Κρήτη

Σημαντική δήλωση - δέσμευση του Υφυπουργού Πρόνοιας Β. Κεγκέρογλου

Τα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος υποδέχτηκαν με χαρά και βαθιά ανακούφιση τη δήλωση-δέσμευση που έκανε σήμερα το πρωί ο Υφυπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας κ. Βασίλης Κεγκέρογλου, με την οποία ανέφερε ότι εντός των επόμενων δύο εβδομάδων θα εκδοθεί συμπληρωματική υπουργική απόφαση με την οποία θα θεσμοθετείται το μοντέλο οικογενειακού τύπου φροντίδας, όπως των Παιδικών Χωριών SOS ως εναλλακτικό πλαίσιο Μονάδων Προστασίας Παιδιού.

Επιπρόσθετα, γίνεται αποδεκτή και παραδεκτή η ύπαρξη μικρών Σπιτιών με τα ποιοτικά χαρακτηριστικά που διέπουν τη λειτουργία των Παιδικών Χωριών SOS και, το πιο σπουδαίο, η δυνατότητα συνύπαρξης διαφορετικών ηλικιών παιδιών και βέβαια των φυσικών αδελφών μέσα σε αυτά τα Σπίτια.

Ο ίδιος επίσης, δήλωσε ότι δεν υπήρχε περίπτωση να μην είναι δυνατή όχι μόνο η συνέχιση της λειτουργίας αλλά και η δυνατότητα δημιουργίας νέων ανάλογων προγραμμάτων οικογενειακής φροντίδας όπως αυτή που προσφέρουν τα Παιδικά Χωριά SOS.

Σε αυτό το πλαίσιο, ξεκίνησε άμεσα η συνεργασία με τη Γενική Γραμματέα Πρόνοιας κυρία Έφη Μπέκου, τον Διευθυντή Προστασίας Οικογένειας και άλλους υπηρεσιακούς παράγοντες της Διεύθυνσης Πρόνοιας, προκειμένου να ολοκληρωθεί η σχετική διαδικασία έως τις 20 Δεκεμβρίου.

Σε σχετική ανακοίνωση Ευχαριστούμε τους χιλιάδες συμπολίτες μας που ανησύχησαν μαζί μας και ένωσαν τη φωνή τους με τη δική μας προκειμένου να διασφαλισθεί το βέλτιστο συμφέρον των παιδιών και βέβαια τον Υφυπουργό και τους συνεργάτες του για την άμεση ανταπόκριση και επίλυση του θέματος.

Κρήτη

Επίτιμος διδάκτορας του Πανεπιστημίου Κρήτης, ο Ηλίας Μόσιαλος

Ηλίας Μόσιαλος

Μετά από πρόταση του Πρύτανη και του Κοσμήτορα της Ιατρικής Σχολής, η Σύγκλητος του Πανεπιστημίου Κρήτης ενέκρινε ομόφωνα την αναγόρευση του Ηλία Μόσιαλου, καθηγητή Πολιτικής της Υγείας του London School of Economics (LSE), ως Επίτιμου Διδάκτορα του Πανεπιστημίου Κρήτης.

Μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Πρύτανης Γιώργος Κοντάκης, δήλωσε ότι στο πρόσωπο του Ηλία Μόσιαλου το Πανεπιστήμιο Κρήτης τιμά τον επιστήμονα, αλλά και την συνεισφορά του στην επιστήμη και την χώρα.

Η τελετή αναγόρευσης του κ. Μόσιαλου ως επίτιμου Διδάκτορα του Πανεπιστημίου Κρήτης, σύμφωνα με τον Πρύτανη του Ακαδημαϊκού Ιδρύματος, αναμένεται να πραγματοποιηθεί μετά την άρση των απαγορευτικών μέτρων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πανεπιστήμιο Κρήτης: Ο Captain Covid τηλεκπαιδεύεται!

Κορωνοϊός: Βίντεο για τον εμβολιασμό από την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Κρήτης

Κρήτη - κορωνοϊός: Τα πρώτα αποτελέσματα της οροεπιδημιολογικής μελέτης