Παραπολιτικά

Γιατί τα "πήρε" η Ντόρα στη Βουλή

mpakogianni-voyli.jpg

Με ανάγνωση των ονομάτων των δολοφονημένων από τον Σάββα Ξηρό ξεκίνησε την παρέμβασή της η Ντόρα Μπακογιάννη κατά την συζήτηση του νομοσχεδίου για την κατάργηση των φυλακών τύπου Γ.
«Η κυβέρνηση το νομοσχέδιο χαράσσει νέες διαχωριστικές γραμμές και διχαστικές λογικές», είπε χαρακτηριστικά η βουλευτής της ΝΔ κατηγορώντας τον υπουργό Δικαιοσύνης Νίκο Παρασκευόπουλο ότι παρεμβαίνει ακόμη και σε αποφάσεις του Αρείου Πάγου τις οποίες εξέδωσε ο νυν υπουργός Επικρατείας Παναγιώτης Νικολούδης.

«Αλήθεια, στερείται ευαισθησίας ο Υπουργός Επικρατείας;», αναρωτήθηκε.«Ποιο είναι το μήνυμα που στέλνει η κυβένρηση; Ότι είναι αγωνιστής; Σε τι; Κατά της δικτατορίας; Κατά του φασισμού; Των ανθρωπίνων δικαιωμάτων;», είπε εμφατικά η Ντ. Μπακογιάννη και πρόσθεσε: «για μένα αγωνιστής είναι ο Μανώλης Γλέζος. Αγωνιστής ήταν και ο Παύλος Μπακογιάννης, που είχε αφιερώσει το βιβλίο του το 1968 σε όσους αντιστέκονται στον ολοκληρωτισμό». «Αν το δικό μου λεξιλόγιο κάποιος χαρακτηρίζεται αγωνιστής, δεν είναι ο δολοφόνος, είναι το θύμα», υπογράμμισε η Ντ. Μπακογιάννη
«Αναλογιστείτε την ευθύνη που έχετε για την διαιώνιση της λογικής των κουκουλοφόρων, των εμπρηστών, των τρομοκρατών», τόνισε η βουλευτής της ΝΔ απευθυνόμενη στην κυβέρνηση.