Κρήτη

Την Τετάρτη στη Βουλή η συζήτηση για το πλοίο ασφαλείας

Συζητείται αύριο στη Βουλή η τροπολογία που κατέθεσε ο βουλευτής Μ.Κεφαλογιαννης στο σχέδιο νόμου του υπουργείου ναυτιλίας για την υποχρεωτική δρομολόγηση   πλοίου ασφαλείας σε περίπτωση απεργίας των ναυτικών πάνω από 48 ώρες.Στην αιτιολογική έκθεση αναφέρονται τα εξής:

Οι διαφορές απεργιακές κινητοποιήσεις στο χώρο της ναυτιλίας όταν υπερβαίνουν τις 48 ώρες δημιουργούν σοβαρά προβλήματα για την υγεία και ασφάλεια των κατοίκων και επισκεπτών καθώς και στην οικονομική και κοινωνική ζωή των νησιώτικων περιοχών. Το εθνικό και δημόσιο συμφέρον επιβάλλουν στην Πολιτεία την εξασφάλιση απρόσκοπτης και συνεχούς επικοινωνίας των νησιών με την ηπειρωτική Χώρα. Για το σκοπό αυτό με την προτεινόμενη τροπολογία σε περίπτωση αδυναμίας εκτέλεσης δρομολογίων λόγω απεργιακών κινητοποιήσεων, ανατίθεται στο Συμβούλιο Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών (ΣΑΣ) η εισήγηση στον Υπουργό Ναυτιλίας και Αιγαίου για τον καθορισμό με απόφαση του  ελάχιστου απαιτούμενου αριθμού δρομολογιακών γραμμών και συχνότητας εκτέλεσης δρομολογίων που απαιτούνται για τη διασφάλιση του δημοσίου συμφέροντος, εφόσον η απεργία υπερβεί τις 48 ώρες. Την τροπολογία αυτή είχα καταθέσει επίσης στο νομοσχέδιο του υπουργείου ναυτιλίας «Ανασυγκρότηση του υπουργείου Ναυτιλίας και Αιγαίου και άλλες διατάξεις» τον Απρίλιο 2013.

Η τροπολογία που κατατέθηκε αναφέρει:

«1.Σε περίπτωση αδυναμίας εκτέλεσης δρομολογίων λόγω απεργιακών κινητοποιήσεων των ναυτεργατικών σωματείων, το Συμβούλιο Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών (ΣΑΣ), οφείλει, εντός 48 ωρών από τον χρόνο κήρυξης της απεργίας, να εισηγηθεί σχετικά στον Υπουργό Ναυτιλίας και Αιγαίου, προκειμένου αυτός, με απόφασή του, να καθορίσει τον ελάχιστο απαιτούμενο αριθμό δρομολογιακών γραμμών και συχνότητας εκτέλεσης δρομολογίων, που απαιτούνται για την διασφάλιση του δημοσίου συμφέροντος, εφόσον η απεργία υπερβεί τις 48 ώρες. Ο ως άνω καθορισμός αφορά σε ήδη υφιστάμενες δρομολογιακές γραμμές και σε ήδη δρομολογημένα πλοία αντιστοίχως.

2.Το ΣΑΣ, στην περίπτωση αυτή, συγκαλείται με πρόσκληση του προέδρου του, η οποία γνωστοποιείται στα μέλη με κάθε πρόσφορο τρόπο, και βρίσκεται σε απαρτία, εφόσον τα παρόντα μέλη είναι περισσότερα από τα απόντα. Η σχετική απόφαση λαμβάνεται με την απόλυτη πλειοψηφία των παρόντων μελών. Σε περίπτωση ισοψηφίας, η ψήφος του προέδρου λογίζεται ως διπλή.

3.Η απόφαση του Υπουργού Ναυτιλίας και Αιγαίου της παρ. 1 δεν δημοσιεύεται στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, κοινοποιείται στις αντίστοιχες ναυτιλιακές εταιρείες και επιδίδεται στους πλοιάρχους των κατά περίπτωση πλοίων. Η ίδια αυτή απόφαση ουδεμία θεμελιώνει αστικής φύσεως αξίωση κατά του δημοσίου.

4.Οι πλοιοκτήτριες εταιρείες και τα πληρώματα των καθορισθέντων πλοίων υποχρεούνται να παρέχουν τις υπηρεσίες τους για την εκτέλεση των αντιστοίχων δρομολογίων.»

Κρήτη

Ηράκλειο: Συνάντηση στον απόηχο του φρικτού τροχαίου με τους δύο νεκρούς νέους

τροχαιο μηχανη

Με τον νέο Διοικητή του Αστυνομικού Τμήματος Μαλεβιζίου Ανδρέα Ταβερναράκη συναντήθηκε ο Δήμαρχος Μαλεβιζίου Μενέλαος Μποκέας όπου είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν ζητήματα παραβατικότητας που απασχολούν την περιοχή.

Ο Δήμαρχος Μαλεβιζίου με αλλεπάλληλες παρεμβάσεις του στο παρελθόν, όσο και με δηλώσεις του με αφορμή το πρόσφατο τραγικό τροχαίο δυστύχημα με θύματα δύο νέους, έχει επισημάνει την υποστελέχωση του ΑΤ Μαλεβιζίου και την αναγκαιότητα για εντονότερη αστυνόμευση όχι μόνο στο Πολύδροσο αλλά ευρύτερα στο δήμο Μαλεβιζίου.

Παράλληλα ο Δήμαρχος Μαλεβιζίου και ο Διοικητής του Αστυνομικού Τμήματος Μαλεβιζίου στη διάρκεια της συνάντησης τους παρουσία και του αντιδημάρχου Τεχνικών Έργων Γιώργου Πετούση, συμφώνησαν να συνεχιστεί η τακτική επαφή για ζητήματα που απασχολούν την περιοχή.

Συλλυπητήρια του στις οικογένειες των θυμάτων του τροχαίου δυστυχήματος

Σύσσωμο το Δημοτικό Συμβούλιο Μαλεβιζίου στη συνεδρίαση της Τρίτης εξέφρασε τα θερμά του συλλυπητήρια στις οικογένειες των δύο νεαρών που έχασαν τη ζωή του στο δυστύχημα που σημειώθηκε στο Πολύδροσο τα ξημερώματα της Δευτέρας.

Ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Σπύρος Καλλέργης αφού εξέφρασε τα συλλυπητήρια του στις οικογένειες των δύο παιδιών ευχήθηκε να είναι οι δύο νέοι οι τελευταίοι που χάνουν τη ζωή τους στην άσφαλτο.

Ο επικεφαλής της Μείζονος Αντιπολίτευσης Θανάσης Κύρκος εξέφρασε και αυτός τα συλλυπητήρια του στις οικογένειες και συμφώνησε πως «μελλοντικά πως θα πρέπει ζητήματα οδικής ασφάλειας να απασχολήσουν έντονα το δήμο μιας και ο φόρος αίματος στην άσφαλτο μεγαλώνει.»

Τα θερμά του συλλυπητήρια στις οικογένειες των δύο νεαρών όσο και στις οικογένειες όσων έχουν χάσει τη ζωή τους στην άσφαλτο εξέφρασε ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Μιχάλης Χουστουλάκης.

Ο Δήμαρχος Μαλεβιζίου Μενέλαος Μποκέας,  με την έναρξη της συνεδρίασης εξέφρασε τα θερμά του συλλυπητήρια στις οικογένειες των δύο νέων λέγοντας:  «Θα ήθελα πρωτίστως να εκφράσω τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια στις οικογένειες των δύο νεαρών που πολύ άδικα έχασαν τη ζωή τους τα ξημερώματα της Δευτέρας στο Πολύδροσο. Δεν υπάρχουν λόγια όταν χάνονται νέα παιδιά. Η σκέψη μας είναι δίπλα στις οικογένειές τους. Τα υπόλοιπα αργότερα. Θα έχουμε το χρόνο να  συζητήσουμε ξανά θέματα που σχετίζονται με την οδική ασφάλεια, τις υποδομές, την αστυνόμευση το επόμενο διάστημα. Μπροστά στον πόνο για τον αδόκητο χαμό δύο νέων ανθρώπων ο,τιδήποτε άλλο περιττεύει.»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ηράκλειο: Λαχτάρησαν με το παιδί που έπεσε από το ποδήλατο

Ηράκλειο: Τελειώνει η πεζοδρόμηση της μικρής Έβανς - Νέο εργοτάξιο στην 1821

Κρήτη - κορωνοϊός: Τα νέα κρούσματα που ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ

ESPA BANNER