Κρήτη

Το Κρητικό κρασί "ταξίδεψε" στη Νέα Υόρκη και στη Βοστώνη

κρητικο κρασι

Το Δίκτυο Οινοποιών Κρήτης - Wines of Crete ταξίδεψε μέχρι τις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής προκειμένου να παρουσιάσει δύο εκπαιδευτικά σεμινάρια για το κρητικό κρασί με τίτλο «Η ιστορία σε ένα ποτήρι: οι κρητικές ποικιλίες».

Τα σεμινάρια που πραγματοποιήθηκαν στη Νέα Υόρκη και στη Βοστώνη, απευθυνόταν αποκλειστικά σε εισαγωγείς, επαγγελματίες του κρασιού, οινοδημοσιογράφους και bloggers γαστρονομίας και κρασιού. Σκοπός των σεμιναρίων ήταν η γνωριμία των παρευρισκομένων με τις κρητικές ποικιλίες και τα κρασιά που φτιάχνονται με γεωγραφική ένδειξη ΠΟΠ και ΠΓΕ.

κρητικο κρασι

κρητικο κρασι, by meropi

Κατά την διάρκεια της γευστικής δοκιμής, υπήρξε έντονο ενδιαφέρον από τους συμμετέχοντες να γνωρίσουν τα ιδιαίτερα κρασιά της Κρήτης και μεγάλη προθυμία να δοκιμάσουν ποικιλιές που δεν είχαν δοκιμάσει ποτέ ξανά. Η αποστολή του Wines of Crete ανέλυσε την προσφορά της Δικτύωσης και τα βήματα που έχουν γίνει αυτά τα χρόνια από τους κρήτες οινοποιούς. Στάθηκε ιδιαίτερα στην μεγάλη ιστορία του κρητικού αμπελώνα και την επήρεια της στην οινική κουλτούρα της Κρήτης και στην σύγχρονη οινοποιία του νησιού.

Οι ομιλητές στα σεμινάρια ήταν επαγγελματίες στο χώρο του κρασιού και αποτελούνταν από τους Kamal Kouiri, Wine Director στο εστιατόριο Molyvos στη Νέα Υόρκη, Robin Kelley O'Connor, εκπαιδευτής κρασιού CWS, CWE, David Ransom, δημοσιογράφος οίνου ενώ την αποστολή των Κρητικών Οινοποιείων (Wines of Crete) αποτελούσαν οι Στυλιανού Γιάννης, οινοποιός, Αστυρακάκη Στέλλα, project manager Δικτύου Οινοποιών και Αλέξανδρος Σικιαρίδης, συνεργάτης Οινοποιείου Στραταριδάκη και marketing specialist.

κρητικο κρασι

κρητικο κρασι, by meropi

Το Wines of Crete πραγματοποιεί στοχευμένες δράσεις σε αγορές του εξωτερικού προωθώντας το κρητικό κρασί και την κρητική γαστρονομία σαν αναπόσπαστο κομμάτι της κρητικής γαστρονομικής κουλτούρας. Η δράση πραγματοποιήθηκε με την συγχρηματοδότηση Εθνικών και Ευρωπαϊκών πόρων. Περισσότερες φωτογραφίες από τα δύο αυτά σεμινάρια μπορείτε να βρείτε στο www.fb.com/winesofcrete

Κρήτη

Ηράκλειο

Ηράκλειο: Ασυνείδητοι κατέστρεψαν την πηγή του χωριού

Η πηγή πριν την ..επιδρομή των βανδάλων.

Στο χωριό Ξυδάς του Δήμου Μινώα Πεδιάδος, στο εκκλησάκι του Αγίου Σπυριδωνα υπάρχει μία πηγή από την οποία τρέχει πόσιμο νερό. Η πηγή καλοπίστηκε και το νερό τρέχει μέσα από ένα πετρινο κεφάλι κρητικού κριαριού.

Δυστυχώς, όπως μας ενημέρωσαν αναγνώστες μας (και έστειλαν και τις φωτογραφίες που δημοσιεύουμε) κάποιοι ασυνείδητοι έκοψαν από το κριάρι τα κέρατα του κριαριού και χάλασαν την ομορφιά της πηγής.

Ελπίζουμε ότι το τοπικό συμβούλιο θα φροντίσει το ταχύτερο για την αποκατάσταση της ζημιάς...

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Λιμάνι Ηρακλείου: Έντονο επενδυτικό ενδιαφέρον - Συνεδρίασε η Κυβερνητική Επιτροπή

Ηράκλειο: Ένας ηλικιωμένος στο νοσοκομείο - "Μάχη" των πυροσβεστών με τις φλόγες (Φωτο)

Κρήτη: Οι αποφάσεις του Περιφερειακού Συμβουλίου - Το ταφικό μνημείο, το ΚΕΘΕΑ και τα έργα