Κρήτη

Συννεφιά αλλά ζεστός ο καιρός στην Κρήτη

συννεφιά

Βροχές και καταιγίδες αναμένεται να εκδηλωθούν σήμερα, Σάββατο, με τα φαινόμενα να είναι τοπικά ισχυρά στα δυτικά.
Στα δυτικά και τα νότια ευνοείται η μεταφορά σκόνης, ενώ τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν από το μεσημέρι.
Για την Κρήτη η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία προβλέπει αραιές νεφώσεις κατά περιόδους πυκνότερες. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18 έως 25 βαθμούς Κελσίου.

Κρήτη

Ηράκλειο

Δημοτική Αστυνομία Ηρακλείου: Τέλος στη ... χαρτούρα βάζει ψηφιακή εφαρμογή

Δημοτική Αστυνομία

Στην ψηφιακή εποχή βαδίζει σταθερά η Δημοτική Αστυνομία Ηρακλείου με την εφαρμογή ψηφιακών εργαλείων που στόχο έχουν να διευκολύνουν το έργο της αστυνόμευσης, να αυξήσουν την ταχύτητα στη διεκπεραίωση των υποθέσεων και να συμβάλλουν στην ορθότερη αρχειοθέτηση και αποθήκευση των δεδομένων αλλά και την αλίευση στατιστικών στοιχείων μέσα από αυτά.

Προσανατολισμένη η δημοτική αστυνομία στη νέα εποχή, το επόμενο διάστημα θα μπει σε λειτουργία εφαρμογή στα κινητά τηλέφωνα της Υπηρεσίας, στην οποία εφαρμογή θα συγκεντρώνονται, θα καταγράφονται και θα γίνεται η επεξεργασία όλων των συμβάντων, την περιστατικών στα οποία καλούνται οι δημοτικοί αστυνομικοί, όλων των παραπόνων και των αιτημάτων που υποβάλλονται από τους πολίτες.

Πρόκειται για ένα πρότζεκτ που η υπηρεσία της δημοτικής αστυνομίας δουλεύει εδώ και περίπου ένα χρόνο και το οποίο χρηματοδοτήθηκε από το δημοτικό ταμείο.

Η λειτουργία της εφαρμογής ουσιαστικά θα βάλει τέλος στη … χαρτούρα, σε όλα τα χειρόγραφα και τη χειρόγραφη διεκπεραίωση υποθέσεων.

Έως σήμερα, οι πολίτες μπορούν με τέσσερις τρόπους να κάνουν γνωστό στην υπηρεσία ένα πρόβλημα τους ή ένα αίτημα, διαδικτυακά μέσω πλατφόρμας στην ιστοσελίδα heraklion.gr, μέσω email, τηλεφωνικά ή με αυτοπρόσωπη παρουσία.

Με την εισαγωγή της εφαρμογής όλη αυτή η πληροφορία αλλά και η όποια αυτοψία πραγματοποιήσουν οι δημοτικοί αστυνομικοί και το οποίο υλικό συγκεντρώσουν πχ φωτογραφίες ή βίντεο θα ψηφιοποιείται και ακολούθως η όποια εξέλιξη ή δράση από μεριάς της Υπηρεσίας θα καταγράφεται στην ίδια μορφή.

Πρόκειται για μια καινοτομία στον τρόπο λειτουργίας της Υπηρεσίας” σημειώνει ο Πολιτικός Προϊστάμενος Μαρίνος Παττακός.

 

ΜΑΡΙΑ ΖΑΝΝΙΑ

 

 

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ: Ηράκλειο: Πληρώνεται τη σύνταξή της μετά από παρέμβαση του “Ράδιο Κρήτη”!

Κρήτη - Νέος ΒΟΑΚ: Σήραγγες 40 χλμ και νέες γέφυρες από Νεάπολη έως Χανιά!

Κρήτη - κορωνοϊός: "Καμπάνες" σε ιδιοκτήτες εμπορικών καταστημάτων