Κρήτη

Τέλη Μαρτίου οι πρώτες πτήσεις τσάρτερ με θετικά μηνύματα για τον κρητικό τουρισμό

 

Τέλη Μαρτίου θα δεχθεί το Ηράκλειο τις πρώτες πτήσεις τσάρτερ με Γερμανούς και Γάλλους τουρίστες ανοίγοντας μια αρκετά υποσχόμενη τουριστική περίοδο για την Κρήτη.

Σύμφωνα με όσα αναφέρει στο Ράδιο Κρήτη ο πρόεδρος των ξενοδόχων του Ηρακλείου Νίκος Χαλκιαδάκης, επειδή το Πάσχα των Καθολικών συμπίπτει με το δικό μας περιμένουμε μετά τις 11 Απριλίου να ανοίξουν περαιτέρω οι πτήσεις τσάρτερ ενώ από το Μάιο η εικόνα θα είναι πολύ καλύτερη.

Οι μήνες Ιούνιος και Ιούλιος έχουν σχεδόν κλείσει για τα ντόπια ξενοδοχεία, λόγω προκρατήσεων ,ενώ σύντομα θα κλείσει και ο Αύγουστος .

Οι ξενοδόχοι ,έχοντας εξασφαλίσει πληρότητες για το καλοκαίρι , ήδη μιλούν με μεγάλα τουριστικά γραφεία για επέκταση της τουριστικής περιόδου πετυχαίνοντας για την ώρα επιπλέον μια εβδομάδα με δέκα ημέρες, νούμερο όμως που δεν τους αρκεί καθώς το ζητούμενο  είναι φέτος να επεκταθεί η τουριστική περίοδος στο νησί μας τουλάχιστον ως τις 20 Νοεμβρίου.

Πολλά θα κριθούν πάντως από 5-9 Μαρτίου στην έκθεση βαρόμετρο για τον τουρισμό ,στο Βερολίνο. Εκεί χτυπάει κάθε χρόνο η καρδιά του τουρισμού και αποτελεί για την Ελλάδα το γεγονός που κρίνει την εξέλιξη όλης της τουριστικής χρονιάς.

Ο κ Χαλκιαδάκης, αν και είναι νωρίς να μιλήσει με ακρίβεια και να εκτιμήσει ποια θα είναι η διαφαινόμενη αύξηση του τουριστικού ρεύματος προς την Κρήτη, διαβλέπει ένα μονοψήφιο νούμερο, μετά βίας διψήφιο ,της τάξης του 8%-10%. Αν υπολογίσουμε όμως πως και πέρυσι καταγράφηκε αύξηση και μάλιστα σημαντική, τότε αυτό το ποσοστό θα είναι χαράς ευαγγέλιο για όλους τους εμπλεκόμενους με τον τουρισμό.

Ε.Β

Κρήτη

Καιρός στην Κρήτη: Εξασθενούν οι βοριάδες, ανεβαίνει η θερμοκρασία- ΒΙΝΤΕΟ

ανοδος θερμοκρασιας

Αίθριος προβλέπεται για σήμερα ο καιρός που θα επικρατήσει στην Κρήτη, σύμφωνα με την ΕΜΥ. 

Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ με εξασθένηση από το βράδυ κυρίως στα δυτικά.
Θερμοκρασία: Από 26 έως 35 και στη νότια Κρήτη τοπικά έως 38 βαθμούς Κελσίου.

Περισσότερα στο ΒΙΝΤΕΟ:

 

ΕΙΔΗΣΕΙΣ:

Κρήτη: Το πρόγραμμα της επίσκεψης του πρωθυπουργού