Κρήτη

Τα S/M Χαλκιαδάκης στηρίζουν τη Δημοτική Βιβλιοθήκη Μαλεβιζίου

βιβλιοθήκη μαλεβιζίου

Μια ακόμα οικονομική δωρεά ενισχύει και καλύπτει μια σημαντική ανάγκη της υπό ίδρυσης Δημοτικής βιβλιοθήκη Μαλεβιζίου. Ειδικότερα, η εταιρεία Χαλκιαδάκης Α.Ε. προσέφερε το αντικλεπτικό σύστημα ασφαλείας για τα βιβλία της βιβλιοθήκης, αξίας 2.150 €, ένα σύστημα απαραίτητο για την προστασία των συγγραμμάτων.
 

βιβλιοθήκη μαλεβιζίου

βιβλιοθήκη μαλεβιζίου, by renas

 
Ο Δήμαρχος Κώστας Μαμουλάκης σε δηλώσεις του τόνισε: «Για μια ακόμα φορά, η εταιρεία Χαλκιαδάκης υποστηρίζει έμπρακτα τις προσπάθειες της Δημοτικής Αρχής Μαλεβιζίου και θα ήθελα δημόσια να ευχαριστήσω την οικογένεια Χαλκιαδάκη για τη δωρεά της αυτή και να τη συγχαρώ για το υψηλό αίσθημα εταιρικής κοινωνικής ευθύνης που επιδεικνύει η εταιρεία.
Η Δημοτική μας Βιβλιοθήκη ολοκληρώνεται, βρισκόμαστε στο τελευταίο στάδιο πριν τη λειτουργία της και πολύ σύντομα οι κάτοικοι και οι επισκέπτες του Δήμου μας θα γίνουν αποδέκτες του τεράστιου πνευματικού πλούτου που έχουμε συγκεντρώσει, μέσα από δωρεές επιφανών συμπολιτών μας. Για πολλοστή φορά θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους αυτούς τους δωρητές και ελπίζω να ακολουθήσουν κι άλλοι το παράδειγμά τους δίνοντας την ευκαιρία στο ευρύ κοινό, να έρθει σε επαφή με τον λογοτεχνική και επιστημονικό πλούτο που φυλάσσεται στις ιδιωτικές βιβλιοθήκες».
 

Κρήτη

Ηράκλειο-κορωνοϊός: Το πιο δύσκολο 15νθήμερο - Νέα έκρηξη του ιικού φορτίου στα λύματα!

άνδρας κορωνοϊός

"Το χειρότερο και δυσκολότερο 15ήμερο ξεκίνησε από σήμερα για την Κρήτη, από την αρχή της πανδημίας", δήλωσε νωρίτερα στο Ράδιο Κρήτη και στον Μανώλη Αργυράκη, και σε δραματικό τόνο, η αναπληρώτρια καθηγήτρια του Πανεπιστημίου Κρήτης, επικεφαλής του περιφερειακού ιατρείου δημόσιας υγείας, Άννα Ψαρουλάκη.

Όπως είπε, από τις μετρήσεις στα λύματα, όχι μόνο δεν παρατηρήθηκε σταθεροποίηση, αλλά κατεγράφη νέα εκρηκτική αύξηση του ιικού φορτίου! Όπως είπε κ κ. Ψαρουλάκη οι μετρήσεις δείχνουν ότι η διασπορά είναι μεγάλη.

Η ίδια απηύθυνε έκκληση στους πολίτες για πιστή τήρηση των μέτρων αυτοπροστασίας. Χθες ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 46 νέες μολύνσεις με τις 29 από αυτές στο Ηράκλειο!

Η απάντηση του Γρηγόρη Πασπάτη για τους θανάτους στο Βενιζέλειο

Βαρύ είναι το τίμημα που πληρώνει το νησί και σε θανάτους τις τελευταίες ημέρες. Σήμερα εξέπνευσε μία 86χρονη στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο με υποκείμενα νοσήματα, ενώ το Σαββατοκύριακο, στο ίδιο νοσοκομείο κατέληξαν άλλοι 4 άνθρωποι, ανάμεσά τους και ο 42χρονος εικονολήπτης Γιώργος Λιακάκης.

Μιλώντας στο Ράδιο Κρήτη, ο Συντονιστής Covid του Βενιζελείου Γρηγόρης Πασπάτης υπογράμμισε ότι σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία που έχει στη διάθεσή του, δεν καταγράφονται περισσότεροι θάνατοι από τον κορωνοϊό στο Βενιζέλειο σε σχέση με το ΠΑΓΝΗ, προσθέτοντας ότι η συντριπτική πλειοψηφία των θανάτων αφορούν σε ασθενείς με σοβαρά υποκείμενα νοσήματα.

"Ο Μάρτιος θα είναι ο πιο δύσκολος μήνας, από ό,τι έχουμε ζήσει μέχρι σήμερα. Ελπίζω να μην ληφθούν σπασμωδικές αποφάσεις χαλάρωσης για το Ηράκλειο", είπε ο κ. Πασπάτης ενώ για το θέμα με τα rapid test στους συνοδούς ασθενώνών, είπε ότι όποιος πολίτης αντέχει οικονομικά, θα το κάνει εκτός νοσοκομείου, και οι υπόλοιποι, δωρεάν, μέσα στο Βενιζέλειο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κρήτη - κορωνοϊός: Το μεζεδοπωλείο σέρβιρε πελάτες εν μέσω πανδημίας

Ηράκλειο - κορωνοϊός: Έκκληση Κιούλπαλη - "Πιεζόμαστε καθημερινά"

Ηράκλειο: Δικάζονται στο αυτόφωρο για την επίθεση στο γραφείο Αυγενάκη