Κρήτη

Προσυνεδριακός διάλογος από "Το Ποτάμι" στο Ρέθυμνο

το ποταμι

Το Ποτάμι ξεκίνησε τον προσυνεδριακό του διάλογο και στο Ρέθυμνο το Σάββατο 17 Οκτωβρίου σε συνάντηση, που έλαβε χώρα στο ξενοδοχείο JASON. Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν στελέχη και εθελοντές της τοπικής Οργάνωσης, ενώ η συζήτηση θα συνεχιστεί και το ερχόμενο Σάββατο 24 Οκτωβρίου στον ίδιο χώρο.

«Το συνέδριο του Ποταμιού θα γίνει στις 4 - 6 Δεκεμβρίου. Μέχρι τότε θέλουμε να συζητήσουμε για όλα: για τις πολιτικές μας προτεραιότητες, τις θέσεις μας, την αντιπολιτευτική μας τακτική και τα θέματα οργάνωσής μας», αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση και συνεχίζει:

«Ηδη η συζήτηση μεταξύ των εθελοντών έχει ανάψει και καθημερινά σχεδόν γίνονται συναντήσεις σε όλη την Ελλάδα όπου συζητούνται αυτά τα θέματα. Για να δοθεί φωνή και ν’ ακουστούν οι απόψεις όλων των μελών αλλά και φίλων του Κινήματος, έχει διαμορφωθεί ειδική πλατφόρμα διαλόγου στο site του Ποταμιού (http://topotami.gr), όπου έχουν ήδη τεθεί κάποια ερωτήματα: τα βασικά θέματα που συζητιούνται στις τοπικές συναντήσεις εθελοντών, ερωτήματα που τέθηκαν στον Σταύρο Θεοδωράκη κατά την «ανάκριση του Σταύρου» και θέματα που έθεσαν μέλη της Κεντρικής Οργανωτικής Επιτροπής. Η πλατφόρμα θα είναι ανοικτή μέχρι και τις 15 Νοεμβρίου.

Ο προσυνεδριακός διάλογος διεξάγεται γύρω από έξι  θεματικά πεδία:

1.Πολιτικές προτεραιότητες και θέσεις

2.Εσωτερική οργάνωση

3.Επικαιροποίηση - Συμπλήρωση καταστατικού

4.Συνεργασίες με πρόσωπα και κινήσεις

5.Οικονομική ενίσχυση

6.Σχέσεις κινήματος με νεολαία.

Ο Σταύρος Θεοδωράκης κατά τη διάρκεια της δίωρης ζωντανής συζήτησης που είχε με τους εθελοντές του Κινήματος για το συνέδριο του Δεκεμβρίου είπε μεταξύ άλλων

«Για να αλλάξει η χώρα πρέπει να αλλάξουν και τα κόμματα. Ζήσαμε 20 μήνες με τα λάθη μας αλλά ζήσαμε και 20 μήνες με μια γενναία δράση προς όφελος της κοινωνίας και της χώρας. Τώρα είναι ώρα να αλλάξουμε το Ποτάμι και σας υπόσχομαι ότι θα τους εκπλήξουμε όλους, εχθρούς και φίλους».

Η Παγκρήτια Περιφερειακή προσυνεδριακή συζήτηση με την παρουσία του Επικεφαλής θα πραγματοποιηθεί στο Ηράκλειο 1 Νοεμβρίου.

Ελπίζουμε ότι αυτό το μήνυμα θα λάβουν και φίλοι που χωρίς να είναι μέλη μας θα ήθελαν να συμβάλλουν με τις προτάσεις τους σε ένα εποικοδομητικό και ουσιαστικό διάλογο».

Κρήτη

Κρήτη - κορωνοϊός: Δεν φορούν μάσκα και το πληρώνουν ακριβά

μάσκα

Παρά την χαλάρωση των μέτρων κατά του κορωνοϊού εδώ και μήνες, τα πρόστιμα συνεχίζονται, καθώς η μάσκα φαίνεται ότι αποτελεί ..."αξεσουάρ" που δεν θέλουν να φορούν πλέον οι πολίτες.

Στην πλειοψηφία τους τα πρόστιμα βεβαιώνονται σε εργαζομένους διαφόρων επιχειρήσεων, και τα περισσότερα σε εργαζόμενους καταστημάτων υγεινομικού ενδιαφέροντος.

Στα Χανιά βεβαιώθηκαν 6 πρόστιμα για μη χρήση μάσκας σε εργαζόμενους διαφόρων καταστημάτων.

Στο Ηράκλειο, 6 σε εργαζόμενους και 3 σε επιβάτες του ΚΤΕΛ.

Στο Ρέθυμνο 6 πρόστιμα σε εργαζόμενους και πελάτες και στο Λασίθι 1 πρόστιμο για μη χρήση μάσκας σε πελάτης σούπερ μάρκετ.

Επίσης στο Ηράκλειο δύο καφετέριες για βάλουν λουκέτο από 7 ημέρες και θα πληρώσουν πρόστιμο 2.000 ευρώ, γιατί φιλοξενούσαν ανεμβολίαστους πελάτες.

Συνολικά διενεργήθηκαν 2.285 έλεγχοι από την ΕΛ.ΑΣ το τελευταίο 24ωρο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Χουλιάρας για Αρκαλοχώρι: Οι σεισμοί θα συνεχιστούν για μήνες

Σεισμός - Αρκαλοχώρι: Έφτασαν οι πρώτες προκάτ αίθουσες στο Γυμνάσιο (φωτο)

Ηράκλειο: Αυτός είναι ο άτυχος παππούς που πνίγηκε για τα εγγόνια του

ESPA BANNER