Κρήτη

Ο Ν. Μαριάς κατά της πολιτικής Μοσχοβισί και τρόικας στην Ελλάδα

notis_marias.jpg

Γραπτή Παρέμβαση με την οποία καταγγέλλει την φορομπηχτική πολιτική Μοσχοβισί και τρόικας στην Ελλάδα έκανε χθες 26/03/2015 ο Ανεξάρτητος Ευρωβουλευτής, Αντιπρόεδρος των Ευρωπαίων Αντιφεντεραλιστών και Επικεφαλής του Πολιτικού Κινήματος Αντιμνημονιακοί Πολίτες Καθηγητής Νότης Μαριάς.

Με αφορμή την κοινή συζήτηση για τη φορολογική πολιτική που διεξήχθη στην Μικρή Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στις 25/03/2015 στις Βρυξέλλες και δεδομένου ότι η Προεδρεύουσα της συζήτησης δεν έδωσε το λόγο στον Ανεξάρτητο Ευρωβουλευτή για προφορική παρέμβαση επί της διαδικασίας, ο Νότης Μαριάς με χθεσινή Γραπτή Παρέμβασή του που θα συμπεριληφθεί στα πρακτικά της Μικρής Ολομέλειας επισήμανε στον Επίτροπο Μοσχοβισί τα εξής:

«Κύριε Μοσχοβισί,

Η φορομπηχτική πολιτική της τρόικας που επιβλήθηκε στην Ελλάδα έκανε τους φτωχούς φτωχότερους και τους πλούσιους πλουσιότερους. Έτσι με την εφαρμογή του μνημονίου τα χαμηλότερα εισοδήματα επιβαρύνθηκαν φορολογικά κατά 337% ενώ τα υψηλότερα εισοδήματα μόνο κατά 9%. Και όμως ακόμη και σήμερα η τρόικα απαιτεί αύξηση των έμμεσων φόρων, αύξηση του ΦΠΑ στα νησιά, αλλά και αύξηση του φόρου των ακινήτων. Ταυτόχρονα οι πολιτικές φοροαποφυγής τύπου Luxleaks αποστέρησαν την Ελλάδα και άλλες χώρες του Ευρωπαϊκού Νότου από φορολογικά έσοδα πολλών δισεκατομμυρίων ευρώ. Για αυτό πρέπει να σταματήσει το φορολογικό νταμπιγκ. Πρέπει να ληφθούν μέτρα κατά των μεγάλων επιχειρήσεων που μέσω του συστήματος των ενδοομιλικών συναλλαγών είναι πρωταθλήτριες στην φοροαποφυγή και την φοροδιαφυγή. Τέλος, πρέπει να χτυπηθεί στη ρίζα του το λαθρεμπόριο καυσίμων και τσιγάρων. Επομένως, πρέπει να οικοδομήσουμε ένα

φορολογικό σύστημα που θα διασφαλίζει την φορολογική δικαιοσύνη σε πανευρωπαϊκό επίπεδο».

Κρήτη

Ηράκλειο

Ηράκλειο: Εξιχνιάστηκαν υποθέσεις κλοπών και διαρρήξεων

κλοπή αυτοκινήτου

Εξιχνιάστηκαν, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ηρακλείου, έντεκα υποθέσεις κλοπών - διαρρήξεων οι οποίες διαπράχθηκαν σε οχήματα, οικοδομικό χώρο και επιχείρηση στην ευρύτερη περιοχή του Ηρακλείου. Για τις υποθέσεις αυτές σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος ημεδαπού, ο οποίος και συνελήφθη στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας και κατηγορείται για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών.

Ειδικότερα, κατά το χρονικό διάστημα από την 9η Αυγούστου 2021 έως και την 21η Σεπτεμβρίου 2021, στην ευρύτερη περιοχή του Ηρακλείου, ο ανωτέρω ημεδαπός προέβη στη διάπραξη 11 υποθέσεων κλοπών-διαρρήξεων σε οχήματα, οικοδομικό χώρο και επιχείρηση και συγκεκριμένα 10 τετελεσμένες και μία απόπειρα.

Κατά τη διάρκεια της συνολικής του δράσης αφαίρεσε χρήματα, κοσμήματα, ηλεκτρονικές συσκευές και διάφορα άλλα αντικείμενα, συνολικής χρηματικής αξίας 3.519 ευρώ.

Από αστυνομικούς της Ομάδας Δίκυκλης Αστυνόμευσης του Τμήματος Άμεσης Δράσης Ηρακλείου, χθές (21.09.2021) το απόγευμα, εντοπίστηκε ο ημεδαπός και συνελήφθη, σε έλεγχο που του διενεργήθηκε βρέθηκαν και κατασχέθηκαν δύο κινητά τηλέφωνα τα οποία είχαν αφαιρεθεί σε προγενέστερο χρόνο.

Από την προανάκριση της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ηρακλείου προέκυψε ότι ο ημεδαπός είχε πουλήσει τα αφαιρεθέντα κοσμήματα σε επιχείρηση ιδιοκτησίας της ημεδαπής η οποία και συνελήφθη για αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος.

Η προανάκριση συνεχίζεται από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ηρακλείου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κρήτη: Αντίκρισε τον γιο του μέσα σε μια λίμνη αίματος

Ηράκλειο: Νέα σύλληψη για ναρκωτικά

Κρήτη: Τον έπιασαν για ζωοκλοπή

ESPA BANNER