Οικονομία

Ολοκληρώθηκε χωρίς συμφωνία η συνεδρίαση του Brussels Group

brusselsgroup.jpg

Ολοκληρώθηκαν για σήμερα  οι διαπραγματεύσεις στο Brussels group μεταξύ των εκπροσώπων των θεσμών και της κυβέρνησης στο Παρίσι με στόχο, να υπάρξει ένα κείμενο, το οποίο θα εξετάσουν την Τετάρτη μέσω τηλεδιάσκεψης οι  υπουργοί Οικονομικών των κρατών-μελών, ενόψει της συνεδρίασης του Eurogroup  την Παρασκευή.

Όπως μετέδωσε ο τηλεοπτικός σταθμός mega δεν υπήρξε κάποια συμφωνία. Εκπρόσωπος ενός από τους θεσμούς, ζήτησε τη διακοπή της συνεδρίασης, προκειμένου να επικοινωνήσει με τον «Θεσμό» που εκπροσωπεί. 

Στο επίκεντρο των συνομιλιών βρίσκεται ο προϋπολογισμός και οι δύο πλευρές προσπαθούν να γεμίσουν τα κενά με τα γνωστά μέτρα που σχετίζονται πχ με τις αδήλωτες καταθέσεις του εξωτερικού.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, χθες δεύτερη ημέρα των συνεδριάσεων, υπήρξε μικρή πρόοδος, αφού η ελληνική πλευρά κατέθεσε περισσότερα και πιο λεπτομερή στοιχεία και οι δύο πλευρές «αρχίζουν να μιλούν την γλώσσα». Συζητήθηκε ακόμη το ύψος του πρωτογενούς πλεονάσματος για το τρέχον έτος, με την Ελλάδα να προτείνει να αναθεωρηθεί στο 1,2% με 1,5% από το 3% του ΑΕΠ, όπως προέβλεπε το μνημόνιο, αίτημα στο οποίο οι εκπρόσωποι των δανειστών επιφυλάχθηκαν να απαντήσουν.
Πρώτο Θέμα

Οικονομία

Χρηματιστήριο Αθηνών: «Έχασε» τις 910 μονάδες - Εβδομαδιαίες απώλειες 2,19%

Ρεκόρ 20ετίας κατέγραψε το Χρηματιστήριο Αθηνών το 2019.jpg

Πτωτικές τάσεις επικράτησαν στο κλείσιμο της σημερινής συνεδρίασης του Χρηματιστηρίου.

Ο Γενικός Δείκτης Τιμών έκλεισε με απώλειες 1,01% στις 905,55 μονάδες. Σε εβδομαδιαία βάση ο Γενικός Δείκτης έκλεισε με απώλειες 2,19%.

Ο τζίρος σημερα ανήλθε στα 89,4 εκατ. ευρώ και ο όγκος στα 38 εκατ. τεμάχια.

Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης έκλεισε στο -1,08% και στις 2.192,16 μονάδες, ενώ στο -0,52% και στις 1.416,50 μονάδες ολοκλήρωσε τις συναλλαγές ο δείκτης μεσαίας κεφαλαιοποίησης.

Ο τραπεζικός δείκτης έκλεισε με πτώση 1,43% στις 569,66 μονάδες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Φορολογικές δηλώσεις: Αναλυτικές διευκρινίσεις της ΑΑΔΕ για τους κωδικούς

Eurogroup: Μειωμένος κατά 30% ο ΦΠΑ σε πέντε ελληνικά νησιά

Τουρισμός: Παρατείνεται μέχρι και τον Σεπτέμβριο το πρόγραμμα «ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ»