Οικονομία

Κρήτη

Μήνυμα αισιοδοξίας: "Οι τουρίστες συνεχίζουν να έρχονται στην Κρήτη"

toyristes.jpg

"Η εικόνα που παρουσιάζεται τις τελευταίες ημέρες για τον τουρισμό στην Κρήτη δεν είναι αυτή που αποτυπώνεται από τα στοιχεία αφού τα ξενοδοχεία στην πλειονότητά τους έχουν ψηλές πληρότητες, παρά τις αντιξοότητες"  επισημαίνει ο εντεταλμένος σύμβουλος Τουρισμού της Περιφέρειας Κρήτης, Μιχάλης Βαμιεδάκης.

Σύμφωνα με τον ίδιο , τα στοιχεία του ΣΕΤΕ που μιλούν για μείωση των κρατήσεων της τάξης του 26% στην Κρήτη από τις 30 Ιουνίου μέχρι σήμερα, είναι αποπροσανατολιστικά γιατί προέρχονται μόνο από την Amadeus η οποία έχει μικρή παρουσία στο νησί και μπορεί να αφορούν λίγες δεκάδες άτομα και όχι την πλειονότητα των τουρ οπερέιτορ που διακινούν πάνω από το 90% των επισκεπτών στην Κρήτη.

Ο ίδιος παράλληλα επισημαίνει στο ekriti.gr ότι από τα στοιχεία της Πολιτικής Αεροπορίας προκύπτει ότι τα αεροπλάνα φθάνουν στο νησί μας γεμάτα και μάλιστα υπάρχει μικρή αύξηση στις αφίξεις.

Τονίζει επίσης ότι παρά  την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί ο κόσμος συνεχίζει να έρχεται στην Κρήτη .

​Ωστόσο ο κ. Βαμιεδάκης αναφέρει ότι οι ανησυχίες όλων εστιάζονται κυρίως στην τροφοδοσία των ξενοδοχείων, στο Τραπεζικό σύστημα που έχει μπλοκάρει αλλά και στο γεγονός ότι έχουν παγώσει τα συμβόλαια για το 2016 και όχι στις αφίξεις τουριστών στο διάστημα που διανύουμε.
 

Κρήτη

Λασίθι

Κρήτη: Με εισαγγελική εντολή σε δομή, παιδάκι 2,5 ετών - Αφαιρέθηκε η επιμέλεια από τους γονείς

παιδάκι

Στην Παιδιατρική κλινική του Νοσοκομείου Αγίου Νικολάου μεταφέρθηκε την Παρασκευή, με Εισαγγελική εντολή, παιδάκι 2,5 ετών από την Ιεράπετρα.

Σύμφωνα με την "Ανατολή", η εντολή του Εισαγγελέα δόθηκε λόγω παραμέλησης από το οικογενειακό του περιβάλλον, με την επιμέλεια να αφαιρείται προσωρινά από τους γονείς του και να δίδεται σε κοινωνική δομή-ίδρυμα του Ηρακλείου.

Το μικρό, ηλικίας 6 μηνών, αδελφάκι του εν λόγω παιδιού, ήδη βρίσκεται στην ίδια δομή, αφού προ ημερών αυτό είχε μείνει για πολλές ώρες νοσηλευόμενο μόνο του στο ΠΑΓΝΗ, με αποτέλεσμα το νοσηλευτικό προσωπικό εκεί να κινητοποιηθεί και να εκκινήσουν οι διαδικασίες για να μεταφερθεί το παιδί στη δομή.

Ακολούθησε έρευνα από την κοινωνική λειτουργό του Δήμου Ιεράπετρας, που διεπίστωσε ότι και το άλλο παιδί της οικογένειας ζούσε παραμελημένο και όχι σε ασφαλές και κατάλληλο περιβάλλον.

Το 2,5 ετών παιδί παραμένει στην Παιδιατρική κλινική, υπό συνεχή αστυνομική παρακολούθηση, προκειμένου να του γίνουν όλες οι απαραίτητες ιατρικές εξετάσεις και να μεταφερθεί στη συνέχεια στη δομή στο Ηράκλειο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ηράκλειο: Ποινή φυλάκισης 15 μηνών στον πατέρα που άφησε το παιδί του στην χαρτόκουτα

Κρήτη: "Καμπάνες" σε υπαλλήλους κρεοπωλείων για μη χρήση μάσκας

Κρήτη - κορωνοϊός: Πόσοι πολίτες έχουν εμβολιαστεί

ESPA BANNER