Οικονομία

Κρήτη

Ηράκλειο

Η οικονομική αβεβαιότητα ωθεί τους Ηρακλειώτες να επενδύουν σε ακίνητα

αγορά σπιτιού

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την απόκτηση κύριας κατοικίας δείχνουν το τελευταίο διάστημα οι Ηρακλειώτες που επιθυμούν να αγοράσουν κύρια κατοικία σε χαμηλές τιμές.

Σύμφωνα με την πρόεδρο του συλλόγου κτηματομεσιτών  Ανατολικής Κρήτης Άρτεμη Μαυράκη από το Πάσχα και έπειτα παρουσιάζεται μεγάλη ζήτηση  για ακίνητα στην πόλη του Ηρακλείου από ενδιαφερόμενους αγοραστές  που επιθυμούν να αποκτήσουν κυρίως μικρά διαμερίσματα από 50.000 έως 150.000 ευρώ.

Μάλιστα όπως επισημαίνει, ενώ πριν από λίγους μήνες είχε πέσει σημαντικά η ζήτηση των ακινήτων και κυρίως κατά τους μήνες Φεβρουάριο και Μάρτιο από το Πάσχα και έπειτα παρατηρείται έντονη κινητικότητα από αγοραστές  κυρίως μεγαλύτερης ηλικίας οι οποίοι  είτε τα θέλουν για τους ίδιους είτε για τα παιδιά τους.

Να τονιστεί ότι  την νέα αυτή  κατάσταση που έχει διαμορφωθεί η κα. Μαυράκη την αποδίδει στην ανασφάλεια που  επικρατεί  στην χώρα με αποτέλεσμα αρκετοί  πολίτες να θέλουν να επενδύσουν τα χρήματά τους σε ακίνητα. Ενδιαφέρον υπάρχει  κυρίως για διαμερίσματα στο κέντρο αλλά και Περιφερειακά του Ηρακλείου.

Να  πούμε επίσης ότι μεγάλη είναι και η προσφορά από ιδιοκτήτες που επιθυμούν να πουλήσουν το ακίνητό τους .

Αξίζει επίσης να αναφέρουμε ότι σε ότι αφορά το ενδιαφέρον από ξένους αγοραστές η ζήτηση είναι ελάχιστη. Όπως επισημαίνει η κα. Μαυράκη   ενώ τα προηγούμενα χρόνια υπήρχε ενδιαφέρον από Ρώσους και Γερμανούς τώρα η εικόνα αυτή έχει αλλάξει .

Ωστόσο φαίνεται να υπάρχει ελαφρά ζήτηση  από Κινέζους οι οποίοι επιθυμούν να αποκτήσουν κατοικία στον τόπο μας.
 

Κρήτη

Ηράκλειο

Ηράκλειο: Αυτοψία στις πληγείσες περιοχές - Πως θα υποβάλουν τα αιτήματα οι δημότες

Έτσι ήτανο Καρτερός από ψηλά εν μέσω κακοκαιρίας

Ο Δήμος Ηρακλείου ενημερώνει τους δημότες ότι από την Πέμπτη 22 Οκτωβρίου έχει συσταθεί ειδική επιτροπή η οποία θα διεξάγει αυτοψίες στις πληγείσες από τις πρόσφατες πλημμύρες περιοχές προκειμένου να εγκριθούν οι σχετικές αποζημιώσεις.

Για να διεξαχθεί αυτοψία θα πρέπει οι πληγέντες να καταθέσουν αίτημα στο Τμήμα Εφαρμογής Επιδοματικής Πολιτικής του Δήμου Ηρακλείου:

Ταχ. Δ/νση: Μάχης Κρήτης & Ηφαίστου.                                              

Τ.Κ.71303                                                                     

Τηλέφωνο: 2810311328                                                         

E- Mailkprostasia@heraklion.gr

Η διαδικασία χορήγησης οικονομικής ενίσχυσης πολιτών που πλήττονται από φυσικές καταστροφές και τα απαιτούμενα δικαιολογητικά περιγράφονται στον παρακάτω σύνδεσμο: https://bit.ly/3ofjGjK

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Λαμπρινός για κακοκαιρία: Θα κάνουμε ό,τι μπορούμε για να αποζημιωθούν όλοι

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ηράκλειο: Από την Παρασκευή οι αιτήσεις για τις αποζημιώσεις στους πληγέντες