Παραπολιτικά

Ηράκλειο

Μπάνιο στην παραλιακή του Ηρακλείου παρέα με τα "χαλάσματα" (φωτο)

mpanio.jpg

Στάση στην παραλιακή του Ηρακλείου και συγκεκριμένα στην Παλιά Ηλεκτρική έκαναν το μεσημέρι εκείνοι που ήθελαν μία ανάσα δροσιάς και που ενδεχομένως να μην είχαν την ικανότητα να πάνε σε παραλία. Η θερμοκρασία το μεσημέρι της δευτέρας ήταν ιδιαίτερα αυξημένη κι έτσι δεν χρειάστηκε και δεύτερη σκέψη για να κάνει κάποιος ένα μικρό μπάνιο στον κόλπο. 

mpanio7.jpg

mpanio7.jpg, by gpapadakis

mpanio5.jpg

mpanio5.jpg, by gpapadakis

mpanio4.jpg

mpanio4.jpg, by gpapadakis

Ο φωτογραφικός φακός του ekriti εντόπισε δύο παρέες ατόμων, μία νέων ανθρώπων και μία ηλικιωμένων, που κολύμπησαν στα νερά της παραλιακής.
Όμως πέρα από το μπάνιο που επέλεξαν οι εικονιζόμενοι, θα πρέπει να δοθεί ιδιαίτερη έμφαση στην κατάσταση που επικρατεί πίσω τους και που δεν είναι άλλη από τις άσχημες εικόνες που εξακολουθεί εδώ και πολύ καιρό να παρουσιάζει το τοίχωμα του δρόμου το οποίο είναι ετοιμόρροπο. 
Καλό το μπάνιο αλλά τα χαλάσματα, παραμένουν χαλάσματα ...

Κρήτη

Ηράκλειο

Κορωνοϊός: Στον Κρουσώνα ο ΕΟΔΥ - Τεστ στους κατοίκους

κρουσώνας

Από τις 9:00 το πρωί τρεις κινητές μονάδες του ΕΟΔΥ βρίσκονται στον Κρουσώνα προκειμένου να πραγματοποιηθούν γρήγοροι διαγνωστικoί έλεγχοι κορωνοϊού (rapid test) στους κατοίκους.

Πρόκειται για συντονισμένη ενέργεια συνεργασίας της Δημοτικής Αρχής Μαλεβιζίου της 7ης ΔΥΠΕ, του ΕΟΔΥ, της Πολιτικής Προστασίας και της Περιφέρειας Κρήτης.

Η προσέλευση των κατοίκων θα γίνεται με ραντεβού και με αυστηρή τήρηση όλων των μέτρων ατομικής προστασίας (χρήση μάσκας). Στόχος είναι να εξεταστούν όσο το δυνατόν περισσότεροι κάτοικοι. Οι πολίτες θα πρέπει να κρατούν μαζί τους τον αριθμό ΑΜΚΑ τους.  

Όπως δήλωσε στο Ράδιο Κρήτη και στην εκπομπή της Μαρίας Ορφανάκη ο πρόεδροε της τοπικής κοινότητας, Φώτης Τριπυδάκης, λίγο μετά τις 11 το πρωί είχαν γίνει περίπου 150 τεστ και σημείωσε πως οι κάτοικοι ανταποκρίνονται στο κάλεσμα για συμμετοχή.