Κρήτη

Περιμένουν απλήρωτοι την έγκριση αναρρωτικών αδειών - Σε απόγνωση εκατοντάδες εργαζόμενοι

Εκρηκτική είναι η κατάσταση για εκατοντάδες εργαζομένους, μεταξύ των οποίων και πολλές έγκυοι στο Ηράκλειο, οι οποίοι περιμένουν την έγκριση των αναρρωτικών αδειών τους, αλλά λόγω του λουκέτου στον ΕΟΠΥΥ, βρίσκονται σε κατάσταση... αναμονής.

Ενδεικτικό είναι ότι πριν κλείσει ο οργανισμός, εκκρεμούσαν 850 υποθέσεις!

Οι εργαζόμενοι βρίσκονται σε απόγνωση, καθώς βλέπουν ότι τα χρήματα με τα οποία υπολόγιζαν να ζήσουν, βρίσκονται «εγκλωβισμένα» λόγω του λουκέτου, την ώρα που ούτε από τη δουλειά τους παίρνουν χρήματα.

Αυτή τη στιγμή δεν συνεδριάζουν οι επιτροπές πιστοποίησης αναρρωτικών αδειών, οι επιτροπές για τη μετάβαση ασθενών στο εξωτερικό, καθώς και της έγκρισης φαρμάκων υψηλού κόστους, με αποτέλεσμα να έχει δημιουργηθεί ένα άνευ προηγουμένου «έμφραγμα», με θύματα όπως πάντα τους ασφαλισμένους...

Καθημερινά στο Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου δημιουργούνται ουρές από εργαζόμενους, οι οποίοι ζητούν τη συνδρομή του φορέα, προκειμένου να δοθούν λύσεις.

Από την πλευρά του ο διοικητής της 7ης ΥΠΕ Κρήτης Αντώνης Γρηγοράκης, μετά τη συνάντηση που είχε με τον Υπουργό Υγείας στην Αθήνα, σε δηλώσεις του στο Ράδιο Κρήτη υπογράμμισε ότι διπλασιάζονται οι συνταγογραφήσεις για τους ιδιώτες γιατρούς από 200 σε 440, ενώ σύμφωνα με εγκύκλιο του ΓΓ του υπουργείου κ. Καλίρη, κάθε νοσηλευτικό ίδρυμα θα μπορεί να ορίσει ελεγκτή γιατρό.

Την Τρίτη στις 12:00 ο κ. Γρηγοράκης θα δεχθεί τους διευθυντές του ΕΟΠΥΥ όπου θα συζητηθούν όλα τα φλέγοντα προβλήματα.

 

 

 

Κρήτη

Ηράκλειο

Ηράκλειο: Στο σπίτι της μετά την μεγάλη περιπέτεια η 36χρονη έγκυος!

έγκυος

Τα πιο ευχάριστα νέα είναι αυτά που έρχονται από το Βενιζέλειο Νοσοκομείο σε σχέση με την εξέλιξη της υγείας της 36χρονης εγκύου που στις 28 Αυγούστου διασωληνώθηκε στην ΜΕΘ κόβιντ με σοβαρά αναπνευστικά προβλήματα.

Στις 16 Σεπτεμβρίου όμως και μετά από μία μεγάλη μάχη τόσο από την ίδια όσο και από τους γιατρούς του νοσοκομείου, βγήκε από την Εντατική και μεταφέρθηκε στην Παθολογική Κλινική αφού πλέον η υγεία της είχε βελτιωθεί σημαντικά, όπως καλή ήταν και η υγεία του εμβρύου.

Σήμερα και όπως αποκάλυψε στο ekriti ο Διοικητής του Βενιζελείου Κώστας Τερζάκης, η 36χρονη έγκυος ετοιμάζεται να λάβει εξιτήριο το μεσημέρι και να επιστρέψει στο σπίτι της.

"Ευτυχώς όλα πήγαν καλά. Η ίδια αλλά και οι γιατροί του νοσοκομείου έδωσαν μία σκληρή μάχη και τελικά κέρδισαν. Σήμερα το μεσημέρι η 36χρονη θα λάβει εξιτήριο και θα επιστρέψει στο σπίτι της. Χθες την επισκέφθηκα κι εγώ στην Παθολογική Κλινική και ήταν σε πολύ καλή κατάσταση" δήλωσε στο ekriti ο διοικητής του Βενιζελείου. 

ekriti.gr / Γιώργος Ι. Παπαδάκης

 

 

Διαβάστε επίσης:

Πέταξε τσιμεντόλιθο στο κεφάλι της γειτόνισσάς του!

Ηράκλειο: Μύρισε Φθινόπωρο - Ήρθαν τα πρωτοβρόχια (βίντεο)

Κρήτη: Εκοιμήθη η αγαπητή μοναχή

ESPA BANNER