Κρήτη

"Σκυτάλη" στο επιμελητήριο Χανίων για το συντονισμό του Δικτύου Επιμελητηρίων

επιμελητηριο χανιων

Το Επιμελητήριο της Κέρκυρας θα αναλάβει τον επόμενο μήνα τον συντονισμό του Δικτύου των Επιμελητηρίων των Αδελφοποιημένων πόλεων της Ελλάδας με την πόλη της Πάφου, ενώ τέλη Ιουνίου θα παραδώσει την «σκυτάλη» το Επιμελητήριο Χανίων το οποίο έχει τον συντονισμό για το Α’ εξάμηνο του 2015 και πραγματοποίησε ως γνωστόν προ ημερών στα Χανιά την 4η συνεδρίαση του Δικτύου. Το ΕΒΕΧ γνωστοποιεί στα μέλη του ότι κατά την διάρκεια της συνεδρίασης αποφασίστηκαν οι ακόλουθες ενέργειες και δράσεις :

Η ίδρυση μη κερδοσκοπικής εταιρείας στην οποία θα συμμετέχουν όλα τα μέλη του δικτύου (Τα Εμπορικά και Βιομηχανικά Επιμελητήρια Πάφου, Χανίων, Λέσβου, Φθιώτιδας, Κέρκυρας, Πρέβεζας και το Βιοτεχνικό και Επαγγελματικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης).

Πρόεδρος και Αντιπρόεδρος του Δικτύου θα είναι οι εκάστοτε Πρόεδροι των Επιμελητηρίων Χανίων και Πάφου αντίστοιχα.

Διαμόρφωση πλαισίου συνεργασιών μεταξύ των μελών του δικτύου όσον αφορά κοινές δραστηριότητες στην προώθηση τοπικών προϊόντων κάθε περιοχής. Παράλληλα, αποφασίστηκε συμμετοχή στα παρακάτω ευρωπαϊκά προγράμματα:

Στο πλαίσιο του Προγράμματος Εδαφικής Συνεργασίας Βαλκανική – Μεσόγειος 2014-2020, η υποβολή πρότασης για καινοτόμο δίκτυο προώθησης της εξωστρέφειας των αγροδιατροφικών επιχειρήσεων της νοτιοανατολικής Ευρώπης.

Στο πλαίσιο του Προγράμματος Εδαφικής Συνεργασίας Ελλάδας- Κύπρου 2014 – 2020, υποβολή πρότασης για την ανάπτυξη κοινού δικτύου συνεργασίας προώθησης των αγροδιατροφικών προϊόντων και τουριστικών υπηρεσιών.

Η Επόμενη συνεδρία του Δικτύου θα γίνει το Β’ εξάμηνο του 2015 στην Κέρκυρα.

Κρήτη

Κρήτη - κορωνοϊός: 63 νέα κρούσματα ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ

κορωνοιος κρουσματα

Ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε σήμερα 1.784 νέα κρούσματα κορωνοϊού στην Ελλάδα.

Στην Κρήτη το τελευταίο 24ωρο εντοπίστηκαν 63 νέα κρούσματα κορωνοϊού και συγκεκριμένα: 42 στο Ηράκλειο, 15 στο Ρέθυμνο, 3 στα Χανιά και 3 στο Λασίθι.

Δείτε την ημερήσια έκθεση του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Βενιζέλειο: "Λάβρος" ο Πασπάτης εναντίον των εργαζομένων που δεν έχουν εμβολιαστεί

Κρήτη - κορωνοϊός: Αυξήθηκαν οι ασθενείς στις Εντατικές

Εξαδάκτυλος για lockdown: Μας «φρενάρουν» οι αριθμοί