Παραπολιτικά

Η ... λάθος φωτογραφία του συγκυβερνήτη στο μοιραίο Airbus

92522-207758.jpg

O νεαρός με το καπελάκι δεν είναι ο συγκυβερνήτης του μοιραίου A320 της γερμανικής εταιρείας Germanwings. Eίναι Γερμανός και το όνομά του είναι επίσης Andreas. Είναι το θύμα της δημοσιογραφίας του 21ου αιώνα που βασίζεται στην ταχύτητα χωρίς τη δυνατότητα διασταύρωσης των πληροφοριών και που έχει στη διάθεσή της μια τεράστια δεξαμενή πηγών. Η φωτογραφία του βρέθηκε στο Facebook, αναπαράχθηκε από τα μέσα ενημέρωσης χωρίς να υπάρχει πια η δυνατότητα να βρεθεί ποιο από όλα τα ΜΜΕ έκανε πρώτο το λάθος.

Ο Andreas G. είναι μάγειρα και ζει στη Βέρνη της Ελβετίας. Δηλώνει ότι επιθυμεί να αφήσει την επικοινωνιακή καταιγίδα να περάσει. «Δεν αντέδρασα σε όλα αυτά. Πίστεψα ότι η υπόθεση θα διαλευκανθεί γρήγορα γιατί το όνομα της οικογένειάς μου δεν είναι το ίδιο με αυτό του συγκυβερνήτη. Αυτό που με εκπλήσσει είναι ότι οι δημοσιογράφοι από όλο τον κόσμο παίρνουν μια είδηση μέσω ενός tweet», δήλωσε στην ελβετική εφημερίδα 20 Minutes Suisse. Ο Andreas G. έμαθε ότι η φωτογραφία του κάνει το γύρο του κόσμου από Γερμανούς φίλους του.
[image]
Η φωτογραφία του Andreas Lubitz με θέα την κρεμαστή γέφυρα του Σαν Φρανσίσκο είναι αληθινή. Τρεις ημέρες μετά τα όσα αποκάλυψε ο εισαγγελέας της Μασσαλίας για την πράξη του συγκυβερνήτη του Airbus της Germanwings εμφανίστηκαν κι άλλες φωτογραφίες του Andreas Lubitz. Όλες προέρχονται από ιστοσελίδα για δρομείς, το οποίο είχε φωτογραφήσει όλους τους συμμετέχοντες στον ημιμαραθώνιο της Φρανκφούρτης το 2010. Ανάμεσά τους ήταν και ο συγκυβερνήτης της πτήσης που στοίχισε τη ζωή σε 149 ανθρώπους. Η ιστοσελίδα πούλησε προς 9 ευρώ τη μία όλες τις φωτγραφίες του Andreas Lubitz.

92522-207759.jpg

92522-207759.jpg, by marianna

ESPA BANNER