Κρήτη

Στο συνέδριο για την εξοικονόμηση ενέργειας και τις ΑΠΕ η Περιφέρεια

Ενέργεια

Η υλοποίηση των πιλοτικών έργων εξοικονόμησης ενέργειας και ανανεώσιμων πηγών ενέργειας στις τρεις νησιωτικές περιφέρειες Κρήτης, Νοτίου και Βορείου Αιγαίου, η καταγραφή έργων και δραστηριοτήτων του ενεργειακού τομέα, η παραγωγή κατευθύνσεων ενεργειακής πολιτικής σε περιφερειακό επίπεδο, και η εκπόνηση Διαπεριφερειακού – Διασυνοριακού – Σχεδίου Δράσης για την Βιώσιμη Ενεργειακή Ανάπτυξη του νησιώτικού τόξου Αιγαίο – Κρήτη – Κύπρος συζητήθηκαν στην καταληκτική συνάντηση των εταίρων του προγράμματος ΕΝΕΡΓΕΙΝ «Βιώσιμη Ενεργειακή Ανάπτυξη σε Περιφερειακό, Διαπεριφερειακό και Διασυνοριακό Επίπεδο» στην Κύπρο. Στο διήμερο διεθνές συνέδριο-Λευκωσία- για την εξοικονόμηση ενέργειας και τις ΑΠΕ του προγράμματος, συμμετείχε το Περιφερειακό Ταμείο Ανάπτυξης της Περιφέρειας Κρήτης που είναι εταίρος του ΕΝΕΡΓΕΙΝ. 

Στην συνάντηση υπό την αιγίδα του Υπουργείο Ενέργειας, Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού Κύπρου συμμετείχαν οι Περιφέρειες Κρήτης, Νοτίου Αιγαίου και Βορείου Αιγαίου, τα Περιφερειακά Ταμεία Κρήτης και Βορείου Αιγαίου, η Αναπτυξιακή Εταιρεία της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, το Κέντρο Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας και το Υπουργείο Ενέργειας, Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού της Κύπρου.

Η πρώτη μέρα της συνάντησης εργασίας του Εταιρικού Σχήματος «ΕΝΕΡΓΕΙΝ» αφορούσε στην παρουσίαση των συμπερασμάτων, αποτύπωσης του εσωτερικού και εξωτερικού περιβάλλοντος βιώσιμης ενεργειακής ανάπτυξης στις τρεις Ελληνικές περιφέρειες και στην Κύπρο και την παρουσίαση της προόδου των καινοτόμων έργων και παρεμβάσεων που υλοποιούνται στις τρεις Περιφέρειες και στην Κύπρο καθώς και την παρουσίαση των στρατηγικών προτεραιοτήτων βιώσιμης ενεργειακής ανάπτυξης. Την δεύτερη ημέρα παρουσιάστηκαν στο διεθνές συνέδριο τα αποτελέσματα του έργου  και την τρίτη ημέρα έγιναν παρουσιάσεις για την εξοικονόμηση ενάργειας και τις ΑΠΕ.

Η Περιφέρεια Κρήτης στο πλαίσιο υλοποίησης του έργου «ΕΝΕΡΓΕΙΝ» ολοκλήρωσε την πιλοτική παρέμβαση αναβάθμισης και εκσυγχρονισμού του φωτισμού της σήραγγας της Σταλίδας καθώς και των κόμβων των Αεροδρομίων Ηρακλείου και Χανίων, με στόχο την εξοικονόμηση ενέργειας και την μείωση των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα.

Το ΠΤΑ Κρήτης έχει ολοκληρώσει την διερεύνηση του εσωτερικού και εξωτερικού περιβάλλοντος βιώσιμης Ενεργειακής ανάπτυξης της Κρήτης, έχει προτείνει κατευθύνσεις βιώσιμης Ενεργειακής ανάπτυξης της Κρήτης καθώς και του νησιωτικού τόξου Βορείου και Νοτίου Αιγαίου ,Κρήτης και Κύπρου ενώ έχει υλοποιήσει δραστηριότητες πληροφόρησης διάδοσης καθώς και υποστήριξης και διενέργειας εκπαιδευτικών προγραμμάτων εξοικονόμησης ενέργειας σε σχολεία της Κρήτης. Στην συναντήσεις συμμετείχαν τα στελέχη του ΠΤΑ κ. Γ. Παντελάκης και η κα. Β. Μεσσαριτάκη.

Κρήτη

Ηράκλειο

Εκπαιδευτές οδήγησης: "Απελπιστική η κατάσταση λόγω του παρατεταμένου λοκντάουν"!

εκπαιδευτής οδήγησης

Απελπιστική είναι η κατάσταση που επικρατεί στον κλάδο των εκπαιδευτών οδήγησης στο Ηράκλειο, καθώς από τον περασμένο Νοέμβριο, μαθήματα δε γίνονται και το “άνοιγμα” του κλάδου είναι εξαιρετικά αβέβαιο…

Όπως δήλωσε στο Ράδιο Κρήτη ο Γραμματέας του Πανελληνίου Συλλόγου Εκπαιδευτών, Λευτέρης Μιχελάκης, οι συνάδελφοί του έχουν οδηγηθεί σε ένα πρωτοφανές αδιέξοδο, καθώς κανείς δεν τους έχει διασφαλίσει πότε θα μπορέσουν να επιστρέψουν στην εργασία τους.

“Η κατάσταση που βιώνουμε είναι απελπιστική και η όποια κρατική χρηματοδότηση δεν μας βοηθά ουσιαστικά. Είμαστε στα όριά μας”, τόνισε με νόημα ο κ. Μιχελάκης και πρόσθεσε ότι τουλάχιστον το αίτημα για διενέργεια μαθημάτων στα δίκυκλα, που γίνονται σε ανοιχτό χώρο, θα έπρεπε να επιτραπεί.

Παράλληλα, εξέφρασε φόβους για συνωστισμό στις κατά τόπους διευθύνσεις Μεταφορών της χώρας, μετά το “άνοιγμα” του κλάδου καθώς όσοι αναμένουν να βγάλουν δίπλωμα θα είναι, έως τότε, χιλιάδες...

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κορωνοϊός - οικονομία: Το σχέδιο εξόφλησης των χρεών - Απορρίπτεται το "κούρεμα"

Σουρβίνος στο Ράδιο Κρήτη: Μας προβληματίζουν οι μεταλλάξεις του κορωνοϊού

Ηράκλειο: Τον βρήκαν νεκρό, καθισμένο σε μία καρέκλα!