Κρήτη

Φάρμακα στο Κ.Υ. Βιάννου από τον Ροταριανό 'Ομιλο Ηρακλείου

farmaka_gallon.jpg

Από την απομακρυσμένη Βιάννο ξεκίνησε ο Ροταριανός Όμιλος Ηρακλείου την υλοποίηση του φετινού κεντρικού στόχου προσφοράς προς την κοινωνία, που είναι η συλλογή και η προμήθεια φαρμάκων προς διάφορες υγειονομικές δομές.

Όπως είναι γνωστό, την Κυριακή 5/10 ιατροί μέλη και φίλοι του Ρ.Ο.Η. μαζί με Γάλλους Ροταριανούς, είχαν επισκεφτεί το Κέντρο Υγείας Βιάννου, εξετάζοντας δωρεάν περισσότερους από 250 κατοίκους.

Οι Ροταριανοί από τον Όμιλο Παρίσι – Μονμάρτη, εντυπωσιασμένοι από την ανταπόκριση των κατοίκων αλλά και την πολυπληθή ιατρική αποστολή, δώρισαν στον Ρ.Ο. Ηρακλείου το ποσό των 200 € για να ενισχυθεί το φαρμακείο του Κ.Υ.
 

farmaka_gallon_3.jpg

farmaka_gallon_3.jpg, by chara

Σε συνεννόηση και με τον Δ/ντη του Κ.Υ. τα μέλη του Ρ.Ο.Η. αγόρασαν το απαραίτητο ιατροφαρμακευτικό υλικό, το οποίο και παραδόθηκε στην κ. Μαρία Γελασάκη, υπεύθυνη της Νοσηλευτικής Υπηρεσίας του Κ. Υ. Βιάννου.
 
Οι δράσεις συγκέντρωσης και διάθεση φαρμακευτικού υλικού θα συνεχιστούν από τα μέλη του Ροταριανού Ομίλου Ηρακλείου καθ’ όλη τη διάρκεια της Ροταριανής χρονιάς, με στόχο να καλυφτούν όσο το δυνατόν περισσότερες ανάγκες δομών αλλά και συνανθρώπων μας που τα έχουν πραγματικά ανάγκη.
 
 

Κρήτη

Αρναουτάκης στο Ράδιο Κρήτη: Γενναία η νέα χρηματοδότηση του ΕΣΠΑ στην Κρήτη

 ΕΣΠΑ

Σημαντικές χρηματοδοτήσεις προβλέπονται για την Κρήτη, μέσα από το νέο ΕΣΠΑ για την περίοδο 2021 -2027, ενώ ενδεχομένως και σήμερα θα εγκριθεί το έργο της νέας Μονάδας Διαχείρισης Απορριμμάτων στο Ηράκλειο, ολοκληρώνοντας έτσι τον προγραμματισμό για τον Περιφερειακό Σχεδιασμό Διαχείρισης Απορριμμάτων στο νησί! Στο επίκεντρο πάντα ο ΒΟΑΚ με τη χρηματοδότηση μελετών κι εξασφαλισμένα περίπου 25 εκ. Ευρώ με έμφαση στο τμήμα των Χανίων και συγκεκριμένα έξω από τη Γεωργιούπολη.

Αυτά και άλλα πολλά... προέκυψαν από τις επαφές που είχε ο Περιφερειάρχης Κρήτης, Σταύρος Αρναουτάκης, με τους επιτελείς των Υπουργείων Ανάπτυξης, Υποδομών, Εσωτερικών και Περιβάλλοντος όπως δήλωσε στο “Ράδιο Κρήτη” και την εκπομπή του Μανώλη Αργυράκη.

Αναφορικά με το νέο ΕΣΠΑ, ο Περιφερειάρχης τόνισε πως η νέα Προγραμματική Περίοδος φθάνει τα 535 εκ. Ευρώ είναι δηλαδή αυξημένη κατά 85 εκ. Ευρώ αν και υπάρχουν πολλές ανάγκες που πρέπει να καλυφθούν. Καταρχήν, αφαιρούνται αμέσως αμέσως τα 60 εκ. Ευρώ που δόθηκαν για τη στήριξη των επιχειρήσεων που επλήγησαν από την υγειονομική κρίση. 
Στο τέλος θα κάνουμε τον λογαριασμό”, είπε χαρακτηριστικά.

Επίσης, ίσως και σήμερα θα εγκριθεί η δημιουργία της νέας Μονάδας διαχείρισης απορριμμάτων στο Ηράκλειο, όπως ο ίδιος τόνισε, ολοκληρώνοντας έτσι τον περιφερειακό σχεδιασμό διαχείρισης απορριμμάτων στο νησί που πρωτοπορεί στον τομέα αυτό.

Η Κρήτη, επίσης διεκδικεί χρήματα για την αποζημίωση των πληγέντων από τις φυσικές καταστροφές του τελευταίου διμήνου του 2020 στα βόρεια παράλια του νομού Ηρακλείου. Όπως είπε ο κ. Αρναουτάκης, έως την ερχόμενη εβδομάδα, τα χρήματα και στους πληγέντες αλλά και για την αποκατάσταση των ζημιών σε δρόμους και άλλες υποδομές αναμένεται να δοθούν.

Και φυσικά, στην τηλεδιάσκεψη που είχε ο Περιφερειάρχη, κυριάρχησε το θέμα του ΒΟΑΚ και των μελετών που, όπως είπε, περιμένουν … χρηματοδότηση με εξασφαλισμένα κονδύλια ύψους 25 εκ. Ευρώ!

Με τους εκπροσώπους του Υπουργείου Υποδομών, συζητήθηκε και το θέμα των χρηματοδοτήσεων για τις κατολισθήσεις ώστε να κλείσει όλο το “πακέτο” των εργολαβιών, ενώ με τους επιτελείς του ΥΠΕΣ, συζητήθηκε το Πρόγραμμα Τρίτση- πρώην “Φιλόδημος” και τις χρηματοδοτήσεις που προβλέπονται κυρίως για τους ΟΤΑ όπως στην περίπτωση του ποταμού Ταυρωνίτη στα Χανιά, όπου από το εν λόγω πρόγραμμα δόθηκαν χρήματα και είναι σε εξέλιξη οι εργασίες αποκατάστασης για να “μη βρεθούμε μπροστά στην καταστροφή του 2019 στα Χανιά”, όπως είπε ο κ. Αρναουτάκης.

Ελένη Μπουρμά

 

Διαβάστε επίσης:

Ηράκλειο: Κατηγορείται ότι χτύπησε την κόρη της επειδή δεν διάβαζε

Κρήτη - κορωνοϊός: Οι ασθενείς που νοσηλεύονται στα νοσοκομεία του νησιού

Η πεθερά του Βελόπουλου και τα ταξίδια