Κρήτη

Προετοιμάζονται... για τη λειτουργία του νέου ΤΕΙ στην Ιεράπετρα

Την έγκαιρη προετοιμασία του νέου Τμήματος ΤΕΙ που θα λειτουργήσει από την ακαδημαϊκή περίοδο 2015-2016, ζητά ο Δήμαρχος Ιεράπετρας Σήφης Αναστασάκης, με επιστολή του στον Πρύτανη ΤΕΙ Κρήτης κ. Ευάγγελο Καπετανάκη, η οποία κοινοποιείται στους βουλευτές Λασιθίου κ. Γιάννη Πλακιωτάκη και κ. Κωστή Δερμιτζάκη, από τους οποίους ζητά να αναλάβουν πρωτοβουλίες, ενώ ενημερώνει σχετικά και τον εκλεγμένο Δήμαρχο Ιεράπετρας Θεοδόση Καλαντζάκη.

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της επιστολής:

Αξιότιμε κύριε Πρύτανη,

Όπως γνωρίζετε, με το Προεδρικό Διάταγμα υπ. Αριθμ. 104, ιδρύθηκε Τμήμα Τεχνολόγων Τροφίμων της Σχολής Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων στο ΤΕΙ Κρήτης, με έδρα την Ιεράπετρα.

Επειδή, όπως αναφέρεται στο Π.Δ., το Τμήμα θα δεχθεί τους πρώτους εισακτέους από το ακαδημαϊκό έτος 2015-2016, εκτιμούμε πως θα πρέπει να υπάρξει μία έγκαιρη προετοιμασία, ώστε να οδηγηθούμε με πλήρη και οργανωμένο τρόπο στην ομαλή λειτουργία του νέου Τμήματος και στην υποδοχή των νέων φοιτητών, παρακαλώ να έχουμε από την πλευρά σας, ως καθ' ύλην αρμόδια αρχή, μια πρώτη ενημέρωση. Ως Δήμος Ιεράπετρας είμαστε στη διάθεσή σας για να συζητήσουμε, στο κομμάτι που μας αφορά, τον προγραμματισμό που υπάρχει και να συμβάλομε στην καλύτερη οργάνωση και προετοιμασία για την ομαλή λειτουργία του νέου Τμήματος.

Παρακαλούμε τους κύριους βουλευτές του νομού να συνδράμουν πολιτικά προς την κατευθυνση του υπουργείου Παιδείας ώστε να στηριχθεί έμπρακτα η προσπάθεια να λειτουργήσει έγκαιρα και απρόσκοπτα το Τμήμα.

Με τιμή

Σήφης Αναστασάκης

Δήμαρχος Ιεράπετρας 

Κρήτη

Ηράκλειο: Συγκίνηση στην εκδήλωση τιμής και μνήμης για τον Δημήτρη Ξυριτάκη

Μεταξύ των ομιλητών ήταν και ο δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός.

Με φόντο τον ενετικό φρούριο του Κούλε, το εμβληματικό μνημείο της πόλης που αγάπησε και υπηρέτησε τόσο μέσα από τη μαχόμενη δικηγορία όσο και την αυτοδιοίκηση, πραγματοποιήθηκε απόψε (14/6) η εκδήλωση τιμής και μνήμης για τον Δημήτρη Ξυριτάκη.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο "Καφέ Μαρίνα" στο ενετικό λιμάνι του Ηρακλείου, παρουσία της οικογένειάς του, τοπικών φορέων, στελεχών της αυτοδιοίκησης, του νομικού κόσμου, συγγενών και φίλων του αείμνηστου Δημήτρη Ξυριτάκη, καθώς σε λίγες ημέρες συμπληρώνονται τρία χρόνια από τον θάνατό του.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης, παρουσιάστηκε το βιβλίο που επιμελήθηκε ο Αντώνης Σανουδάκης με τίτλο: "Δημήτρη Ξυριτάκη Αντιδικτατορική Οργάνωση Κρήτης", όπου παρουσιάζεται η πλούσια δράση του κατά την διάρκεια της Χούντας.

Η αντιδικτατορική Οργάνωση Κρήτης, με τα στοιχεία Δημοκρατική Ένωση Κινήσεων Αντίστασης (Δ.Ε.Κ.Α.), ξεκίνησε ως ένοπλη αντίσταση στο νησί, από τον πρώτο κιόλας χρόνο της δικτατορίας, με πλατιά οργάνωση.

Από τα βασικά στελέχη της υπήρξε ο Δημήτρης Ξυριτάκης, όντας φοιτητής στη Νομική Σχολή Αθηνών. Οργανωμένος στην προδικτατορική Ελληνική Δημοκρατική Νεολαία (Ε.ΔΗ.Ν), στήριζε την κεντροαριστερά κατά τη διάρκεια της Αποστασίας (1965-1967).

Με την έναρξη της δικτατορίας, οργανώθηκε, μαζί με επίλεκτα πρόσωπα του νησιού, στην Οργάνωση "Δ.Ε.Κ.Α". Όταν, όμως, η ένοπλη δράση της Οργάνωσης προδόθηκε, ο Ξυριτάκης, όπως και τα λοιπά στελέχη, συνελήφθη, καταδικάστηκε από το Στρατοδικείο και εξορίστηκε στην Αίγινα.

Ως το τέλος της ζωής του διατήρησε την εντιμότητα, την ακεραιότητα, το ήθος και την αξιοπρέπειά του, παραμένοντας σταθερός στις αρχές και αξίες του.

Είναι, μάλιστα, επιτυχής ο χαρακτηρισμός που του είχε δοθεί, του μαχητή και διανοούμενου δικηγόρου, σε εποχή, μάλιστα, έκπτωσης του πολιτικού βίου και λόγου. (Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου).

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ηράκλειο: Ομόφωνη απόφαση για νέα απεργία με φόντο το εργασιακό νομοσχέδιο

"Ζούγκλα" η παραλιακή του Ηρακλείου - Έκτροπα καταγγέλλουν κάτοικοι στο Ράδιο Κρήτη

Πολύφερνη "νύφη" το λιμάνι του Ηρακλείου - Τεράστιο ενδιαφέρον για την ιδιωτικοποίηση!