Κρήτη

Στο Λονδίνο 1-2 Ιουλίου η παρουσίαση των αποτελεσμάτων για τα κοιτάσματα της Κρήτης

Την Τρίτη 1 και την Τετάρτη 2  Ιουλίου προγραμματίστηκε να γίνει στο Λονδίνο το νέο roadshow για την παρουσίαση των αποτελεσμάτων από τις σεισμικές έρευνες που έκανε η PGS στη θαλάσσια περιοχή της Δυτικής Ελλάδας και της Νότιας Κρήτης.

‘Έχουν προηγηθεί αντίστοιχες παρουσιάσεις σε Χιούστον, Λονδίνο και Αθήνα.

Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση στον ιστότοπο του Research Centre for Energy Management, την οποία αναδημοσιεύει το energypress, ο υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής της Ελλάδος και ο πρέσβης της χώρας μας στο Λονδίνο διοργανώνουν επίσημη εκδήλωση  με τίτλο «Greece Offshore Licensing Round 2014» (Γύρος Αδειοδότησης Θαλάσσιων Περιοχών 2014).

Οι παρευρισκόμενοι θα έχουν την ευκαιρία να συζητήσουν τις ευκαιρίες στις offshore αδειοδοτήσεις που παρουσιάζονται στη Δυτική Ελλάδα και τη Νότια Κρήτη, καθώς για τις τελευταίες εξελίξεις που παρουσιάζονται στον τομέα της έρευνας και της παραγωγής υδρογονανθράκων στην ευρύτερη περιοχή.

Κεντρική ομιλία στο event θα πραγματοποιήσει ο Έλληνας υπουργός, Γιάννης Μανιάτης, ενώ εμπειρογνώμονες του ΥΠΕΚΑ, της νορβηγικής PGS και της BeicipFranlab θα είναι διαθέσιμοι για μεμονωμένες συναντήσεις με τους ενδιαφερόμενους.

Το πρόγραμμα του διήμερου roadshow έχει ως εξής:

Τρίτη 1 Ιουλίου

09:00 - 09:30 Registration and welcome coffee
09:30 - 09:40 Opening Remarks - Ambassador of Greece in London
09:40 - 10:00 Keynote Speech - Minister of Environment, Energy & Climate Change
10:00 - 10:30 Legal & Regulatory Framework, Blocks & Licenses - Ministry
10:30 - 10:45 Structural Overview & Geological Setting - Ministry
10:45 - 11:15 Coffee Break
11:15 - 11:35 Greece MegaProject - PGS
11:35 - 12:00 Petroleum Assessment, Leads & Plays - BeicipFranlab
12:00 - 13:00 Light Lunch
13:00 - 17:00 Individual Meetings and Data Reviews

Τετάρτη 2 Ιουλίου

09:30 - 13:00 & 14:30 - 17:00 Individual Meetings and Data Reviews

Κρήτη

Πρόεδρος Παγκρήτιας Τράπεζας στο Ράδιο Κρήτη: "Φιλική συγχώνευση” δύο ιστορικών τραπεζών στην Κρήτη

Ο Δημήτρης Δημόπουλος - Πρόεδρος ΔΣ Παγκρήτιας Τράπεζας

Για “φιλική συγχώνευση” δύο ιστορικών τραπεζών στην Κρήτη, έκανε λόγο μιλώντας στο “Ράδιο Κρήτη” και τον Μανώλη Αργυράκη, ο Πρόεδρος της Παγκρήτιας Συνεταιριστικής Τράπεζας, Δημήτρης Δημόπουλος, με αφορμή το μνημόνιο αμοιβαίας συνεννόησης που υπέγραψαν Παγκρητια Τράπεζα και Συνεταιριστική Χανίων.

Ο κ. Δημόπουλος έκανε λόγο για μία ισχυρή τράπεζα με βάση την Κρήτη και την κρητική οικονομία και υπηρεσίες full banking.

Μπαίνοντας στην κανονικότητα, μετά την πανδημία, οι τράπεζες θα πρέπει να διαδραματίσουν το ρόλο τους. Η νέα τράπεζα θα έχει 30% σε πελάτες, 40% σε καταθέσεις και στα δάνεια πάνω από 20%. Φιλοδοξούμε ότι θα έχουμε κυρίαρχη θέση στην αγορά της Κρήτης, ενώ θα είμαστε δίπλα στο κάθε νοικοκυριό, στον μικρό και μεσαίο επιχειρηματία του νησιού, κι εκεί θα ρίξουμε όλη την προσοχή μας”, τόνισε ο κ. Δημόπουλος.

Όπως σημείωσε, η νέα τράπεζα θα ενισχύσει την κεφαλαιακή της βάση ενώ θα προηγηθεί αύξηση μετοχικού κεφαλαίου, με στόχο να μπει στο χρηματιστήριο. “Δεν θα έχουμε τίποτε να ζηλέψουμε από τις συστημικές τράπεζες”, τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Δημόπουλος.

Με βάση την ανακοίνωση που εξέδωσαν οι δύο τράπεζες «η συγχώνευση θα προχωρήσει με βάση την καθαρή θέση της κάθε τράπεζας και αφού πρώτα υλοποιηθεί ο απαιτούμενος οικονομικός και νομικός έλεγχος και εγκριθούν οι διαδικασίες από τις γενικές συνελεύσεις των δύο τραπεζών και τις εποπτικές αρχές». 

Τα δύο μέρη δεν έχουν δώσει περαιτέρω πληροφορίες για το ύψος της προγραμματισμένης αύξησης μετοχικού κεφαλαίου.

Στην μετά Covid-19 εποχή, όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση, οι ελληνικές τράπεζες καλούνται να διαδραματίσουν κεντρικό ρόλο στη φάση της ανόρθωσης της οικονομίας και της επίτευξης σταθερών αναπτυξιακών ρυθμών, λειτουργώντας ως αρωγοί των επιχειρήσεων και της τοπικής κοινωνίας, με έμφαση στην αξιοποίηση των κοινοτικών και εθνικών προγραμμάτων και στην μετάβαση σε μία νέα πράσινη και ψηφιακή οικονομία. 

Με αυτό το δεδομένο, η παρούσα χρονική στιγμή κρίθηκε ως η πλέον κατάλληλη για την συνένωση των δυνάμεων των δύο τραπεζών της Κρήτης και τη δημιουργία μιας μεγάλης ελληνικής τράπεζας, η οποία πρόκειται να συνεισφέρει σημαντικά στην ευημερία και στην ανάπτυξη της κρητικής κοινωνίας και οικονομίας ενώ παράλληλα θα διαθέτει την δυνατότητα να αναλάβει πρωταγωνιστικό ρόλο και σε εθνικό επίπεδο. 

(Στη φωτογραφία, ο Δημήτρης Δημόπουλος - Πρόεδρος ΔΣ Παγκρήτιας Τράπεζας)

 

Ελένη Μπουρμά

 

Διαβάστε επίσης:

Κρήτη - επιδοτήσεις: Σήμερα πιστώνονται τα χρήματα στους αγρότες

Κρήτη - κορωνοϊός: Αδειάζουν τα νοσοκομεία - Κατέληξαν τρεις ασθενείς

Ηράκλειο: Έκαναν τα πάντα για να σώσουν την κοπέλα αλλά ήταν αργά...

ESPA BANNER