Λασίθι

Συνεδρίαση του Δ.Σ. Ιεράπετρας για τα ταμειακά διαθέσιμα

dhmos_ierapetras.jpg

Σε κατεπείγουσα συνεδρίαση συνήλθε το δημοτικό συμβούλιο Ιεράπετρας την Τρίτη 28 Απριλίου προκειμένου να λάβει απόφαση σχετικά με το θέματα της μεταφοράς των ταμειακών διαθεσίμων στην Τράπεζα της Ελλάδος, όπως προβλέπει κατεπείγουσα ρύθμιση μέσω της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου της Κυβέρνησης.

Μετά την τοποθέτηση του Δημάρχου, κ. Θεοδόσιου Καλαντζάκη, του Αντιδημάρχου Διοικητικών και Οικονομικών Υπηρεσιών, κ. Μανώλη Φραγκούλη καθώς και των επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων και των μελών του δημοτικού συμβουλίου κατά πλειοψηφία το δημοτικό συμβούλιο αποφάσισε τα παρακάτω:

«Στηρίζουμε την εθνική διαπραγματευτική προσπάθεια της Κυβέρνησης στο πλαίσιο άμβλυνσης των συνεπειών των μνημονιακών πολιτικών στην κοινωνία και την αυτοδιοίκηση.

Η νομοθετική τακτοποίηση των παρακάτω ζητημάτων:

1. Εξαίρεση ανταποδοτικών τελών

2. Εξαίρεση προϋπολογισμού οικονομικών δεσμεύσεων (δάνειο Παγκρήτιας)

3. Ανάληψη από το Κράτος, δια νομοθετικής ρύθμισης της ευθύνης για κάλυψη νομικών ζητημάτων που αφορούν ρήτρες ή ευθύνες του Δήμου ή του Δημάρχου

4. Εξαίρεση καταθέσεων σε συνεταιριστικές τράπεζες

5. Αποσαφήνιση του μηχανισμού διαχείρισης των χρημάτων μέσω της Τράπεζας της Ελλάδος

6. Ακριβής προσδιορισμός του χρόνου και του τρόπου εκταμίευσης των χρημάτων από την Τράπεζα της Ελλάδος προκειμένου να ανταποκριθεί ο Δήμος στις ανάγκες μισθοδοσίας, καθώς και στις λειτουργικές και έκτακτες ανάγκες του

αποτελούν την αναγκαία και βασική προϋπόθεση, για να προχωρήσει ο Δήμος στην μεταφορά των ταμειακών διαθεσίμων του στην Τράπεζα της Ελλάδος για τις ανάγκες της Κυβέρνησης».

Όπως δήλωσε ο Δήμαρχος, κ. Καλαντζάκης «Δεδομένης της οικονομικής στενότητας των δήμων από τη μια και του σημαντικού καθημερινού έργου που καλούνται να επιτελέσουν από την άλλη, η δέσμευση ή ακόμα και η οποιαδήποτε στέρηση των αποθεματικών τους δημιουργεί κινδύνους και αβεβαιότητα για την επόμενη μέρα, όταν δεν υπάρξουν οι συγκεκριμένες δεσμεύσεις και διαβεβαιώσεις για τη διαφύλαξη των χρηματικών αποθεμάτων.

Στο πλαίσιο αυτό και δεδομένης της συνεργασίας που υπάρχει μεταξύ Κράτους και Τοπικής Αυτοδιοίκησης οι όποιες δυσκολίες υπάρχουν αυτή τη στιγμή σίγουρα δεν μας αφήνουν παγερά αδιάφορους.

Ένα δυνατό για τους Έλληνες Κράτος σημαίνει και μια δυνατή για την Ελλάδα Αυτοδιοίκηση. Πρόκειται για μια σχέση αλληλοϋποστήριξης, αλληλοσυνεργασίας και αλληλοβοήθειας που ειδικά στις μέρες μας δεν θα έχουμε κανένα όφελος να προσβάλουμε.

Κατά συνέπεια, έχοντας πλήρη επίγνωση των δυσκολιών που ως φορέας Τοπικής Αυτοδιοίκησης αντιμετωπίζουμε και παράλληλα συμμεριζόμενοι ως Έλληνες τις ανάγκες του κράτους μας σε μια πολύ δύσκολη οικονομική συγκυρία είμαστε θετικοί στην μεταφορά των ταμειακών διαθεσίμων του δήμου μας στην Τράπεζα της Ελλάδος, αφού όμως πρώτα προχωρήσουν

οι απαιτούμενες από την ΚΕΔΕ ρυθμίσεις σχετικά με την νομοθετική τακτοποίηση σημαντικών ζητημάτων, προκειμένου να μην αφήσουμε σε καμία περίπτωση εκτεθειμένο το δήμο μας»

Κρήτη

Λασίθι

Κρήτη: Απεβίωσε ο εκδότης της εφημερίδας ΑΝΑΤΟΛΗ

Ηλίας Κοζύρης.

Θλίψη στον Άγιο Νικόλαο έχει προκαλέσει η είδηση του θανάτου του Ηλία Μιχαήλ Κοζύρη, ο οποίος ήταν και ο εκδότης της καθημερινής εφημερίδας ΑΝΑΤΟΛΗ από το 1962 έως το 2002, παραλαμβάνοντας μάλιστα την σκυτάλη από τον πατέρα του και ιδρυτή της.

Η εξόδιος ακολουθία θα τελεστεί από τον Καθεδρικό Ναό της Αγίας Τριάδας Αγίου Νικολάου, την Τετάρτη 28 Ιουλίου, ώρα 4:30 το απόγευμα. Η σορός του θα βρίσκεται στο Ναό από τις 3 το μεσημέρι.

Στο άκουσμα της είδησης, ο δήμαρχος Αγίου Νικολάου κ. Αντώνης Ζερβός έκανε την ακόλουθη δήλωση.

"Σήμερα έκλεισε το 2ο κεφάλαιο στην ιστορία της καθημερινής μας εφημερίδας ΑΝΑΤΟΛΗ με την αποδημία του υιού του ιδρυτή της, Ηλία Μιχ. Κοζύρη.

Η διατήρηση της έκδοσης μιάς καθημερινής επαρχιακής εφημερίδας ανελλιπώς από την έκδοσή της είναι πολύ μεγάλο επίτευγμα, ιδιαίτερα τα προηγούμενα χρόνια που η περιορισμένη παρουσία της τηλεόρασης και η ανυπαρξία των media γενικώς, καθιστούσε την υπεύθυνη και έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωση πολύ σημαντική υπόθεση για τον πολίτη, μακρυά από το κέντρο.

Το ήθος και η συνέπεια και η ποιότητα του ιδρυτή Μιχ. Ηλ. Κοζύρη βρήκαν άξιο συνεχιστή στο πρόσωπο του Ηλία Μιχ. Κοζύρη. Συνέχισε με τον ίδιο ζήλο και υπευθυνότητα στην γραμμή του ιδρυτή, βάζοντας όμως την δική του ξεχωριστή σφραγίδα στον τομέα της ενημέρωσης.

Η σχέση μας ήταν ιδιαίτερη. Ως δημόσιο πρόσωπο αποτέλεσα συχνά στόχο κριτικής του. Ακόμα όμως και στις ‘’δύσκολες’’ περιόδους μας τον διέκρινε το ήθος. Σημαντικό, αφού από την αντιπαράθεση διαφορετικών απόψεων πάντα προκύπτει σύνθεση και θετικό αποτέλεσμα. Ήταν άνθρωπος με άποψη, ποιότητα και υψηλή κοινωνική ενσυναίσθηση .

Θα μας λείψει. Ιδιαίτερα στους δικούς του, σύζυγο, παιδιά, εγγόνια, αδέρφια αλλά και στους καλούς του φίλους. Καλό ταξίδι Ηλία. Το ίχνος σου θα είναι εδώ. Ζωντανό".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ηράκλειο: Ο Γιάννης "έφυγε" νωρίς - Θλίψη για τον 26χρονο που έχασε τη ζωή του σε τροχαίο

Ηράκλειο: Πέθανε στο μεροκάματο - Θλίψη για τον οικοδόμο πατέρα δύο παιδιών

Δήμος Μινώα Πεδιάδας: Οι χώροι καταφυγής και παροχής α' βοηθειών σε περίπτωση σεισμού