Κρήτη

Το Αντισκάρι λέει "φτάνει πια"

Όχι στις παραβατικές συμπεριφορές και στην τρομοκρατία, θα πουν σήμερα οι κάτοικοι του Αντισκαρίου, στην ευρεία σύσκεψη που συγκαλείται το απόγευμα στο χωριό, με αφορμή την άγρια δολοφονία του Κώστα Προβιδάκη, το απόγευμα της περασμένης Κυριακής, μπροστά στα μάτια του γιου του.

Μπορεί οι τρεις άνδρες που συνελήφθησαν για το μακελειό, να έχουν προφυλακιστεί, ωστόσο η τοπική κοινωνία "βράζει". Το θέμα απασχολεί πολλά χωριά και όχι μόνο, της Κρήτης, καθώς η λογική και κυρίως η δράση των "καπετάνιων" έχει κλείσει σπίτια, ενώ πολλοί ζουν σε καθεστώς τρομοκρατίας, με μόνιμες απειλές και ξυλοδαρμούς. Η έλλειψη αστυνόμευσης, αποτελεί "αγκάθι" για την ενδοχώρα του Ηρακλείου, κάτι που αναμένεται να τονιστεί και σήμερα, με δεδομένη τη λειψανδρία που παρατηρείται στις υπηρεσίες. 'Οπως δήλωσε στο Ράδιο Κρήτη η δήμαρχος Φαιστού Μαρία Πετρακογιώργη, "η κεντρική εξουσία πρέπει επιτέλους να αντιληφθεί ότι οι πολίτες χρειάζονται προστασία. Το έγκλημα στο Αντισκάρι έφερε στο φως μία από τις "πληγές" της Κρήτης, για την οποία κανείς Κρητικός δεν είναι υπερήφανος".

Η συνάντηση που συγκαλεί ο Δήμος Φαιστού, θα γίνει στο Δημοτικό Σχολείο Αντισκαρίου με θέμα: "Πρόληψη– Ασφάλεια- Έλλειψη Αστυνόμευσης".

Στη συνάντηση έχουν προσκληθεί οι φορείς

Σεβ. Μητροπολίτης Γορτύνης και Αρκαδίας κκ. Μακάριος 
Βουλευτές Ν. Ηρακλείου
Γενικός Αστυνομικός Διευθυντής Κρήτης, κ. Εμμανουήλ Παραβολιδάκης,
Αστυνομικός Διευθυντής Ηρακλείου, κ. Μιχαήλ Καραμαλάκης,       
Διοικητής Α.Τ. Μοιρών, κ. Αδαμάντιος Αντωνάκης,
Εισαγγελία Ηρακλείου
Περιφερειάρχης Κρήτης, κ. Σταύρος Αρναουτάκης,
Γ.Γ. Αποκ. Διοίκησης Κρήτης, κ.  Γιώργος Δεικτάκης,
Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Ηρακλείου, κ. Ευρυπίδης Κουκιαδάκης,
Διεύθυνση Αγροφυλακής Ηρακλείου

 

 

Κρήτη

Ηράκλειο - κορωνοϊός: δεύτερος κύκλος εμβολιασμού από τις κινητές μονάδες

foto4.jpg

Με σύνθημα «Μήνυμα Ζωής – Γιορτή Ελευθέριας» ξεκίνησε σήμερα, ο δεύτερος κύκλος (β δόση)  εμβολιασμού στις απομακρυσμένες και δυσπρόσιτες περιοχές στην Κρήτη από τις Κινητές Εμβολιαστικές Ομάδες της 7ης ΥΠΕ Κρήτης. Ο δεύτερος κύκλος ξεκίνησε από το Τυμπάκι και την Αγία Γαλήνη όπου η προσέλευση των πολιτών ήταν μεγάλη.

Το πρόγραμμα του εμβολιασμού υλοποιείται  από την 7η Υγειονομική Περιφέρεια Κρήτης σε συνεργασία με τους Ιατρικούς Συλλόγους του νησιού, τους Δήμους και τις τοπικές κοινότητες, την Περιφέρεια Κρήτης η οποία σήμερα διέθεσε και  την Κινητή Μονάδα Προληπτικής Οδοντιατρικής  για την υλοποίηση των εμβολιασμών, την Π.Ε.Δ και άλλους συναρμόδιους φορείς.

Η Διοίκηση  της 7ης Υγειονομικής Περιφέρειας Κρήτης εκφράζει θερμές ευχαριστίες σε όλους τους εμπλεκόμενους για την συμβολή τους στην επιτάχυνση της εμβολιαστικής κάλυψης  στο νησί. 

Με αφορμή την έναρξη  του δεύτερου  κύκλου και  των κατ΄ οίκον  εμβολιασμών σε  συμπολίτες που αδυνατούν να μετακινηθούν, η Διοίκηση της  Υγειονομικής Περιφέρειας καλεί όλους τους πολίτες της Κρήτης να προβούν στον εμβολιασμό τους, χτίζοντας το τείχος ανοσίας στον τόπο μας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κρήτη - κορωνοϊός: Νέα "έκρηξη" με 356 κρούσματα το τελευταίο 24ωρο

Κρήτη - κορωνοϊός: 11 ασθενείς διασωληνωμένοι

Εμβόλιο για τον κορωνοϊό: Pfizer και Moderna ξεκινούν τις κλινικές δοκιμές για παιδιά 5-11 ετών