Παραπολιτικά

Ειρωνεία της τύχης: Στέρεψαν τα ΑΤΜ των Τραπεζών στη Γερμανία

atm.jpg

Τελικά τα ΑΤΜ της Ελλάδας δίνουν ακόμη χρήματα -παρά το γεγονός ότι ο Γερμανικός Τύπος επιμένει καθημερινά σχεδόν τους τελευταίους μήνες πως θα στερέψουν. Αντίθετα στη Γερμανία επισκέπτες και κάτοικοι του Βερολίνου τα βρήκαν κλειστά και άδεια το Σαββατοκύριακο.
Όπως αναφέρει σε δημοσίευμά της η γερμανική οικονομική εφημερίδα Handelsblatt «Πρώτο Σαββατοκύριακο του Μαΐου στο Βερολίνο, η πόλη γεμάτη τουρίστες, ο καιρός εξαιρετικός. Μόνο η επίσκεψη στην τράπεζα θα μπορούσε να χαλάσει τη διάθεση των επισκεπτών. Σάββατο βράδυ και στο υποκάτάστημα της Commerzbank στην Alexanderplatz: ένα «τάγμα» από ΑΤΜ διαθέσιμα, αλλά κανένα από τα δέκα μηχανήματα δεν είχε χρήματα. Η ίδια εικόνα και την Κυριακή στην πλατεία Βίτενμπεργκ με την Deutscher Bank: έξι αυτόματα μηχανήματα και χρήματα μηδέν. Η πρωτεύουσα ξεμένει από λεφτά».

Η αιτία για αυτήν την εικόνα δεν ήταν κάποιο τεχνικό πρόβλημα, αλλά μία... απεργία. Η Handelsblatt εξηγεί στη συνέχει ότι το εργατικό σωματείο Verdi, στο οποίο ανήκουν οι εργαζόμενοι στην εταιρεία Prosegur έχουν προχωρήσει σε απεργία ζητώντας βελτίωση των μισθών. Σύμφωνα με το σωωματείο Verdi, μαζί με τις Deutscher Bank και Commerzbank, οι Berliner Bank, Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο και Sparda-Bank επίσης επηρεάστηκαν από την απεργία.

 

Κόσμος

Γερμανία: Στη δικαιοσύνη 100χρονος πρώην φρουρός σε στρατόπεδο ναζί

πόλεμος ναζί

Ένας 100χρονος πρώην φρουρός στο στρατόπεδο συγκέντρωσης Ζάξενχάουζεν των ναζί κοντά στο Βερολίνο θα βρεθεί ενώπιον της δικαιοσύνης το φθινόπωρο, 76 χρόνια μετά το τέλος του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, σύμφωνα με δημοσίευμα της γερμανικής εφημερίδας Welt am Sonntag.

Το δικαστήριο του Νόιρουπιν αποδέχθηκε τις κατηγορίες για συνέργεια σε ανθρωποκτονία για 3.500 υποθέσεις και η δίκη αναμένεται να ξεκινήσει τον Οκτώβριο. Ο κατηγορούμενος αναμένεται να είναι σε θέση να βρίσκεται στο δικαστήριο για 2 έως 2,5 ώρες την ημέρα, δήλωσε εκπρόσωπος του δικαστηρίου στην εφημερίδα.

Ο κατηγορούμενος, που βάσει της γερμανικής νομοθεσίας δεν κατονομάστηκε, φέρεται να ήταν φρουρός από το 1942 έως το 1945 στο στρατόπεδο στο Ζάξενχάουζεν, όπου περίπου 200.000 άνθρωποι φυλακίστηκαν και 20.000 δολοφονήθηκαν.

Αν και ο αριθμός των υπόπτων για εγκλήματα των ναζί μειώνεται, οι εισαγγελικές αρχές ακόμα προσπαθούν να οδηγήσουν κατηγορούμενους ενώπιον της δικαιοσύνης.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ:

Κ. Συνολάκης: Ο καύσωνας που ζούμε τώρα μπορεί να είναι κανονικότητα

Νίσυρος: Ισχυρή σεισμική δόνηση 5,3 βαθμών Ρίχτερ

Ηράκλειο: Βαρύς ο πέλεκυς για καφετέριες με όρθιους πελάτες