Κρήτη

Ο βρεγμένος ΒΟΑΚ κρύβει κινδύνους - Τα σημεία - "παγίδες"

gbroxi1111111.jpg

Η κακοκαιρία που πλήττει την Κρήτη τα τελευταία 24ωρα έχει προκαλέσει κατολισθήσεις σε αρκετά σημεία στον οδικό άξονα του νησιού και ιδιαίτερα στο ΒΟΑΚ.

Σε ανακοίνωση της, η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Κρήτης, ενημερώνει τους οδηγούς που κινούνται επί του Βόρειου Οδικού Άξονα Κρήτης, ότι οφείλουν να έχουν τεταμένη την προσοχή τους, για την αποφυγή τροχαίων ατυχημάτων και ιδιαίτερα στα παρακάτω σημεία:

Στο 16ο χλμ Χανιών –Σητείας (περιοχή Καλάμι)

Στο 90ο χλμ. Χανίων – Σητείας (περιοχή Χαρακιανή)

Στο 100ο -110ο χλμ. Χανίων – Σητείας (περιοχή Σίσσες-Φόδελε)

Στο 145ο χλμ. Χανίων – Σητείας ( περιοχή ΚΤΕΟ)

Στο 175ο χλμ. Χανίων - Σητείας (περιοχή Σελινάρι)

Κατολίσθηση έχει και στην Ε.Ο Ηρακλείου - Ρεθύμνου στο ύψος της Σκεπαστής Γεροποτάμου και στο ρεύμα προς Ηράκλειο.

Εφιστάται η προσοχή των οδηγών καθώς ο δρόμος στο συγκεκριμένο σημείο είναι κλειστός, ενώ και η ορατότητα είναι ιδιαιτέρως περιορισμένη. Οι οδηγοί παρακαλούνται να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να ακολουθούν τις οδηγίες των τροχονόμων που βρίσκονται στο σημείο, μέχρι την πλήρη αποκατάσταση της κυκλοφορίας.

Επίσης, έχει παρατηρηθεί ότι, όταν υπάρχουν έντονες βροχοπτώσεις, προκαλούνται κατολισθήσεις και πτώσεις βράχων στο οδικό δίκτυο και στο πρανές του δρόμου, καθώς επίσης παρατηρούνται λασποροές και λιμνάζοντα νερά για τα οποία οι οδηγοί θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί κατά τη μετακίνηση και τη διέλευση τους από σημεία που παρατηρούνται τέτοια φαινόμενα. 
 

Κρήτη

Ηράκλειο

Ηράκλειο: Οι έλεγχοι Ορκωτών λογιστών στους ΤΟΕΒ και το έλλειμα χιλιάδων ευρώ

φωτο αρχείου

Σε ευρύ διαχειριστικό έλεγχο των ΤΟΕΒ(Τοπικοί Οργανισμοί Εγγείων Βελτιώσεων) της Περιφερειακής Ενότητας Ηρακλείου προχωρά η Περιφέρεια Κρήτης στο πλαίσιο του νόμου 4546/2018 που προβλέπει την εποπτεία των ΤΟΕΒ της χώρας από τις Περιφέρειες.

Αφορμή για τη διενέργεια των ελέγχων αυτών ήταν και η υπόθεση στον ΤΟΕΒ Ινίου - Μαχαιρά - Μοναστηρακίου υπόθεση που είχε αναδείξει πριν μερικούς μήνες το Ράδιο Κρήτη με το έλλειμμα στα έσοδα 133.000 περίπου που διαπιστώθηκε στον συγκεκριμένο οργανισμό.

Μιλώντας σήμερα στο Ράδιο Κρήτη και την εκπομπή του Μανόλη Αργυράκη ο σημερινός πρόεδρος του ΤΟΕΒ Ινίου κ.Γιάννης Ρολάκης είπε ότι η υπόθεση στην οποία εμπλέκεται πρώην υπάλληλος του Οργανισμού έχει πάει ήδη στον εισαγγελέα και έχει υποβληθεί μήνυση.

"Ο υπάλληλος που εμπλέκεται έχει επιστρέψει κάποια ποσά είπε αλλά τώρα οι Ορκωτοί λογιστές θα ελέγξουν όλα τα στοιχεία των τελευταίων ετών και τότε θα είμαστε σε θέση να πούμε περισσότερα" επεσήμανε ο πρόεδρος.

Μάλιστα ανέφερε ότι παρά το έλλειμμα ο ΤΟΕΒ με την χρηστή διαχείριση ανταποκρίνεται σε όλες τις υποχρεώσεις του και είναι ένας βιώσιμος Οργανισμός.

Οι έλεγχοι των ΤΟΕΒ βρέθηκαν στο επίκεντρο συνάντησης που είχε ο Αντιπεριφερειάρχης Ηρακλείου Νίκος Συριγωνάκης με τους ορκωτούς λογιστές Μανόλη Διαμαντουλάκη και Κώστα Αντωνακάκη.

Στην συνάντηση συμμετείχαν ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Κρήτης Παύλος Μπαριτάκης η γενική Διευθύντρια εσωτερικής λειτουργίας της Περιφέρειας Κρήτης Μαρία Ραπτάκη και το στέλεχος της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας Π.Ε. Ηρακλείου Μαρία Κοροβέζου.

Διαβάστε επίσης: 

Ηράκλειο - κορωνοϊός: Ψάχνουν απαντήσεις για το "ορφανό" μεταλλαγμένο κρούσμα

Ηράκλειο: Δολιοφθορές και... δυναμιτάκια σηκώνουν στο πόδι μια ολόκληρη γειτονιά!