Οικονομία

Μαξίμου: Προσωπικές απόψεις της Βαλαβάνη τα περί αύξησης ΦΠΑ σε νησιά

fpa.jpg

Ως προσωπικές απόψεις, χαρακτηρίζουν κυβερνητικοί κύκλοι, τα όσα δήλωσε το πρωί η αναπληρώτρια υπουργός Οικονομικών Νάντια Βαλαβάνη για το ενδεχόμενο αύξησης του ΦΠΑ σε κάποια νησιά του Αιγαίου, συμπληρώνοντας μάλιστα ότι υπάρχουν και νομικά κωλύματα για μια τέτοια παρέμβαση.

Μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1, η κα Βαλαβάνη σημείωσε ότι υπάρχουν διάφορες σκέψεις για το ΦΠΑ κι ότι αν για παράδειγμα Σαντορίνη και Μύκονος πάνε στο ίδιο καθεστώς που ισχύει με την Κρήτη- δηλαδή δεν ισχύουν εφεξής οι μειωμένοι κατά 30% συντελεστές του ΦΠΑ- δεν θα πάθουν κάτι, αφού το βασικό ζητούμενο είναι να προστατευθούν τα νησιά της άγονης γραμμής. 

Επιβεβαιώνοντας, όμως, πλήρως το iefimerida που έγραψε ότι υπάρχει πολυφωνία εντός της κυβέρνησης για τις αλλαγές στη φορολογία, κύκλοι της κυβέρνησης επισημαίνουν ότι αυτές οι δηλώσεις της κ. Βαλαβάνη είναι δικές της σκέψεις και δεν εκφράζουν συνολικά την κυβερνητική πολιτική, αναφέρει το iefimerida. 

Το ειδικό καθεστώς ΦΠΑ στα νησιά του Αιγαίου έχει μπει προ πολλού στο στόχαστρο των δανειστών, με δεδομένο ότι έχει κόστος για τον Προϋπολογισμό που ξεπερνά τα 345 εκατ. ευρώ.

 

Οικονομία

Νέα πλατφόρμα αντί του taxisnet

ΑΑΔΕ

Την αντικατάσταση του γνωστού Taxisnet από τη νέα πλατφόρμα myAADE, ανακοίνωσε σήμερα η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων.

Η παρουσίαση της νέας πλατφόρμας έγινε σε διαδικτυακή συνέντευξη Τύπου από τον Διοικητή της ΑΑΔΕ Γιώργο Πιτσιλή, ο οποίος, μεταξύ άλλων, ανακοίνωσε και την ημερομηνία που θα σταλούν τα «ραβασάκια» του ΕΝΦΙΑ.

Το myAADE, σύμφωνα με την ΑΑΔΕ, είναι μια πλατφόρμα με νέο φιλικό ψηφιακό περιβάλλον. Φυσικά και νομικά πρόσωπα μπορούν πλέον εύκολα:

• να έχουν πρόσβαση σε όλες τις ψηφιακές εφαρμογές της ΑΑΔΕ (δηλώσεις φόρων, ρυθμίσεις, φορολογία ακινήτων και οχημάτων, ηλεκτρονικά βιβλία myDATΑ, κλπ), βρίσκοντας γρήγορα την υπηρεσία που ενδιαφέρει τον καθένα
• να διαχειριστούν τον λογαριασμό και τα στοιχεία επικοινωνίας τους, να μεταβάλλουν στοιχεία της επιχείρησής τους
• να δουν τις οφειλές, πληρωμές και τις επιστροφές και να πληρώσουν ή να ρυθμίσουν τις οφειλές τους
• να αποκτήσουν ΑΦΜ και κλειδάριθμο
• να υποβάλλουν τα αιτήματά τους ψηφιακά προς την αρμόδια υπηρεσία της ΑΑΔΕ (πιλοτική λειτουργία)
• να κλείσουν ψηφιακά ραντεβού με υπάλληλο της αρμόδιας υπηρεσίας της ΑΑΔΕ (προσεχώς)

250 συναλλαγές ψηφιακά μέσα από το myAADE

Μέσα από το myAADE θα μπορούν να γίνονται 250 συναλλαγές ψηφιακά, ακόμα και η αλλαγή ΚΑΔ και στοιχείων επιχειρήσεων, εξοικονομώντας -απ’ όλα τα μέρη- πάνω από 2 εκατ. ώρες τον χρόνο.

Όπως δήλωσε ο Διοικητής της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων, Γιώργος Πιτσιλής, «με τη νέα ψηφιακή μας πύλη, συνδυάζουμε ψηφιακή ευφυία και συναισθηματική νοημοσύνη, με σκοπό οι ψηφιακές μας υπηρεσίες να σχεδιάζονται και να προσφέρονται στο κοινωνικό σύνολο, μέσα από την οπτική του πολίτη».

 

Διαβάστε επίσης:

Hράκλειο - Τροχαίο: Σύγκρουση ΙΧ εντός της Βιομηχανικής- Φώτο

Λευκά Όρη: Επιχείρηση για τη μεταφορά κτηνοτρόφου σε νοσοκομείο

ESPA BANNER