Κρήτη

Χωρίς ναυαγοσωστικό σκάφος η Κρήτη εδώ και τρεις μήνες!

ναυαγοσωστικό σκάφος

Από τις 28 Ιουλίου η Κρήτη έχει μείνει χωρίς ναυαγοσωστικό σκάφος, καθώς το μοναδικό "εστάλη" στη Χίο, λόγω των αυξημένων αναγκών από τη μαζική είσοδο μεταναστών και έκτοτε παραμένει εκεί. Παρά τις διαβεβαιώσεις στους Λιμενικούς του νησιού ότι ένα άλλο σκάφος θα επισκευαζόταν και θα ερχόταν στην Κρήτη, τίποτε δεν έχει γίνει, με αποτέλεσμα να υπάρχει εύλογη ανησυχία για το τιο θα μπορούσε να συμβεί σε περίπτωση ενός θαλάσσιου ατυχήματος, ειδικά τώρα που ο καιρός χαλάει. 

Η Ένωση Προσωπικού  Λιμενικού Σώματος Ανατολικής Κρήτης, ενημερώθηκε πρόσφατα για την πορεία επισκευής του Ν/Γ 519, στο οποίο έως τώρα δεν έχει εκτελεστεί καμία εργασία για την αποκατάστασή της ζημίας του, γεγονός το οποίο δημιουργεί έντονη ανησυχία για το μέλλον της επιχειρησιακής δράσης του Ν/Γ 515 όσον αφορά την περιοχή.

Σε ανακοίνωση της Ενωσης αναφέρεται:

"Για το λόγο αυτό ερωτούμε τον κ. Αρχηγό Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., ο οποίος με προφορική του δέσμευση, μας είχε υποσχεθεί ότι το Ν/Γ 515 το οποίο αντικαθιστά το Ν/Γ 519 της Χίου, θα επέστρεφε στο Λ/Χ Αγίου Νικολάου, όπου και ανήκει, εντός τριών μηνών, από την ημέρα αναχώρησής του την 28/07/2015, πότε θα επιστρέψει στη βάση του το μοναδικό Ν/Γ που υπήρχε στην Κρήτη, προκειμένου να εξασφαλισθούν σειρά παραμέτρων ασφάλειας (αστυνόμευση, εύρυθμη λειτουργία υπηρεσίας, επιχειρήσεις έρευνας-διάσωσης, αποφυγή δυσμενών σχολίων των πολιτών κ.λ.π.) η οποία έχει εκλείψει έως σήμερα.
Θα θέλαμε να μας απαντήσουν με μια επίσημη ενημέρωση επειδή το διάστημα των τριών μηνών εκπνέει εντός ολίγων ημερών και το Ν/Γ 519, παραμένει ανελκυσμένο στη Χίο χωρίς να έχει εκτελεστεί καμία απολύτως εργασία αποκατάστασης της βλάβης του.
Επειδή η ένωσή μας, με την έως τώρα ενημέρωση που έχει, εκτιμά ότι η αποκατάσταση των ζημιών που έχει υποστεί το Ν/Γ 519 θα χρειαστεί μεγάλο χρονικό διάστημα για να επανέλθει σε πλήρη επιχειρησιακή δράση, για αυτό προτείνουμε την εκ περιτροπής διάθεση αντίστοιχου τύπου σκάφους, και από άλλες υπηρεσίες ώστε το χρονικό διάστημα απουσίας του σκάφους από τις αντίστοιχες υπηρεσίες να μην δημιουργεί δυσχερή και μακροχρόνια προβλήματα.
Εάν αυτό δεν είναι δυνατό να πραγματοποιηθεί, παρακαλούμε τον κ. Αρχηγό όπως εξετάσει την δυνατότητα  άμεσης διάθεσης ή απόσπασης σκάφους στο Λ/Χ Αγίου Νικολάου, κατηγορίας Α1 ή Α2, ώστε να αποκατασταθεί και το αίσθημα ασφάλειας στην τοπική κοινωνία.
 
 

Κρήτη

Ηράκλειο

Βουλή: Συζητήθηκε η επίκαιρη ερώτηση Μαμουλάκη για τον Βόρειο Οδικό Άξονα Κρήτης (Βίντεο)

Χάρης Μαμουλάκης

Στη Βουλή συζητήθηκε η επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία κ. Χάρη Μαμουλάκη, για το θέμα του ΒΟΑΚ και των διοδίων που θα συνοδεύουν την κατασκευή του.

Σε ανακοίνωσή του ο βουλευτής επισημαίνει τα εξής:

Ασκώντας αντιπολίτευση στον ΣΥΡΙΖΑ (!) και υπερασπιζόμενος την επιβολή διοδίων για όλους, απάντησε ο Υφυπουργός Υποδομών & Μεταφορών στην Επίκαιρη Ερώτηση του αν. Τομεάρχη Ανάπτυξης & Επενδύσεων, Βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Ηρακλείου Χάρη Μαμουλάκη για τον ΒΟΑΚ.

«Για μια ακόμη φορά, οι κυβερνώντες υποτιμούν τη νοημοσύνη των κατοίκων της Κρήτης. Συνεχίζουν όσα ξεκίνησαν για τον ΒΟΑΚ από την προηγούμενη Κυβέρνηση, προσθέτουν διόδια για όλους και παράλληλα, ασκούν αντιπολίτευση στον ΣΥΡΙΖΑ!» ανέφερε σε δήλωσή του ο Χάρης Μαμουλάκης, τονίζοντας: «Αυτό που ξεκάθαρα αποδεικνύεται, είναι ότι η Κυβέρνηση της ΝΔ είναι η Κυβέρνηση των αποκλεισμών. Αποκλείουν τους πολίτες της Κρήτης από τον ΒΟΑΚ επιβάλλοντας πανάκριβα διόδια, όπως ακριβώς αποκλείουν και την τοπική κοινωνία του Ηρακλείου από τη διαχείριση της έκτασης του αεροδρομίου Νίκος Καζαντζάκης, που εν κρυπτώ ενέταξαν στο ΤΑΙΠΕΔ. Λειτουργούν αλαζονικά και με υπεροψία. Αυτή η συμπεριφορά, δεν θα μείνει αναπάντητη από τους πολίτες της Κρήτης. Η στιγμή του δικού τους αποκλεισμού, πλησιάζει.».

Κατά τη συζήτηση της Επίκαιρης Ερώτησης, ο Χάρης Μαμουλάκης αναφέρθηκε στην επικοινωνιακή φιέστα της Κυβέρνησης της ΝΔ τον Μάιο του 2021, όπου επιβεβαιώθηκε ότι με καθυστέρηση δυο περίπου ετών, ο Κ. Μητσοτάκης συνεχίζει όσα ξεκίνησαν επί ΣΥΡΙΖΑ, με την προσθήκη όμως διοδίων για όλους. Στη συνέχεια, αφού καυτηρίασε την απουσία σχεδιασμού για το τμήμα του ΒΟΑΚ Αγίου Νικολάου - Σητείας, ανέδειξε τις ασάφειες αλλά και το μεγάλο χρηματοδοτικό κενό του έργου, που έχει συνολικό προϋπολογισμό άνω των 2 δισ ευρώ και ζήτησε για μια ακόμη φορά, αναλυτική ενημέρωση για τον επιμερισμό των ποσών χρηματοδότησης ανά τμήμα του. Παράλληλα, ζήτησε ενημέρωση και για το τμήμα Άγιος Νικόλαος - Σητεία, για το πότε αναμένεται να προσδιοριστεί η χάραξή του, καθώς και ποια θα είναι η σχεδιαζόμενη αρχιτεκτονική του διαγωνισμού.

Κατά την απάντησή του ο Υφυπουργός Υποδομών & Μεταφορών, αφού ανέφερε ότι υπάρχει ολοκληρωμένη χάραξη για τον ΒΟΑΚ, προχώρησε, επιτέλους, στην επί της ουσίας απάντηση για τις ενισχύσεις ανά τμήμα του έργου. Ειδικότερα, όπως δήλωσε, το τμήμα Χανιά – Χερσόνησος (προϋπολογισμού 1,32 δισ) θα χρηματοδοτηθεί με 200 εκ. ευρώ από το Ταμείο Ανάκαμψης και με 600 εκ. από το ΕΣΠΑ 2021-2027, το Χερσόνησος – Νεάπολη (προϋπολογισμού 290 εκ. ευρώ) με 80 εκ. ευρώ από το Ταμείο Ανάκαμψης και το Νεάπολη – Άγιος Νικόλαος εξολοκλήρου από το Ταμείο Ανάκαμψης. Για το τμήμα Άγιος Νικόλαος - Σητεία, όπως είπε, δεν υπάρχει ακόμη τελικό κόστος, υπολογίζεται όμως ότι θα υπερβεί τα 300 εκ. ευρώ.

Κατά τη δευτερολογία του ο Χάρης Μαμουλάκης, κατέρριψε τους ισχυρισμούς του Υφυπουργού για την χάραξη, καταθέτοντας στα πρακτικά έκθεση του ΤΕΕ/ΤΑΚ, από την οποία αποδεικνύεται ότι, ενώ ζητήθηκε η γνώμη του Επιμελητηρίου, δεν προσκομίστηκε ποτέ από την πλευρά του Υπουργείου η προμελέτη αποχέτευσης - αποστράγγισης των ομβρίων, η προμελέτη των τεχνικών με τον έλεγχο της υδραυλικής επάρκειάς τους και ο έλεγχος της υδραυλικής επάρκειας των τεχνικών γεφυρών, που αποτελεί ουσιώδη λόγο περιβαλλοντικών επιπτώσεων. Επεσήμανε επίσης και δήλωση της μελετητικής εταιρείας, η οποία αποποιείται των ευθυνών της ως προς την ακρίβεια των υποβάθρων, καθώς και οι παραπομπές σε άλλες μελέτες που δε διατέθηκαν.

Κλείνοντας την τοποθέτησή του ο Χάρης Μαμουλάκης έκανε ιδιαίτερη αναφορά στο ζήτημα των διοδίων. «Σικελία, Σαρδηνία, Κορσική, Μαγιόρκα, Μινόρκα, Ίμπιζα, Κύπρος. Επτά νησιωτικές περιοχές στην Ε.Ε., όπου σε καμία εξ αυτών δεν απαιτήθηκε από τους πολίτες να καταβάλλουν διόδια στο νησί τους. Γιατί; Επειδή υπάρχει νόρμα περί νησιωτικότητας, μια σαφέστατη ντιρεκτίβα της Κομισιόν, που προστατεύει της περιοχές αυτές» δήλωσε χαρακτηριστικά.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΒΟΑΚ: Παράταση στην διαβούλευση για τις μελέτες περιβαλλοντικών επιπτώσεων

ΠΕΔ Κρήτης: Νέα παρέμβαση για τον ΒΟΑΚ

Αγαπάκης στο Ράδιο Κρήτη: Τα "θολά" σημεία του ΒΟΑΚ και οι παρεμβάσεις που απαιτούνται

 

 

ESPA BANNER