Κρήτη

Ν.Τζανάκης: Στην Κρήτη ο εξοπλισμός που θα παρακολουθεί την καταστροφή των χημικών

Με στόχο να προστατευτεί η περιοχή μας από τυχόν διαρροή "τύπου Τσερνομπίλ", η οποία θα ήταν μοιραία για το οικοσύστημα και τον τουρισμό στην Κρήτη, ο πρόεδρος της 'Ενωσης Καταναλωτών Ηρακλείου κ. Νίκος Τζανάκης μιλώντας στο Ράδιο Κρήτη, υποστήριξε ότι το νησί μας με τα ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα και το αξιόλογο επιστημονικό προσωπικό που διαθέτει, θα μπορούσε να "φιλοξενήσει" όλο τον απαραίτητο εξοπλισμό, ο οποίος θα παρακολουθεί την όλη διαδικασία καταστροφής των χημικών όπλων πάνω στο πλοίο Cape Ray.

Ο κ. Τζανάκης δήλωσε προβληματισμένος από την παντελή, όπως είπε, απουσία της Ευρωπαϊκής 'Ενωσης για ένα τόσο σοβαρό θέμα και και έκανε λόγο για "στρατιωτική μυστικότητα", την ώρα που η κοινή γνώμη ανησυχεί, χωρίς να παίρνει σαφείς και συγκεκριμένες απαντήσεις.

Για το θέμα μίλησαν σήμερα στο Ράδιο Κρήτη, ο πρύτανης του Παντείου Πανεπιστημίου - καθηγητής του Διεθνούς Δικαίου της Θάλασσας Γρηγόρης Τσάλτας και ο Ωκεανογράφος του ΕΛΚΕΘΕ Δημήτρης Γεωργόπουλος.

Δείτε τα σχετικά βίντεο:

 

Κρήτη

Άρωμα Κρήτης... στη μεγάλη επένδυση της Amazon στην Ελλάδα

μαρίνα σταυρακαντωνάκη

Mια Κρητικιά, αποτέλεσε τον συνδετήριο κρίκο για τη μεγάλη επένδυση της εταιρίας Amazon στην Ελλάδα.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του ekriti η Public Policy Manager της Amazon για την Ελλάδα και την Κύπρο, Μαρίνα Σταυρακαντωνάκη, κόρη του γνωστού Ηρακλειώτη επιχειρηματία Γιώργου Σταυρακαντωνάκη, με τις γνώσεις και τις ικανότητές της, έφερε σε επαφή Έλληνες και Αμερικανούς, ώστε να υλοποιηθεί η συμφωνία.

Υπενθυμίζεται ότι η Ελλάδα περιλαμβάνεται στις χώρες όπου η Amazon Web Services θα επενδύσει για την πρώτη επέκταση της υποδομής Local Zone (Τοπικές Ζώνες) εκτός των Ηνωμένων Πολιτειών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έτσι θα γίνει η επιλογή του νέου Αρχιεπισκόπου Κρήτης

Κρήτη - κορωνοϊός: Κατέληξαν 5 ασθενείς!

Ηράκλειο: Άφησαν το παιδί τους σε μία χαρτόκουτα, στο πάρκο

ESPA BANNER