Κρήτη

Webometrics: Στην 4η θέση των ελληνικών πανεπιστημίων το Πανεπιστήμιο Κρήτης

Στην 4η θέση σ' επίπεδο Ελλάδας και στην 569η θέση σε παγκόσμιο επίπεδο κατατάσσεται το Πανεπιστήμιο Κρήτης, σύμφωνα με την τελευταία δημοσιευμένη  λίστα κατάταξης Ranking Web of Universities, Webometrics (http://www.webometrics.info/).

Την πρωτιά μεταξύ των ελληνικών πανεπιστημίων εξασφαλίζει, με βάση την ίδια λίστα, για το α εξάμηνο του έτους το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης ενώ το ίδιο βρίσκεται στη θέση 204 της παγκόσμιας γενικής κατάταξης .

Το ΤΕΙ Κρήτης εμφανίζεται 12ο στην λίστα των καλύτερων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων στην Ελλάδα και στην 1428η θέση της παγκόσμιας κατάταξης.

Να πούμε πάντως  πως οι λίστες κατάταξης των καλύτερων πανεπιστημίων στον κόσμο –τα περίφημα rankings– είναι χρήσιμες και ενδεικτικές, αλλά δεν αποτελούν πανάκεια.

 Οι «ψαγμένοι» αναγνώστες πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί στην ανάγνωσή τους. Χρειάζεται να σημειωθεί ότι δεν υπάρχει μία λίστα, επίσημη, που όλοι αποδέχονται, αλλά πολλές, οι οποίες σχεδόν πάντα διαφέρουν μεταξύ τους.

Κρήτη

Ηράκλειο

Ηράκλειο-σεισμός: Ισχυρές μετασεισμικές δονήσεις στην ευρύτερη περιοχή Αρκαλοχωρίου

Ο χώρος όπου στήνονται οι σκηνές για τους σεισμόπληκτους.

Ισχυρές μετασεισμικές δονήσεις έγιναν νωρίτερα αισθητές στην ευρύτερη περιοχή του Αρκαλοχωρίου.

Συγκεκριμένα, ένας ισχυρός μετασεισμός μεγέθους 4,4 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ ταρακούνησε στις 23:10 την περιοχή. Στη συνέχεια, στις 23:56 είχαμε μετασεισμό 3,3R, στις 00:29 μετασεισμό 3,4R, ενώ ακολούθησε μία νέα σεισμική δόνηση, έντασης 4,4 βαθμών, στις 00:37.

Από την ώρα του φονικού σεισμού των 5,8 Ρίχτερ, που "χτύπησαν" το πρωΐ στις 09,17' το Αρκαλοχώρι και τις γύρω περιοχές, αφήνοντας ένα νεκρό, τουλάχιστον 35 τραυματίες, πολλές υλικές ζημίες σε κτίρια και χιλιάδες άστεγους, μέχρι τις 18:27 είχαν σημειωθεί 58 μετασεισμικές δονήσεις μεγέθους από 1,8 έως 4,6 της κλίμακας Ρίχτερ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ηράκλειο - Σεισμός: Αυτοψία Μητσοτάκη στις πληγείσες περιοχές

Ηράκλειο - Σεισμός: Η στιγμή που χτυπά ο εγκέλαδος - Συγκλονιστικές εικόνες (βίντεο)

Ηράκλειο - Σεισμός: Ανακοινωθέν από την Εκκλησία της Κρήτης

ESPA BANNER