Οικονομία

Δομική Κρήτης: Στο 9,988% αυξήθηκε η συμμετοχή της Α.Τ.Ε.Σ.Ε.

sxolio-xrimatistirio-athinon-xa-genikos-deiktis.jpg

Η Δομική Κρήτης ανακοίνωσε ότι η «A.Τ.Ε.Σ.Ε. Α.Ε.» απέκτησε στις 17.4.2015 από τον κ. Χούμπαυλη Κωνσταντίνο με εξωχρηματιστηριακή μεταβίβαση, 793.000 κοινές ονομαστικές μετά ψήφου μετοχές που αντιπροσωπεύουν 4,994% του συνόλου του μετοχικού κεφαλαίου και των δικαιωμάτων ψήφου της εταιρείας.Με βάση την 17.4.2015 γνωστοποίησης, της Α.Τ.Ε.Σ.Ε. ΑΕ ο αριθμός των μετοχών και το ποσοστό δικαιωμάτων ψήφου στην Εκδότρια του ανωτέρω μετόχου μεταβλήθηκαν ως εξής:

1. Μετά την ανωτέρω αναφερόμενη μεταβίβαση, ο αριθμός των μετοχών και δικαιωμάτων ψήφου που κατέχονται από την Α.Τ.Ε.Σ.Ε. ΑΕ στην Εκδότριαανέρχεται σε 1.586.000 (ήτοι ποσοστό 9,988% επί του συνόλου μετοχών και δικαιωμάτων ψήφου της Εκδότριας), από 793.000 (ήτοι ποσοστό 4,994% επί του συνόλου μετοχών και δικαιωμάτων ψήφου της Εκδότριας) πριν την ανωτέρω μεταβίβαση.

2. Μετά την ανωτέρω αναφερόμενη μεταβίβαση, δεν κατέχονται μετοχές και δικαιώματα ψήφου από τον κ. Χούμπαυλη Κωνσταντίνο στην Εκδότρια.

Οικονομία

Σταϊκούρας: Μέτρα 4,5 δισ.ευρώ για τη στήριξη της οικονομίας το β' εξάμηνο φέτος

Σταϊκούρας

Μέτρα ύψους 4,5 δισ. ευρώ για να στηριχθούν τομείς της οικονομίας που πλήττονται από τις επιπτώσεις της πανδημίας, θα υλοποιήσει η κυβέρνηση το β' εξάμηνο εφέτος. Αυτό δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, αναφέροντας ότι μεταξύ των μέτρων αυτών είναι το πρόγραμμα «Γέφυρα» και αυτό της κάλυψης τμήματος των πάγιων δαπανών των επιχειρήσεων.

Μιλώντας στην ΕΡΤ1, ο υπουργός αναφέρθηκε και στην πρωτοβουλία της κυβέρνησης για τις επικουρικές συντάξεις, η οποία, όπως είπε, «έχει στόχο τη βιωσιμότητα του ασφαλιστικού συστήματος».

«Αυτήν τη στιγμή οι νυν εργαζόμενοι με τις εισφορές τους πληρώνουν τους νυν συνταξιούχους. Η κυβέρνηση έρχεται και προτείνει σε ένα κομμάτι των συντάξεων, στις επικουρικές, και μόνο για τους νέους εργαζόμενους (από το 2022) να δημιουργήσουν τον δικό τους "κουμπαρά". Θα εξασφαλίζονται έτσι υψηλότερες συντάξεις, όπως αποδεικνύεται παγκοσμίως, για τους νέους ασφαλισμένους», δήλωσε ο κ. Σταϊκούρας. Και πρόσθεσε πως «απαιτείται ασφαλιστική μεταρρύθμιση με ασφάλεια για τους νυν συνταξιούχους».

Ερωτηθείς για το ενδεχόμενο τέταρτου κύματος κορωνοϊού το φθινόπωρο και την οικονομική ετοιμότητα της κυβέρνησης, ο υπουργός επεσήμανε ότι «ανά πάσα στιγμή είμαστε έτοιμοι και για το πιο ακραίο σενάριο. Έχουμε ενισχύσει στα δύο χρόνια διακυβέρνησης το ταμείο της χώρας με 41 δισ. ευρώ». Συμπλήρωσε δε, πως «υπάρχει δημοσιονομική ευελιξία και αυτή έχει επεκταθεί και το 2022. Θα επανερχόμαστε το 2022 και το 2023 σε δημοσιονομική ισορροπία. Το πρωτογενές πλεόνασμα των επομένων ετών θα προέρχεται από την ανάπτυξη».

 

Διαβάστε επίσης:

Σε χωριό του Ηρακλείου: Τον έπιασαν την ώρα που έφευγε από τη χασισοφυτεία

Βρετανία: Κάμερα «έπιασε» τον Υπουργό να φιλάει παθιασμένα τη σύμβουλό του

Πρόεδρος ΕΟΔΥ για μετάλλαξη "Δέλτα": Τοπικά λοκντάουν αν χρειαστεί