Οικονομία

Μαραθώνιος συζητήσεων στις Βρυξέλλες

vrikselles.jpg

Οι Αντίστοιχες συζητήσεις επί υπουργίας Χαρδούβελη κράτησαν 3 μέρες για να εντοπιστούν τα θέματα, 2 μήνες για να προετοιμαστεί το οικονομικό επιτελείο και άλλες 2+2 μέρες για να επιτευχθεί το staff level agreement.

Χωρίς αυτό να σημαίνει κάτι για την προηγούμενη ομάδα, ή για τη σημερινή κατάσταση, η ουσία είναι πως για τις Βρυξέλλες και τους εταίρους οι συζητήσεις είναι συζητήσεις για την ολοκλήρωση της αξιολόγησης και όχι απλώς για την έγκριση μιας λίστας.

Οι συζητήσεις στο Brussels Group γίνονται σε καλό κλίμα, χωρίς βέβαια να απουσιάζουν και σημεία διαφωνίας. Εκτιμάται ότι οι συζητήσεις θα συνεχιστούν τουλάχιστον και αύριο, είναι ουσιαστικές και λεπτομερείς”, αναφέρει κυβερνητική πηγή.

Οι 3 θεσμικοί συνομιλητές της κυβέρνησης κρατούν τα χαρτιά τους κλειστά και αποφεύγουν τις διαρροές, όμως κύκλοι των Βρυξελλών υποστηρίζουν ότι στο τραπέζι έπεσαν τέσσερα, τουλάχιστον, ζητήματα εκτός κυβερνητικής λίστας, μιας και δεν τα βρίσκουν σε ζητήματα εντός λίστας (ασφαλιστικό).

Η Κομισιόν δεν ζητά μείωση συντάξεων, αλλά κατά προτεραιότητα ενοποίηση των ταμείων και του τρόπου απόδοσής τους. Περιμένει να δει πως θα κλείσουν οι τρύπες στο ενιαίο μισθολόγιο και πως δεν θα πέσει έξω το wage bill από την πολιτική προσλήψεων το 2015.

Οι ίδιοι κύκλοι εξέφρασαν την άποψη ότι “είμαστε ακόμα μακριά από σύγκλιση στα αμιγώς δημοσιονομικά θέματα”, εξηγώντας ότι δεν τεκμηριώνονται επαρκώς οι μέθοδοι για την επίτευξη των σχετικών στόχων, αλλά “γι’ αυτό γίνονται και οι συζητήσεις”. Η κυβέρνηση πάει στη συζήτηση με πρωτογενές πλεόνασμα 1,5% σε ρυθμό ανάπτυξης 1,4%. Όπως μεταφέρθηκε στο real.gr “καταλαβαίνετε γιατί ο Ντ. Κοστέλο δεν το είδε και τόσο θερμά, όποιος έχει δει την πορεία της οικονομίας από το Δεκέμβρη καταλαβαίνει”.

Όπως αναφέρει το real.gr την ίδια ώρα, με τις συζητήσεις στις Βρυξέλλες, κλιμάκια των τριών θεσμών συνεχίζουν και τη δική τους δουλειά τεκμηρίωσης στην Αθήνα. Η πρόοδος εκεί είναι εξαιρετικά αργή. Οι συζητήσει με την τρόικα των θεσμών κατά συνέπεια θα συνεχιστούν.

Είναι απόλυτα σαφές ότι χωρίς συμφωνία με τους Θεσμούς, δεν θα συγκληθεί το eurogroup και δεν θα γίνουν εκταμιεύσεις. Στις Βρυξέλλες, δεν μιλάνε για εκβιασμό, αλλά για “causality”, δράση και αποτέλεσμα, όπως έλεγε και ο Lambert Wilson, ενσαρκώνοντας τον “Merovingian”, στο Matrix reloaded του 2003.

Οικονομία

Νέα πλατφόρμα αντί του taxisnet

ΑΑΔΕ

Την αντικατάσταση του γνωστού Taxisnet από τη νέα πλατφόρμα myAADE, ανακοίνωσε σήμερα η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων.

Η παρουσίαση της νέας πλατφόρμας έγινε σε διαδικτυακή συνέντευξη Τύπου από τον Διοικητή της ΑΑΔΕ Γιώργο Πιτσιλή, ο οποίος, μεταξύ άλλων, ανακοίνωσε και την ημερομηνία που θα σταλούν τα «ραβασάκια» του ΕΝΦΙΑ.

Το myAADE, σύμφωνα με την ΑΑΔΕ, είναι μια πλατφόρμα με νέο φιλικό ψηφιακό περιβάλλον. Φυσικά και νομικά πρόσωπα μπορούν πλέον εύκολα:

• να έχουν πρόσβαση σε όλες τις ψηφιακές εφαρμογές της ΑΑΔΕ (δηλώσεις φόρων, ρυθμίσεις, φορολογία ακινήτων και οχημάτων, ηλεκτρονικά βιβλία myDATΑ, κλπ), βρίσκοντας γρήγορα την υπηρεσία που ενδιαφέρει τον καθένα
• να διαχειριστούν τον λογαριασμό και τα στοιχεία επικοινωνίας τους, να μεταβάλλουν στοιχεία της επιχείρησής τους
• να δουν τις οφειλές, πληρωμές και τις επιστροφές και να πληρώσουν ή να ρυθμίσουν τις οφειλές τους
• να αποκτήσουν ΑΦΜ και κλειδάριθμο
• να υποβάλλουν τα αιτήματά τους ψηφιακά προς την αρμόδια υπηρεσία της ΑΑΔΕ (πιλοτική λειτουργία)
• να κλείσουν ψηφιακά ραντεβού με υπάλληλο της αρμόδιας υπηρεσίας της ΑΑΔΕ (προσεχώς)

250 συναλλαγές ψηφιακά μέσα από το myAADE

Μέσα από το myAADE θα μπορούν να γίνονται 250 συναλλαγές ψηφιακά, ακόμα και η αλλαγή ΚΑΔ και στοιχείων επιχειρήσεων, εξοικονομώντας -απ’ όλα τα μέρη- πάνω από 2 εκατ. ώρες τον χρόνο.

Όπως δήλωσε ο Διοικητής της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων, Γιώργος Πιτσιλής, «με τη νέα ψηφιακή μας πύλη, συνδυάζουμε ψηφιακή ευφυία και συναισθηματική νοημοσύνη, με σκοπό οι ψηφιακές μας υπηρεσίες να σχεδιάζονται και να προσφέρονται στο κοινωνικό σύνολο, μέσα από την οπτική του πολίτη».

 

Διαβάστε επίσης:

Hράκλειο - Τροχαίο: Σύγκρουση ΙΧ εντός της Βιομηχανικής- Φώτο

Λευκά Όρη: Επιχείρηση για τη μεταφορά κτηνοτρόφου σε νοσοκομείο

ESPA BANNER