Κρήτη

Την Δευτέρα η... διπλή συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου

Ειδική Συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου, θα γίνει την Δευτέρα 10 Μαρτίου στις 14:00 μ.μ. στην αίθουσα συνεδριάσεων του Περιφερειακού Καταστήματος Ηρακλείου, με μοναδικό θέμα ημερήσιας διάταξης: «Απολογισμός πεπραγμένων του Περιφερειάρχη και της Εκτελεστικής Επιτροπής», σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 185 του Ν. 3852/10: «Νέα Αρχιτεκτονική της Αυτοδιοίκησης και της Αποκεντρωμένης Διοίκησης - Πρόγραμμα Καλλικράτης».

Θα ακολουθήσει η τακτική συνεδρίαση του Σώματος στις 16:30.

Τα θέματα της ημερήσιας διάταξης (σύμφωνα και με τις διατάξεις του Ν. 3852/2010: «Νέα Αρχιτεκτονική της Αυτοδιοίκησης και της Αποκεντρωμένης Διοίκησης -  Πρόγραμμα Καλλικράτης), είναι τα εξής:

Α. Ανακοινώσεις Προέδρου.

Β. Ανακοινώσεις Περιφερειάρχη.

     ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

1.1 Έγκριση 2ης τροποποίησης προϋπολογισμού Π.Κ και Περιφερειακών Ενοτήτων Ηρακλείου, Λασιθίου, Ρεθύμνου και Χανίων,  σύμφωνα με την εισηγητική έκθεση της Διεύθυνσης Οικονομικού Π.Κ. και των Διευθύνσεων  Διοικητικού – Οικονομικού Περιφερειακών Ενοτήτων.

      - (εισηγήτρια η Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Ρεθύμνου κα Μαρία Λιονή)

2. ΤΟΜΕΑΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ

 Σχέδιο Δράσης για το έτος 2014 της Περιφέρειας Κρήτης και των Περιφερειακών Ενοτήτων για έργα, μελέτες και λοιπές δράσεις, με πηγές χρηματοδότησης τους ΚΑΠ, Ίδιους Πόρους, τακτική επιχορήγηση ΤΕΟ ΑΕ και τα Ταμειακά Υπόλοιπα από παλαιές πηγές χρηματοδότησης των πρώην Ν.Α., σύμφωνα με την από 26-02-2014 ομόφωνη απόφαση Εκτελεστικής Επιτροπής και το αριθμ. πρωτ. 25961/26-02-2014 έγγραφο της Διεύθυνσης Αναπτυξιακού Προγραμματισμού Π.Κ.  

           - (εισηγήτρια η κα Μπαζοπούλου Στέλλα Προϊσταμένη της Διεύθυνσης          Αναπτυξιακού Προγραμματισμού Π.Κ.)

 2.2 Έγκριση Προγράμματος δασικών έργων – εργασιών και μελετών έτους 2014, των Π.Ε. Ηρακλείου και Χανίων, σύμφωνα με τις εισηγήσεις των Διευθύνσεων Δασών Ηρακλείου και Χανίων Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης.

        - (εισηγητές: οι Αντιπεριφερειάρχες Π.Ε. Χανίων κ. Βουλγαράκης Απόστολος και Π.Ε. Ηρακλείου κ. Κουκιαδάκης Ευριπίδης).

 

5. ΓΕΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

 5.1 Περιφερειακό Πρόγραμμα Ισότητας των Φύλων 2014 – 2016.

       - (εισηγήτρια η Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Ρεθύμνου κα Μαρία Λιονή)

 

 

 

Κρήτη

Ηράκλειο

Ηράκλειο - καταγγελία: Κλείνει δημοτικό σχολείο (που άνοιξε σήμερα) λόγω έργων

σχολικη αιθουσα

Είναι από τις στιγμές που δεν ξέρεις αν πρέπει να κλάψεις ή να γελάσεις με τον προγραμματισμό των έργων στο Ηράκλειο.

Κι αυτό γιατί το Δημοτικό Σχολείο στο Βενεράτο - το οποίο άνοιξε σήμερα για τους μαθητές και τους δασκάλους μετά την πολύμηνη αναστολή της δια ζώσης εκπαιδευτικής διαδικασίας λόγω κορωνοϊού - θα κλείσει (!) για δύο ημέρες λόγω ...έργων που θα εκτελέσει η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Ηρακλείου... Μάλιστα, σύμφωνα με την καταγγελία που έχει γίνει μέσω διαδικτύου, το σχετικό έγγραφο κοινοποιήθηκε ...αρμοδίως σήμερα.

Τα ερωτήματα βέβαια που προκύπτουν είναι αμείλικτα: Πως είναι δυνατόν να κλείσει ένα σχολείο που μόλις άνοιξε, ενώ ο δήμος και οι υπηρεσίες του είχαν όλο το προηγούμενο διάστημα την ευκαιρία να εκτελέσουν τις εργασίες αυτές, χωρίς να χρειαστεί να αναστείλει τις δραστηριότητές του το δημοτικό σχολείο και να αναστατωθούν - για πολλοστή φορά - οι γονείς και οι μαθητές;

Πέρα από ...χρονοδιαγράμματα και άλλα γραφειοκρατικά θέματα που μπορεί να επικαλεστούν οι αρμόδιοι ως δικαιολογία, αναρωτήθηκε κανείς τι σημαίνει αυτό για την ψυχολογία των παιδιών το άνοιξε - κλείσε;

Ρώτησε κανείς τους γονείς που σήμερα το πρωί έστειλαν τα παιδιά τους στο σχολείο και μετά πήγαν στις δουλειές τους, τι θα τα ...κάνουν τις επόμενες ημέρες;

Δείτε την παρακάτω ανάρτηση - καταγγελία που έγινε στο facebook, για το θέμα αυτό: 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ηράκλειο: Η Ένωση Γονέων για το σημερινό άνοιγμα των σχολείων

Ηράκλειο: Απειλές σε βάρος φαρμακοποιών από... οργισμένους γονείς για τα self test!

Κορωνοϊός - Άνοιγμα σχολείων: Σε 3.000 ανέρχονται τα θετικά self test