Κρήτη

Νέα τμήματα από το Κέντρο Διά Βίου Μάθησης του Δήμου Ηρακλείου

κέντρα δια βίου μάθησης

Ο Δήμος Ηρακλείου, η Αντιδημαρχία  Παιδείας, Διά Βίου Μάθησης, Νέας Γενιάς και Καινοτομίας  και το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων (διά της Γενικής Γραμματείας Διά Βίου Μάθησης και του Ιδρύματος Νεολαίας και Διά Βίου Μάθησης) συνεχίζουν τη λειτουργία του Κέντρου Διά Βίου Μάθησης του Δήμου Ηρακλείου, στο οποίο θα υλοποιηθούν εκπαιδευτικά προγράμματα Γενικής Εκπαίδευσης Ενηλίκων με εκπαιδευτικές δράσεις Εθνικής και Τοπικής Εμβέλειας.

​Άμεσα θα ξεκινήσουν  τμήματα για τα ακόλουθα προγράμματα:
1.ΑΓΓΛΙΚΑ στο χώρος εργασίας 25 ΩΡΕΣ

2.ΑΓΓΛΙΚΑ για τον τουρισμό 25 ΩΡΕΣ  
3.ΓΑΛΛΙΚΑ για τον τουρισμό 25 ΩΡΕΣ  
4.ΓΕΡΜΑΝΙΚΑ για τον τουρισμό 25 ΩΡΕΣ 
5.ΙΤΑΛΙΚΑ για τον τουρισμό 25 ΩΡΕΣ 
6.ΙΣΠΑΝΙΚΑ για τον τουρισμό 25 ΩΡΕΣ 
7.ΤΟΥΡΚΙΚΑ για τον τουρισμό 25 ΩΡΕΣ 
11.ΡΩΣΙΚΑ για τον τουρισμό 25 ΩΡΕΣ  

Τα προσφερόμενα προγράμματα μπορούν να παρακολουθήσουν ενήλικες κάθε εθνικής προέλευσης, ηλικίας και μόρφωσης. Για την ένταξη των ενδιαφερομένων στα τμήματα απαιτείται η συμπλήρωση σχετικής αίτησης και η υποβολή φωτοτυπίας της αστυνομικής ταυτότητας.

Το εν λόγω έργο εντάσσεται στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Εκπαίδευση και Διά Βίου Μάθηση» του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων με τίτλο Πράξεων «Κέντρα Διά Βίου Μάθησης – Προγράμματα Εθνικής Εμβέλειας & Προγράμματα Τοπικής Εμβέλειας» ΑΠ7 και «Κέντρα Διά Βίου Μάθησης – Προγράμματα Εθνικής Εμβέλειας & Προγράμματα Τοπικής Εμβέλειας» ΑΠ8, που συγχρηματοδοτούνται από την Ευρωπαϊκή Ένωση (Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο) και από εθνικούς πόρους .  

Κατά προτεραιότητα θα ενταχθούν σε τμήμα όσοι είχαν ήδη καταθέσει αιτήσεις το προηγούμενο εκπαιδευτικό έτος. Τις επόμενες ημέρες θα ανακοινωθούν οι ημερομηνίες για την παραλαβή νέων αιτήσεων.

Για πληροφορίες  οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθυνθούν  στο Κέντρο Δια Βίου Μάθησης  Ηρακλείου.Τηλ. 2813 409153  Παπαδάκη Μαρία, Υπεύθυνη εκπαίδευσης, Ανάπτυξης και Διασφάλισης Ποιότητας ΚΔΒΜ Τηλ. 2813 409197 Βραχνάκη Χαρά, Υπεύθυνη Οργάνωσης ΚΔΒΜ  
email:kdvm@heraklion.gr 

Κρήτη

Κρήτη - κορωνοϊός: 82 πρόστιμα για μη χρήση μάσκας και άσκοπες μετακινήσεις

μάσκα

Συνεχίστηκαν οι έλεγχοι της ΕΛ.ΑΣ το τελευταίο 24ωρο σε όλη την Κρήτη, στο πλαίσιο της εφαρμογής των μέτρων κατά της διασποράς του κορωνοϊού και βεβαιώθηκαν 82 πρόστιμα για άσκοπες μετακινήσεις και μη χρήση μάσκας.

Συνολικά έγιναν 3.493 έλεγχοι.

Αναλυτικά:

Για άσκοπες μετακινήσεις βεβαιώθηκαν 66 πρόστιμα, εκ των οποίων 9 στα Χανιά, 8 στο Ρέθυμνο, 42 στο Ηράκλειο, 5 στο Λασίθι και 2 επί του ΒΟΑΚ.

Για μη χρήση μάσκας βεβαιώθηκαν 16 πρόστιμα, εκ των οποίων 4 στα Χανιά, 1 στο Ρέθυμνο, 9 στο Ηράκλειο και 2 επί του ΒΟΑΚ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Εμβολιασμός για κορωνοϊό: «Ανοίγει» η πλατφόρμα για τις ηλικίες 55 – 59 ετών

Ηράκλειο: Χειροπέδες σε δύο, για όπλα και ζωοκλοπή

Εκκλησία της Κρήτης: Αυτές είναι οι προτάσεις για Μεγάλη Εβδομάδα και Ανάσταση