Λασίθι

Φορητοί υπολογιστές "δώρο" στο Γυμνάσιο Κριτσάς

gymnasio_kritsas.jpg

Δύο φορητοί υπολογιστές παραδόθηκαν την Πέμπτη (26/3) στο Γυμνάσιο Κριτσάς, δύο στο 2ο Γυμνάσιο Αγίου Νικολάου και ένας στο 3ο Γυμνάσιο Αγίου Νικολάου, από τη σχολική επιτροπή Β/θμιας εκπαίδευσης του Δήμου .

Όπως έκανε γνωστό ο αντιδήμαρχος -υπεύθυνος για θέματα Παιδείας Κώστας Κοκκίνης, οι συγκεκριμένοι υπολογιστές παραδόθηκαν προκειμένου να ενισχυθεί η προσπάθεια που καταβάλλουν οι εκπαιδευτικοί σε εποχές ιδιαίτερα δύσκολες, προκειμένου να εργαστούν με καλύτερες συνθήκες προς όφελος των μαθητών.

Το Γυμνάσιο Κριτσάς-όπως τόνισε ο κ. Κοκκίνης- είναι ένα περιφερειακό σχολείο, το οποίο εμφανίζει μια ξεχωριστή δυναμική αφού παρουσιάζει αύξηση του μαθητικού του δυναμικού. Έχοντας δε τη στήριξη της τοπικής κοινωνίας-πρόσθεσε-έχει καταφέρει με τις δράσεις του να αφήσει έντονο το αποτύπωμα του στο Δήμος.

Σχετικά με το 2ο & 3ο Γυμνάσιο Αγίου Νικολάου, ο κ. Κοκκίνης ανέφερε ότι πρόκειται για δύο σχολεία που παρά τις αντιξοότητες που αντιμετωπίζουν λόγω της συστέγασης σε ένα κτίριο, καταφέρνουν με την διαρκή προσπάθεια των καθηγητών να παράγουν υψηλής ποιότητας εκπαιδευτικό έργο-γεγονός- που μας παρακινεί –όπως είπε-να στηρίξουμε από πλευράς του Δήμου την προσπάθεια αυτή, με κάθε δυνατό μέσο.

Η παράδοση του παραπάνω εξοπλισμού, αποτελεί συνέχεια της προμήθειας υπολογιστών για τον εξοπλισμό πέντε νέων εργαστηρίων πληροφορικής στα : ΕΠΑΛ Νεάπολης, Γυμνάσιο Νεάπολης, ΕΠΑΛ Αγίου Νικολάου και 1ο -2ο Γενικό Λύκειο Αγίου Νικολάου.

Πρόκειται για μια δράση-όπως διευκρίνησε ο κ. Κοκκίνης-που ξεκίνησε από την προηγούμενη Δημοτική Αρχή και υλοποιήθηκε από την παρούσα. Μια δράση που αποτελεί την αρχή ενός συνόλου παρεμβάσεων που σχεδιάζονται από τη νέα δημοτική αρχή προκειμένου να αντιμετωπιστούν τα σημαντικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα σχολεία μας.

 

Κρήτη

Λασίθι

Κρήτη: Η φωτιά στην αποθήκη αναστάτωσε τη γειτονιά

πυροσβέστης

Συναγερμός σήμανε στην πυροσβεστική υπηρεσία περίπου στις 2 το μεσημέρι, μετά από ειδοποίηση για φωτιά σε ισόγειο κτίσμα, στην Ιεράπετρα στο Λασίθι.

Άμεσα έφθασαν στο σημείο 5 οχήματα με 10 πυροσβέστες θέτοντας υπό πλήρη έλεγχο τη φωτιά μετά από λίγη ώρα.

Αρχικά επικράτησε ανησυχία καθώς στο ισόγειο- το οποίο οι ιδιοκτήτες χρησιμοποιούσαν ως αποθήκη-, υπήρχαν εύφλεκτα υλικά, ωστόσο η έγκαιρη επέμβαση της Υπηρεσίας απέτρεψε τα χειρότερα.

 

ΕΙΔΗΣΕΙΣ:

Πρόγραμμα Συν-Εργασία: Σήμερα οι πληρωμές για τον Αύγουστο

Έρευνα Ράδιο Κρήτη: Ακριβότερο και το νερό για αγρότες - νοικοκυριά λόγω των αυξήσεων στο ρεύμα

Λιμάνι Ηρακλείου - ΤΑΙΠΕΔ: Σήμερα "κληρώνει" για το 67% των μετοχών του ΟΛΗ

ESPA BANNER