Κρήτη

Το Καπετανάκειο, η Κρητική καντάδα και η Κέρκυρα (βίντεο)

kantada.png

Ένα πρόγραμμα, ή καλύτερα ένα μουσικό ταξίδι από την Κέρκυρα στην Κρήτη φθάνει στην ολοκλήρωση του με τη επίσκεψη της χορωδίας του 1ου Γυμνασίου Ηρακλείου (Καπετανάκειο) στην όμορφη Κέρκυρα. Το πρόγραμμα "η καντάδα στη Κέρκυρα και στην Κρήτη" κράτησε δύο χρόνια με βασικό συντονιστή της όλης προσπάθειας τη μουσικό Μαρία Πιταροκοίλη, τα φοιτητικά χρόνια της οποίας στο Ιόνιο πανεπιστήμιο, τμήμα μουσικών σπουδών, έχουν δημιουργήσει ένα άρρηκτο δεσμό ανάμεσα στη ίδια και το νησί. 

kantada2.png

kantada2.png, by gpapadakis

Δείτε πως περιγράφουν το ταξίδι στην Κέρκυρα τα παιδιά και οι καθηγητές του Καπετανάκειου Σχολείου:

Η τριήμερη παραμονή μας εκεί ήταν αρκετή για να καταλάβουμε το γιατί...! Σα να βρεθήκαμε στη χώρα του Ποτέ. Χαρούμενοι και φιλόξενοι άνθρωποι και μία αύρα αρχιτεκτονικού και μουσικού πολιτισμού, με έκαναν να αισθανθώ πάλι άνθρωπος! Εκεί οι άνθρωποι με το τραγούδι και το κέφι τους ξορκίζουν το κακό. Η χορωδία και η αδελφοποίηση του γυμνασίου μας με τη χορωδία και γενικότερα τους κατοίκους των Ευρωπούλων μας έκαναν να δούμε τη αληθινή Κέρκυρα καi η συναναστροφή με "αυθεντικούς" Κερκυραίους μας γέμισε κουράγιο και αισιοδοξία για το μέλλον. Ο στόχος για την ολοκλήρωση του προγράμματος ήταν η συναυλία στη σπιανάδα, στην κεντρική πλατεία του νησιού και μία από τις μεγαλύτερες των Βαλκανίων. Επρόκειτο για μια μουσική ανταλλαγή ανάμεσα στα δύο νησιά, που έλαβε χώρα μέσα από μία εξαιρετική οργάνωση μπροστά στο νεοκλασικό μουσείο ασιατικής τέχνης, κατασκευασμένο το 1818 από τους Βρετανούς.Όμως αυτό που έζησαν τα παιδιά τις δύο προηγούμενες μέρες είναι αυτό που θα μείνει στη μνήμη και στην καρδιά μας. Η Κρήτη βρέθηκε να χορεύει και να τραγουδά στην πλατεία των Ευρωπούλων με το κέφι των παιδιών παρά την απίστευτη κούραση καί έλλειψη ύπνου του ταξιδιού να παρασύρει σα χείμαρρος τους ντόπιους φίλους μας. Και τις δύο βραδιές γευτήκαμε εδέσματα από τις νοικοκυρές των Ευρωπούλων, που μας αντιμετώπισαν σαν δικούς τους φιλοξενούμενους. Ιδιαίτερη μνεία αξίζει στον Κώστα Καποδίστρια, συγγενή του γνωστού Καποδίστρια, οδηγό τουριστικού λεωφορείου. Πρόκειται για τον οδηγό που έφερε τη κερκυραϊκή χορωδία στο Ηράκλειο το 2014, ο οποίος όχι μόνο μας βοήθησε όταν το τεράστιο λεωφορείο μας κόλλησε σε μία κλειστή στροφή στην Παλιοκαστρίτσα, αλλά μας μετέφερε στο Αχίλλειο με το δικό του λεωφορείο και με ξεναγό την Αθηνά Νάνου. Και οι δύο αφιλοκερδώς διέθεσαν το χρόνο τους και ο οδηγός επιπλέον τα καύσιμα του πούλμαν .. ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ΜΠΡΑΒΟ ΚΑΙ ΕΝΑ ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ στο ΓΙΩΡΓΟ ΚΡΙΤΣΩΤΑΚΗ, που στήριξε και σε αυτή την προσπάθεια τη χορωδία του σχολείου, που του χρωστάει πολλά δίνοντας μαθήματα όχι μόνο μουσικά αλλά και ήθους, αποτελώντας ένα άξιο πρότυπο για τα παιδιά!".

Κρήτη

Ηράκλειο

Ηράκλειο: Συλλήψεις για την υπόθεση με την κοκαΐνη και τους δεκάδες πελάτες

ΟΠΚΕ

Τέσσερις συλλήψεις για την υπόθεση κοκαινης και μια δικογραφία η οποία περιλαμβάνει 69 συνολικά ονόματα, ήταν το αποτέλεσμα της μεγάλης αστυνομικής επιχείρησης που πραγματοποιήθηκε σήμερα και για την οποία σας είχε ενημερώσει από νωρίς το ekriti.gr και το Ράδιο Κρήτη.

Βασικός κατηγορούμενος είναι ένας 38χρνος από το Μονοφάτσι, ο οποίος και στο παρελθόν είχε απασχολήσει τις αρχές.

Κατά την διάρκεια των ερευνών, οι αστυνομικοί εντόπισαν στο σπίτι του ποσότητα  κοκαΐνης, 70 γραμμαρίων συνολικά. Επίσης στα χέρια των αρχών βρίσκονται 3 άτομα, μεταξύ των οποίων και μια γυναίκα.

Αξίζει να σημειωθεί πως τα 69 άτομα που αναφέρονται στην δικογραφία (πλημμεληματικού χαρακτήρα) φέρονται να ήταν πελάτες, καθώς η αστυνομία κατάφερε να τους ταυτοποιήσει μέσα από την πολύμηνη έρευνα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κρήτη - κορωνοϊός: Άσκοπες μετακινήσεις και μάσκες έφεραν πρόστιμα

Κουφοντίνας: Απορρίφθηκε το αίτημα για διακοπή έκτισης της ποινής