Οικονομία

Χαλαρώνουν οι όροι τραπεζικού δανεισμού για τις επιχειρήσεις της Ευρωζώνης

640x-1.jpg

Περισσότερο από το αναμενόμενο χαλάρωσαν οι όροι τραπεζικού δανεισμού για τις επιχειρήσεις της ευρωζώνης το τρίτο τρίμηνο του έτους καθώς οι τράπεζες ανταγωνίζονταν να προσελκύσουν πελάτες, σύμφωνα με έρευνα της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας που δημοσιεύθηκε σήμερα.

Οι τράπεζες ανακοίνωσαν ότι χρησιμοποιούν πρόσθετη ρευστότητα από το πρόγραμμα αγοράς ομολόγων της ΕΚΤ που μηνιαίως ανέρχεται στα 60 δισεκατομμύρια ευρώ για την χορήγηση δανείων.

Αυξημένη ήταν και η ζήτηση δανείων από τις επιχειρήσεις, αν και λιγότερο από το αναμενόμενο, και αναμένεται «περαιτέρω σημαντική αύξηση» το τελευταίο τρίμηνο του έτους, σύμφωνα με την τριμηνιαία έκθεση της ΕΚΤ για τη χορήγηση δανείων από τις μεγαλύτερες τράπεζες της ευρωζώνης.

Κρήτη

Ηράκλειο

Κρήτη - κορωνοϊός: Νέα πρόστιμα σε επιχειρήσεις

σήμανση

Συνεχίζονται τα πρόστιμα σε επιχειρήσεις κατά τη διάρκεια των ελέγχων που κάνει η Ελληνική Αστυνομία για τη διασπορά του νέου κορωνοϊού.

Σύμφωνα με τη Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Κρήτης, τη Δευτέρα στο νησί, επιβλήθηκαν πρόστιμα των 300 σε τρεις συνολικά επιχειρήσεις σε Ηράκλειο και Χανιά καθώς δεν είχαν τοποθετήσει τη σήμανση που υποδηλώνει τον επιτρεπόμενο αριθμό ατόμων.

Την ίδια ώρα, βεβαιώθηκαν 18 παραβάσεις για μη χρήση μάσκας και 68 για άσκοπες μετακινήσεις.

Για μη χρήση μάσκας βεβαιώθηκαν 6 παραβάσεις στα Χανιά, 2 στο Ρέθυμνο, 5 στο Ηράκλειο, 3 στο Λασίθι και 2 στον ΒΟΑΚ.

Για άσκοπες μετακινήσεις βεβαιώθηκαν 12 στα Χανιά, 8 στο Ρέθυμνο, 40 στο Ηράκλειο, 4 στο Λασίθι και 4 στον ΒΟΑΚ.

 

Διαβάστε επίσης:

Κρήτη: Προσπάθησε να ξεγελάσει το ΤΑΕ ... αλλά δεν τα κατάφερε

ΕΛ.ΑΣ: Διευκρινίσεις για την απόφαση απαγόρευσης συναθροίσεων

Εξώδικο του Αστικού ΚΤΕΛ στον Δήμο Ηρακλείου