε η μητέρα του το 1988.

Το όνειρό του τώρα είναι να εκθέσει τελικά τη συλλογή του στο κοινό ή ακόμη και να ανοίξει ένα μουσείο για να «δώσει στους άλλους την ευκαιρία να ξαναβλέπουν τις δικές τους παιδικές αναμνήσεις».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ 

Κίνα: Παιδί κατέχει μία υπεράνθρωπη ιδιότητα!

Ξενοδοχείο για μοναχικές... μέλισσες (φώτο)

Ιαπωνία: Η χώρα όπου ένας στους δέκα είναι παρθένος μέχρι τα 40