Οικονομία

Σε αντιπαράθεση με τους δανειστές για τα κόκκινα δάνεια

kokkina.jpg

Μια πολύ σκληρή μάχη την οποία η κυβέρνηση έχει να δώσει μέχρι το τέλος είναι η διαπραγμάτευση στο ζήτημα των κόκκινων δανείων και των πλειστηριασμών, σύμφωνα με συνέντευξη που παραχώρησε σήμερα στο ρ/σ Παραπολιτικά, η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη.

«Είναι ένα ζήτημα το οποίο θα αποτελέσει κορυφαίο σημείο της διαπραγμάτευσης αυτής της εποχής σε όσο υψηλότερο επίπεδο γίνεται», είπε η κυβερνητική εκπρόσωπος και προσέθεσε πως η κυβέρνηση δεν είναι δυνατόν να συζητήσει ότι θα πάρουν το σπίτι σε έναν λαό που πλήττεται έξι χρόνια από τα μνημόνια και τις πολιτικές λιτότητας, σε έναν λαό που φτάνει στα όρια του και μάλιστα για πολλούς έχουν ξεπεραστεί τα όρια αντοχών.

«Εμείς ξεκινήσαμε και διαπραγματευόμαστε την πρότασή μας, δηλαδή 300.000 ευρώ και εισόδημα 35.000 ευρώ, προκειμένου μ' αυτόν τον τρόπο, έχουμε μελετήσει ότι προστατεύεται περίπου το 75% των δανειοληπτών. Αντίθετα, η πρόταση η οποία έρχεται από την πλευρά των δανειστών φαίνεται να προστατεύει το 21%. Αντιλαμβάνεστε ότι δεν είναι ένα αποδεκτό νούμερο αυτό. Δεν προτιθέμεθα να το αφήσουμε αυτό να εξελιχτεί έτσι», τόνισε η κ. Γεροβασίλη, σημειώνοντας πως η πρόταση της κυβέρνησης είναι η δικαιότερη με τα δεδομένα της χρονικής συγκυρίας, και επομένως υπάρχει σε εξέλιξη σε μια πολύ σκληρή μάχη την οποία η κυβέρνηση είναι διατεθειμένη να δώσει μέχρι το τέλος.

Ερωτηθείσα για το ζήτημα του ΦΠΑ στην ιδιωτική εκπαίδευση, και για το ενδεχόμενο η κυβέρνηση να ανακοινώσει μια εβδομάδα παράταση μέχρι το θέμα να αντιμετωπιστεί οριστικά, ανέφερε ότι το υπουργείο ετοιμάζει μια παράταση για να ολοκληρωθεί η συζήτηση με τους εταίρους.

Οικονομία

Τουρισμός: Έτοιμοι να ταξιδέψουν Ευρωπαίοι και Αμερικάνοι - Προτιμούν Ελλάδα

Σαντορίνη ηλιοβασίλεμα

Στις πρώτες θέσεις των προτιμήσεων των τουριστών τόσο από την Ευρώπη όσο και από τις Ηνωμένες Πολιτείες βρίσκεται η χώρα μας, όπως προκύπτει από έρευνες και από δύο όχθες του Ατλαντικού.

Ταυτόχρονα, τα αποτελέσματα των ερευνών δείχνουν πως τόσο οι Ευρωπαίοι όσο και οι Αμερικάνοι είναι διατεθειμένοι και έτοιμοι να ταξιδέψουν, γεγονός που φέρνει αισιοδοξία για την πορεία της τουριστικής σεζόν.

Αναλυτικά, όπως προκύπτει από έρευνα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ταξιδιών (ETC) με τίτλο «Παρακολούθηση συναισθημάτων για εσωτερικά και ενδοευρωπαϊκά ταξίδια» η Ελλάδα βρίσκεται στην τέταρτη θέση των προτιμήσεων ανάμεσα στους προορισμούς που εξετάζουν οι Ευρωπαίοι τουρίστες. Πρώτη στη σχετική λίστα είναι η Ισπανία, ενώ ακολουθούν η Ιταλία και η Γαλλία.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχει το γεγονός ότι, σύμφωνα με την έκθεση, πλέον ένας στους τρεις Ευρωπαίους επιθυμεί να ταξιδέψει την Άνοιξη ενώ ένας στους δύο σχεδιάζει να ταξιδέψει μέσα στους επόμενους μήνες. Και στις δύο περιπτώσεις παρατηρείται σημαντική αύξηση σε σχέση με τα αντίστοιχα ποσοστά το Νοέμβριο, γεγονός που επιβεβαιώνει ότι η έναρξη των εμβολιασμών επιδρά θετικά στην ψυχολογία.

Στην πλειονότητα των περιπτώσεων οι μελλοντικοί ταξιδιώτες προτιμούν τους προορισμούς εντός Ευρώπης ενώ πλέον το 52% δηλώνει πρόθυμο να ταξιδέψει αεροπορικώς. Αντίστοιχα, δύο στους τρεις ερωτηθέντες αισθάνονται ασφαλείς να ταξιδέψουν εφόσον ισχύσουν αυστηρά πρωτόκολλα.

Αντίστοιχη είναι η εικόνα και στις Ηνωμένες Πολιτείες, καθώς, σύμφωνα με μελέτη του ταξιδιωτικού πρακτορείου Koala το ενδιαφέρον για ταξίδια έχει αυξηθεί σημαντικά, ενώ η χώρα μας βρίσκεται στην έκτη θέση των προτιμήσεων, με βάση τις αναζητήσεις των υποψήφιων τουριστών. Στην πρώτη θέση βρίσκεται το Πουέρτο Ρίκο, ακολουθούμενο από το Μεξικό, τις Μαλβίδες, την Ιαπωνία και τη Τζαμάικα. Αντίστοιχα, ως προς τους επιμέρους προορισμούς, ψηλά στις αναζητήσεις βρίσκεται η Σαντονίνη, ακολουθούμενη από την Αθήνα.

 

Διαβάστε επίσης:

Κρήτη: Πέθανε επιχειρηματίας λίγο πριν φτάσει στο νοσοκομείο

Κρήτη: Νεαρός βρέθηκε νεκρός μέσα σε βίλα - Τον αναζητούσαν τρεις μέρες

Κρήτη - κορωνοϊός: Τα νέα κρούσματα που ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ