Κρήτη

Τρύπα - παγίδα σε αφύλακτο οικόπεδο στο κέντρο του Ηρακλείου

τρυπα_1.jpg

Παγίδα που μπορεί να αποβεί μοιραία για τα παιδιά που παίζουν στην περιοχή αποτελεί μια τρύπα που υπάρχει σε ανοικτό οικόπεδο στην οδό θεσσαλονίκης στο κέντρο του Ηρακλείου. Στη σοβαρή αυτή καταγγελία προχώρησαν κάτοικοι της περιοχής στο ekriti.gr και οι φωτογραφίες αποτελούν αδιάψευτο μάρτυρα.

Σύμφωνα με την καταγγελία, η τρύπα βάθους αρκετών μέτρων που είχε δημιουργηθεί πριν από πολλά χρόνια όταν και υποχώρησε το έδαφος, είχε αρχικά καλυφθεί με αδρανή υλικά ωστόσο το τελευταίο διάστημα το σημείο ... καλύπτεται μόνο από μια ξύλινη παλέτα, με τον κίνδυνο να είναι ορατός.

τρυπα.jpg

τρυπα.jpg, by lamprakis

Οι κάτοικοι ζητούν από τις αρμόδιες υπηρεσίες να παρέμβουν ώστε να αντιμετωπιστεί άμεσα το πρόβλημα. Όπως αναφέρουν μάλιστα, από το συγκεκριμένο σημείο περνούν καθημερινά δεκάδες μικρά παιδιά που πηγαίνουν από και προς τα δημοτικά σχολεία της  περιοχής. Το γεγονός πως το οικόπεδο δεν είναι περιφραγμένο ενισχύει την ανησυχία των κατοίκων. Μάλιστα, θυμίζουν σε όλους το τραγικό περιστατικό πριν από λίγα χρόνια στην περιοχή της Αγίας Τριάδας, όταν ένα μικρό παιδί είχε χάσει τη ζωή του σε αφύλακτο πηγάδι...

Γιώργος Λαμπράκης

Κρήτη

Ηράκλειο

Δήμος Μαλεβιζίου: Τίμησε τον αντιστασιακό Ιωάννη Ανδρεαδάκη

Ονοματοδοσία - Γάζι

Σε μία σεμνή τελετή ο Δήμος Μαλεβιζίου τίμησε τον Ιωάννη Δράκου Ανδρεαδάκη με την ονοματοδοσία οδού στην Τοπική Κοινότητα Γαζίου, παρουσία του Δημάρχου Μαλεβιζίου, Βουλευτών, του προέδρου του Περιφερειακού Συμβουλίου και περιφερειακών συμβούλων Αντιδημάρχων του Δήμου Μαλεβιζίου του προέδρου της Τοπικής Κοινότητας Γαζίου, Δημοτικών Συμβούλων και μελών της οικογένειας Ανδρεαδάκη.

Την επιμνημόσυνη δέηση τέλεσε ο Επίσκοπος Κνωσού κ. Πρόδρομος ενώ στον Ιωάννη Ανδρεαδάκη αναφέρθηκε με την ομιλία του ο ιστορικός – συγγραφέας Μιχαήλ Παπαηλιάκης.

«Η δύναμη της ψυχής είναι το θεμέλιο της ελευθερίας. Με αυτή τη δύναμη ο Ιωάννης Ανδρεαδάκης του Δράκου πορεύτηκε 95 χρόνια, αλλά στην ουσία έζησε πολλές ζωές.

Έγινε σύμβολο αγώνα για την πίστη στις ιδέες και στα ιδανικά της πατρίδας και της ελευθερίας. Άφησε πίσω του διδάγματα διαχρονικά για τον τόπο μας, για την πατρίδα και την ενότητα.

Σήμερα τιμούμε έναν πραγματικό αντάρτη, έναν ήρωα.» ανέφερε στο χαιρετισμό του ο Δήμαρχος Μαλεβιζίου Μενέλαος Μποκέας.

Την ονοματοδοσία είχε αποφασίσει ομόφωνα το Δημοτικό Συμβούλιο Μαλεβιζίου το 2018 έπειτα από πρόταση της Κοινότητας Γαζίου

Η οδός Ιωάννη Δράκου Ανδρεαδάκη είναι η πρώτη κάθετος στην οδό Μητσοτάκη αμέσως μετά τη γέφυρα του Ξηροπόταμου προς Αμμουδάρα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Ηράκλειο: Απειλούσε ότι θα αυτοκτονήσει! - Συναγερμός σε ΕΛ.ΑΣ και ΕΚΑΒ

Κρήτη: Άνοιξαν οι κάλπες στους Δικηγορικούς Συλλόγους

 

 

ESPA BANNER