Οικονομία

Αρχή από το ΥΠΟΙΚ κάνει το κουαρτέτο των Θεσμών

ΥΠΟΙΚ

Με θέματα του υπουργείου Οικονομικών ξεκινά την Τετάρτη τις συναντήσεις για την πρώτη αξιολόγηση το Κουαρτέτο των δανειστών. Όπως ανακοινώθηκε από το γραφείο του Ευκλείδη Τσακαλώτου, ο υπουργός Οικονομικών θα έχει αύριο δύο συναντήσεις με τους εκπροσώπους του ΔΝΤ, της ΕΕ, της ΕΚΤ και του ESM, πρωί και απόγευμα.

Το πρωί της Τετάρτης στην συνάντηση που θα έχει ως αντικείμενο τον συντονισμό του ελληνικού προγράμματος, θα παρίσταται και ο υπουργός Επικρατείας Αλέκος Φλαμπουράρης. Το απόγευμα θα συζητηθούν όλα τα ζητήματα του υπουργείου, ο προϋπολογισμός του 2016, το φορολογικό και τα δημοσιονομικά, ενώ παρόντες θα είναι και οι αναπληρωτές υπουργοί Οικονομικών Γιώργος Χουλιαράκης και Τρύφωνας Αλεξιάδης. 

Οι συναντήσεις με τους εκπροσώπους των Θεσμών θα γίνουν σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας, το οποίο προς το παρόν δεν έχει ανακοινωθεί.

Οικονομία

Επιστρεπτέα προκαταβολή: Παράταση για τα λάθη - Πότε πληρώνονται οι δικαιούχοι

Πληρωμές επιδομάτων

Στις 25 Ιανουαρίου θα γίνουν οι πληρωμές για την επιστρεπτέα προκαταβολή 5 ενώ παράταση ως τις 19 Ιανουαρίου παίρνουν οι αιτήσεις και οι διορθώσεις λαθών προηγούμενων αιτήσεων. Από το υπουργείο Οικονομικών δίδεται η δυνατότητα, σε περίπτωση λαθών, διόρθωσης των στοιχείων που υποβλήθηκαν στην πλατφόρμα "myBusinessSupport" (www.aade.gr/mybusinesssupport) για τους μήνες Νοέμβριο και Δεκέμβριο.

Το συνολικό ποσό που θα πιστωθεί στους λογαριασμούς των δικαιούχων της Επιστρεπτέας Προκαταβολής υπολογίζεται στο 1,5 δισ. ευρώ και δεν αποκλείεται να αυξηθεί ακόμη περισσότερο ανάλογα με το ενδιαφέρον που θα υπάρξει.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της ΑΑΔΕ, έως σήμερα 611.524 επιχειρήσεις έχουν υποβάλει αίτηση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για τη χορήγηση της χρηματοδοτικής ενίσχυσης. Η εκταμίευση των κονδυλίων προς τους δικαιούχους της «επιστρεπτέας προκαταβολής 5» θα ξεκινήσει τη μεθεπόμενη εβδομάδα.

Μόλις ολοκληρωθεί η διαδικασία των αιτήσεων για την Επιστρεπτέα Προκαταβολή στην πλατφόρμα «myBusinessSupport» της ΑΑΔΕ, θα εκδοθεί νέα απόφαση, που θα καθορίζει τις προϋποθέσεις χορήγησης των φθηνών κρατικών δανείων και θα ανοίγει το δρόμο των πληρωμών στους δικαιούχους.

Διαβάστε επίσης: 

Νίκος Παπαθανάσης: Πρόγραμμα δανειοδότησης για μικρές επιχειρήσεις έως 50.000 ευρώ

"Παρθενική" πτήση για το πρώτο αναβαθμισμένο F-16 -βίντεο