Οικονομία

Με τη διαδικασία του κατεπείγοντος η ψήφιση των προαπαιτούμενων

μαντινάδα-βουλή

Ολα δείχνουν ότι η Αθήνα βρίσκεται κοντά σε συμφωνία με τους δανειστές. Πριν από λίγο έγινε γνωστό ότι την Τρίτη (17/11) κατατίθεται σχέδιο νόμου με τα προαπαιτούμενα, το οποίο θα τεθεί προς ψήφιση την Πέμπτη με τη διαδικασία του κατεπείγοντος.
Στο μεταξύ, τη νομοθέτηση των αναγκαίων μεταρρυθμίσεων από τη Βουλή των Ελλήνων αναμένουν οι δανειστές, προκειμένου να ολοκληρωθεί η αξιολόγηση των θεσμών και να ληφθεί στη συνέχεια η απόφαση για την εκταμίευση. Αυτό ανέφεραν σήμερα από τις Βρυξέλλες καλά πληροφορημένες ευρωπαϊκές πηγές.
Οι ίδιες πηγές εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για την πρόοδο που έχει σημειωθεί στις διαπραγματεύσεις, επιβεβαιώνοντας ότι έχει επιτευχθεί συμφωνία στο ζήτημα του ρόλου του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΤΧΣ).
Όσον αφορά στα κόκκινα δάνεια και στην προστασία της πρώτης κατοικίας, οι ίδιες πηγές ανέφεραν ότι οι θέσεις της Ελλάδας και των δανειστών έχουν έλθει πολύ κοντά, εκτιμώντας ότι η συμφωνία θα επέλθει πολύ σύντομα.
Όσον αφορά συνεδρίαση της Ομάδας Εργασίας της Ευρωζώνης (Eurogroup Working Group), οι ίδιες πηγές ανέφεραν στην Ημερησία, ότι αναμένεται να γίνει θετική αποτίμηση της πορείας υλοποίησης των μεταρρυθμίσεων. Διευκρίνησαν επίσης, ότι η αξιολόγηση των θεσμών θα μπορέσει να ολοκληρωθεί μόνο μετά τη νομοθέτηση των αναγκαίων μεταρρυθμίσεων, την οποία οι δανειστές αναμένουν εντός της εβδομάδας. Δεν απέκλειαν, τέλος, το ενδεχόμενο να συγκληθεί δεύτερο EWG, ενδεχομένως την Πέμπτη, το οποίο θα είναι σε θέση να ανάψει το πράσινο φως για την εκταμίευση της δόσης των 2 δισ. ευρώ που συνδέεται με το πρώτο πακέτο προαπαιτουμένων και των 10 δισ. ευρώ για την ανακεφαλαιοποίηση των ελληνικών τραπεζών.

Οικονομία

Χρηματιστήριο Αθηνών: Συνέχεια του ανοδικού σερί με διάσπαση των 810 μονάδων

χρηματιστηριο αθηνων

Σε υψηλότερα επίπεδα κινήθηκε η χρηματιστηριακή αγορά στη σημερινή συνεδρίαση.

Ειδικότερα, ο Γενικός Δείκτης Τιμών έκλεισε με άνοδο 1,80% στις 817,03 μονάδες. Ο τζίρος ανήλθε στα 78,1 εκατ. ευρώ και ο όγκος στα 45,3 εκατ. τεμάχια.

Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης έκλεισε στο +2,44% και στις 1.964,88 μονάδες, ενώ στο +0,78% και στις 1.136,72 μονάδες ολοκλήρωσε τις συναλλαγές ο δείκτης μεσαίας κεφαλαιοποίησης.

Ο τραπεζικός δείκτης έκλεισε με άνοδο 5,76% στις 514,76 μονάδες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μεταβιβάσεις ακινήτων: Ηλεκτρονικά και αυθημερόν η έγκριση για τον φόρο

Έρχεται ρύθμιση 60-72 δόσεων για τα κορωνο-χρέη

Έρχεται ηλεκτρονικό… φακέλωμα για τις πινακίδες ΔΟΚ