Παραπολιτικά

Κρήτη

Ηράκλειο

Οι Αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. έβγαλαν τη στολή και γλέντησαν όλοι μαζί

xoroesperida2.png

Ήταν όλοι τους εκεί και πέρασαν μία ωραία βραδιά γεμάτη κρητική μουσική και χορό. Η χοροεσπερίδα της Παγκρήτιας Ένωσης Αξιωματικών Αστυνομίας έγινε το βράδυ της Παρασκευής σε νυχτερινό κέντρο στις Μαλάδες.

Αφού έβγαλαν τη στολή που φορούν καθημερινά στην υπηρεσία, οι αξιωματικοί γλέντησαν μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες. Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης βραβεύτηκαν και τα παιδιά των Αξοωματικών που εισήχθησαν σε σχολές από τις πανελλαδικές εξετάσεις του 2014 ενώ από τη βραδιά δεν θα μπορούσε να λείπει και η βράβευση των δύο αστυνομικών του ΑΤ Αρκαλοχωρίου που στις 25 Μαρτίου 2015 έσωσαν από βέβαιο θάνατο έναν 55χρονο άνδρα από τις αναθυμιάσεις της σόμπας που είχε για να ζεσταίνεται, όπως είχε γράψει πρώτο το ekriti.gr .
Το βραβείο παρέδωσε ο πρόεδρος του Αστριτσίου Δήμου Αρχανών - Αστερουσίων κ. Γαρεφαλάκης Μιχαήλ.

vraveusi.jpg

vraveusi.jpg, by gpapadakis

Οι δύο αστυνομικοί που βραβεύτηκαν. Από δεξιά, Αρχιφύλακας Λυκάκης Ευμένιος και Υπαρχιφύλακας Μπουμπάκης Κωνσταντίνος

Τη βραδιά τίμησαν με την παρουσία τους και υψηλά στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. στην Κρήτη όπως Γενικός Αστυνομικός Διευθυντής, Υποστράτηγος Μιχάλης Καραμαλάκης και οι Ταξίαρχοι όλων των νομών. Το παρών ωστόσο έδωσαν και εκπρόσωποι φορέων της πόλης του Ηρακλείου και η βραδιά κύλισε ευχάριστα. 

enosi.jpg

enosi.jpg, by gpapadakis

Από δεξιά προς τα αριστερά: Γενικός Γραμματέας: Ζερβάκης Πέτρος Πρόεδρος, Καρακούδης Στέλιος - Μέλος: Παραδεισανός Αδάμ
Α΄ Αντιπρόεδρος: Παπαθανασίου Ελένη, Β΄ Αντιπρόεδρος: Μακρογιαννάκης Γιώργος -Ταμίας: Μαραβελάκης Γιάννης

 

Κρήτη

Λαϊκή Συσπείρωση Φαιστού: Περιοδεία κλιμακίου στο Κ.Υ Μοιρών

Κέντρο Υγείας Μοιρών

Στο Κέντρο Υγείας Μοιρών περιόδευσε την Πέμπτη 24 Ιουνίου, κλιμάκιο της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Φαιστού, με επικεφαλής τον δημοτικό σύμβουλο, Ζαχαριουδάκη Γιάννη. Στην περιοδεία, συμμετείχαν και μέλη του Δ.Σ. της Ομάδας Γυναικών Μοιρών (μέλους της Ο.Γ.Ε.).

Με αφορμή - όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση - το απαράδεκτο και καταδικαστέο από σύσσωμη την τοπική κοινωνία των Μοιρών περιστατικό βίας σε βάρος των εργαζόμενων, που ασκούσαν τα καθήκοντα τους στη βραδινή βάρδια της Δευτέρας, το κλιμάκιο εξέφρασε την αλληλεγγύη και την υποστήριξή του στο ιατρικό, νοσηλευτικό και άλλο προσωπικό για τον αγώνα που δίνουν εν μέσω πανδημίας και εξαιρετικά αντίξοων συνθηκών.

Και η ανακοίνωση συνεχίζει:

"Σαν να μη φτάνει  η χρόνια απαξίωση και υποστελέχωση της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας (ΠΦΥ), με τη λογική του «κόστους - οφέλους» και της εμπορευματοποίησης που αποτελεί στρατηγική της ΕΕ και υλοποιούν όλες οι κυβερνήσεις, έρχονται να προστεθούν στην εξάντληση και την εντατικοποίηση της δουλειάς των εργαζόμενων, τέτοιου είδους περιστατικά βίας (ήδη 2 περιστατικά, μαζί με το πιο πρόσφατο, μέσα σε 20 ημέρες όπως ενημέρωσαν οι εργαζόμενοι).

Ειδικότερα, το ΚΥ Μοιρών είναι μία δομή ΠΦΥ που εξυπηρετεί χιλιάδες κόσμο για διάφορες νόσους, ενώ λειτουργεί και ως εμβολιαστικό κέντρο covid-19. Οι εργαζόμενοι του ΚΥ Μοιρών με φιλότιμο προσπαθούν να τα βγάλουν πέρα με υπεράνθρωπες προσπάθειες, ιδιαίτερα την περίοδο της πανδημίας, για να ανταπεξέλθουν στο σύνθετο καθήκον της προστασίας της υγείας του λαού.

Η απάντηση για τα παραπάνω είναι το να δυναμώσει η κοινή δράση, ο κοινός αγώνας των εργαζόμενων, των σωματείων και των μαζικών φορέων της περιοχής. Να δυναμώσει η αλληλεγγύη για ενίσχυση του δημόσιου συστήματος Υγείας, με μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, με επίταξη του ιδιωτικού τομέα Υγείας, κόντρα στο «τάισμα» των ιδιωτικών μεγαλοκλινικών με κρατικό χρήμα. Η άμεση κάλυψη των κενών στο Κέντρο Υγείας Μοιρών, και όλων των περιφερειακών αγροτικών Ιατρείων και του Πολυδύναμου Τυμπακίου, με προσλήψεις μόνιμου προσωπικού και των ελλείψεων σε σύγχρονο εξοπλισμό. Να λυθεί το ζήτημα των κτιριακών υποδομών του Κέντρου Υγείας Μοιρών.

Το δημοτικό συμβούλιο Φαιστού να πάρει θέση για το περιστατικό και συνολικά για τις δημόσιες δομές υγείας του Δήμου. Να διερευνηθούν και να αποδοθούν οι όποιες ποινικές και άλλες ευθύνες για το περιστατικό βίας, αλλά κύρια, οι πολιτικές ευθύνες για την υποστελέχωση του Κ.Υ. και την έκθεση του υγειονομικού προσωπικού σε εργασιακούς κινδύνους"

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Οι νοτιοδυτικές Κυκλάδες μπαίνουν στην "πρίζα" από τον ΑΔΜΗΕ

Δήμος Ηρακλείου: Προχωρούν οι τσιμεντοστρώσεις αγροτικών δρόμων