Κρήτη

Συνεργασία "Πολιτών για την Κρήτη" με το Παγκόσμιο Συμβούλιο Κρητών

Το Παγκόσμιο Συμβούλιο Κρητών, με ιδιαίτερη ευαισθησία και με πολύ αγάπη για προσφορά, επικροτεί την ευαισθησία και καινοτόμο πρωτοβουλία "Πολίτες για την Κρήτη" μιας ομάδας νέων ανθρώπων. Ενώνουμε τις δυνάμεις μας σε μια κοινή προσπάθεια κινητοποίησης των απανταχού Κρητών, για περισσότερη, στοχευμένη αλληλεγγύη, για την διατήρηση των παραδόσεων, την προστασία του περιβαλλοντικού και του πολιτιστικού πλούτου, σε κάθε γωνιά της ιδιαίτερης πατρίδας μας.

 

Τι είναι η πρωτοβουλία «Πολίτες για την Κρήτη»;

 

Είναι μια εθελοντική κοινωνική προσπάθεια μιας ομάδας νέων ανθρώπων που ολοκληρώθηκε τον περασμένο Αύγουστο αφού καταχωρήθηκε στο γενικό μητρώο κοινωνικής οικονομίας του Υπουργείου Εργασίας της Ελλάδας.

 

Η νέα αυτή αυτόνομη πρωτοβουλία ξεκίνησε με κύριο σκοπό να βοηθήσει στην προσέκλυση Δωρεών για την πραγματοποίηση δράσεων και έργων μικρής κλίμακας κοινωφελούς, αναπτυξιακού και πολιτιστικού χαρακτήρα (από πολιτιστικούς συλλόγους, κοινωνικούς και περιβαλλοντικούς φορείς, σωματεία, συνδέσμους, μη-κερδοσκοπικούς οργανισμούς που εδρεύουν στην Κρήτη).

 

Πως μπορώ να συμβάλω;

 

Με την απευθείας στήριξη, μέσω Δωρεών, των ευγενών δράσεών των παραπάνω φορέων στην Κρήτη, προς όφελος των πολιτών των τοπικών κοινωνιών του νησιού.

 

Συγκεκριμένα, στον ιστότοπο  www.citizensforcrete.org  και στον Χάρτη της Κρήτης εμφανίζονται τα αιτήματα – και συνακόλουθα οι ανάγκες – των παραπάνω ενδιαφερόμενων φορέων.

 

 

Η πρωτοβουλία "Πολίτες για την Κρήτη" απευθύνεται σε κάθε Έλληνα στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, στους Αποδήμους Κρήτες κάθε γενιάς, καθώς και σε κάθε φιλέλληνα και φίλο της Κρήτης.

Κρήτη

Κρήτη: Επιχειρήσεις έβαλαν λουκέτο λόγω των πελατών που ήταν μέσα

lockdown λουκετο αγορα καταστημα

2.449 έλεγχοι για την τήρηση των μέτρων κατά του νέου κορωνοϊού έκανε το Σάββατο σε όλη την Κρήτη η ΕΛ.ΑΣ.

Σε επιχείρηση στα Χανιά, βεβαιώθηκε πρόστιμο καθώς και αναστολή λειτουργίας για 7 ημέρες καθώς στο εσωτερικό της βρέθηκαν να εξυπηρετούνται πελάτες που δεν έφεραν μαζί τους πιστοποιητικό εμβολιασμού ή νόησης.

Το ίδιο ακριβώς συνέβη και σε cafe - bar στο Ηράκλειο.

Μεταξύ άλλων, κατά τη διάρκεια των ελέγχων, βεβαιώθηκαν παραβάσεις και για μη χρήση μάσκας. 

 

Διαβάστε επίσης:

Ηράκλειο: Στις φλόγες το ΙΧ - Σε πανικό ο οδηγός

Οι επόμενες κινήσεις της κυβέρνησης για την αντιμετώπιση της ακρίβειας

Πληρωμή συντάξεων: Οι τελικές ημερομηνίες

ESPA BANNER