Κρήτη

Στα Κρητικά παράλια προσεγγίζει το "πλοίο για τη Γάζα": ο Άη Νικόλας

To πλοίο θρύλος που το 2008 έσπασε τον αποκλεισμό της Γάζας και μετέφερε τρόφιμα σήμερα έρχεται στην Κρήτη να συμμετάσχει στον συμβολικό αποκλεισμό που θα γίνει με πλωτά μέσα από τα Σφακιά ως τη Γαύδο. Ο "Άη Νικόλας" ξεκίνησε το ταξίδι του χθες από τον Πειραιά. Ενδιάμεσος σταθμός του ήταν το λιμάνι των Κυθήρων, όπου παρέλαβε αντιπροσωπεία κατοίκων που θα ενώσουν σήμερα στα Σφακιά την φωνή τους με εκείνη των Κρητικών για να αντιταχθούν στην υδρόλυση των χημικών στη Μεσόγειο. Πάνω στο πλοίο ακόμη επιβαίνει αντιπροσωπεία από τις Σκουριές της Χαλκιδικής, που αγωνίζονται μήνες για να σταματήσει η εκμετάλλευση στα Μεταλλεία χρυσού της περιοχής.

Κρήτη

Χανιά

Κρήτη: Τον έπιασαν με λαθραίο καπνό

σύλληψη

Συνελήφθη, σήμερα (18/10) το πρωί σε περιοχή του Δήμου Κισσάμου, από αστυνομικούς του Τμήματος Αστυνομικών Επιχειρήσεων Χανίων, ημεδαπός κατηγορούμενος για παραβάσεις της Νομοθεσίας περί Τελωνειακού Κώδικα.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο ειδικών ενεργειών και δράσεων για την καταπολέμηση της παράνομης κατοχής και διακίνησης καπνού και τσιγάρων, σήμερα το πρωί από αστυνομικούς πραγματοποιήθηκε έλεγχος στον ημεδαπό. κατά την διάρκεια του οποίου βρέθηκε στην κατοχή του και κατασχέθηκε μία αυτοσχέδια συσκευασία περιέχουσα 530 γραμμάρια καπνού τα οποία δεν έφεραν την απαιτούμενη ειδική ταινία φόρου κατανάλωσης και ως εκ τούτου στερούνται τελωνειακού ελέγχου και σήμανσης.

Η ποσότητα του καπνού κατασχέθηκε και θα αποσταλεί στο Τελωνείο Χανίων, ενώ η προανάκριση διενεργείται από το Αστυνομικό Τμήμα Κισσάμου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κρήτη: Οι άσκοποι πυροβολισμοί αποκάλυψαν και ...οπλοστάσιο

Κρήτη: 21 συλλήψεις στα αεροδρόμια

Ηράκλειο: Τους πέταξε κροτίδα και τους απείλησε με ρόπαλο!

ESPA BANNER