Οικονομία

Κρήτη

Ηράκλειο

Απόγνωση και σκυμμένα κεφάλια στις τράπεζες του Ηρακλείου

ουρές τράπεζα

Το αδιαχώρητο επικράτησε σήμερα στα τραπεζικά καταστήματα του Ηρακλείου, καθώς η καταβολή των συντάξεων, σε συνδιασμό με τις προθεσμίες πληρωμής των φόρων και των λογαριασμών, υποχρέωσε πολλούς πολίτες να σπεύσουν στα γκισέ.

Από νωρίς το πρωί, πριν ακόμα ανέβουν τα ρολά των τραπεζών ο κόσμος άρχισε να προσέρχεται στις τράπεζες για να πάρει το χαρτάκι του και να μάθει τη ... λυπητερή. Η ψυχρολουσία του ΕΝΦΙΑ, οι ρυθμίσεις για τις 100 δόσεις, οι τρέχοντες λογαριασμοί και το "ψαλίδι" στις συντάξεις έφεραν πολλούς στα όρια της απόγνωσης, καθώς αδυνατούσαν να ανταπεξέλθουν. 

Μέχρι και αργά το μεσημέρι, πέραν από το κανονικό τους ωράριο οι τράπεζες εξυπηρετούσαν τους πολίτες, ενώ δεν έλλειψαν και οι στιγμές έντασης από την πολύωρη - σε πολλές περιπτώσεις - αναμονή. Πολλοί φτάνοντας στα γκισέ ενημερώνονταν για το ποσό της σύνταξης και προσπαθούσαν να ρυθμίσουν τις πληρωμές τους χωρίς τα "κουκιά" να βγαίνουν πάντοτε.

Μάλιστα, τα τραπεζικά στελέχη σχολίαζαν πως η ψυχολογία των πολιτών είναι χειρότερη, απ' ότι ήταν με το κλείσιμο των τραπεζών και τα capital controls μέσα στο καλοκαίρι! Ειδικά για τους συνταξιούχους τα πράγματα γίνονται ακόμα πιο δύσκολα... Φάρμακα, υποχρεώσεις, φόροι αλλά και "συντήρηση" των άνεργων μελών της οικογένειας και όλα αυτά μετά το νέο "μαχαίρι" στις συντάξεις, κάνουν την κατάσταση εξαιρετικά δύσκολη!

Γιώργος Λαμπράκης

 

Κρήτη

Ηράκλειο

Ηράκλειο: Η παράταξη Κουράκη απαντά στην αντιδήμαρχο για τις προκηρύξεις

Λότζια

Συνεχίζεται η αντιπαράθεση μεταξύ της δημοτικής αρχής και της δημοτικής κίνησης "Ηράκλειο 3.7.5", με φόντο τις προκυρήξεις για εργασία στο Δήμο Ηρακλείου και τα όσα απάντησε νωρίτερα η αντιδήμαρχος Μαρία Καναβάκη.

Η παράταξη σε νεότερη ανακοίνωσή της αναφέρει τα εξής:

"Στα όσα η δημοτική αρχή και η αντιδήμαρχος Διοικητικών και Οικονομικών Υπηρεσιών του Δήμου έσπευσαν να απαντήσουν, στην προσπάθεια τους να δικαιολογήσουν τα αδικαιολόγητα, στο θέμα των παράνομων και καταχρηστικών προσλήψεων που πεισματικά προωθεί,  η κίνηση  «Ηράκλειο 3.7.5»  αναφέρει τα εξής:

Οι όροι των προκηρύξεων αυτών  είναι παράνομοι και  καταχρηστικοί. Αντίκεινται στο Σύνταγμα, στην Εργατική Νομοθεσία και στις διεθνείς εργατικές συμβάσεις που έχει υπογράψει κατά καιρούς η χώρα μας.

Τέτοιους όρους, όσο κι αν προσπαθεί να νομιμοποιήσει η δημοτική αρχή του Ηρακλείου, δεν πρόκειται να το πετύχει, γιατί απλά δεν υπάρχει σε κανένας νομικός, εργατικός, αυτοδιοικητικός, κοινωνικός ή ανθρωπιστικός κώδικας που να το δικαιολογεί".

Ανταπάντηση από τη Λότζια

Λίγο αργότερα, η δημοτική αρχή σε ανακοίνωση - απάντηση ανέφερε τα εξής:

"Σε απάντηση της - άλλα λόγια να αγαπιόμαστε – νέας ανακοίνωσης του «Ηράκλειο 3.7.5» και σχετικά με το κατά πόσον οι όροι των προκηρύξεων (στις οποίες έχουμε αναφερθεί ήδη) είναι παράνομοι και καταχρηστικοί, θα είχε ενδιαφέρον να ερωτηθούν και οι δεκάδες δήμαρχοι σε ολόκληρη την χώρα αλλά και στην Κρήτη που έκαναν χρήση παρόμοιων όρων στις δικές τους προκηρύξεις, τι γνώμη έχουν. Μεταξύ των οποίων άλλωστε συμπεριλαμβάνονται και έγκριτοι νομικοί. Η Δημοτική Αρχή Ηρακλείου, ό,τι είχε να πει επί του θέματος, το είπε ήδη".  

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κρήτη - κορωνοϊός: Στη "μάχη" του εμβολιασμού και 8 Κέντρα Υγείας

Κρήτη: Πέθανε επιχειρηματίας λίγο πριν φτάσει στο νοσοκομείο

Κρήτη: Πρόστιμα για μη χρήση μάσκας και άσκοπες μετακινήσεις