Κρήτη

Νέα απαράδεκτη μείωση στο κονδύλι για τη δακοκτονία στην Κρήτη

Κάθε χρόνο και χειρότερα για την κρατική επιχορήγηση που αφορά στη δακοκτονία. Έτσι σύμφωνα με απόφαση που υπέγραψε ο Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών  Λεωνίδας Γρηγοράκος  το υπουργείο Εσωτερικών επιχορηγεί τις περιφέρειες της χώρας με το συνολικό ποσό των 17.077.584 ευρώ, για την κάλυψη των συνολικών δαπανών δακοκτονίας για το έτος 2014.

Υπενθυμίζουμε ότι για το 2013 η επιχορήγηση έφθανε τα 24.696.000 ευρώ .

Τα σχετικά ποσά ανά περιφέρεια, σύμφωνα με την απόφαση, θα κατανεμηθούν με χρηματικές εντολές προς το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων.

Με βάση την απόφαση αυτή στην Περιφέρεια της Κρήτης κατανέμονται 6.612.279 ευρώ. Δηλαδή σχεδόν το μισό ποσό από εκείνο που είχε δοθεί πέρυσι για το νησί μας. Να υπενθυμίσουμε πως πέρυσι το κονδύλι ήταν τόσο μικρό που η δακοκτονία ουσιαστικά δεν «άγγιξε» πολλές περιοχές αφήνοντας τις στο έλεος του καταστροφικού εντόμου. Ωστόσο κατά την χρονιά που προηγήθηκε υπήρχε η δικαιολογία της ακαρπίας για να μην γίνουν ψεκασμοί σε αρκετά σημεία της Κρήτης ,το 2014 όμως με τόσο μικρό ποσό που δίδεται εφόσον υπάρξει παραγωγή το μέγα ερώτημα που γεννάται είναι τι θα γίνει ; ποιες περιοχές θα προφυλαχτούν και ποιες θα μείνουν απέξω;

 

Κρήτη

Ηράκλειο

Ηράκλειο: Τροχαίο με δύο τραυματίες

ΕΚΑΒ

Τροχαίο ατύχημα σημειώθηκε λίγο μετά τη μία το μεσημέρι στη Μυρτιά Ηρακλείου.

Σύμφωνα με πληροφοφίες, από το τροχαίο στο οποίο εμπλέκεται ένα αγροτικό, τραυματίστηκαν δύο άτομα τα οποία παρελήφθησαν από το ΕΚΑΒ και μεταφέρθηκανστο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Ηρακλείου.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, οι τραυματίες είχαν εγκλωβιστεί στο όχημά τους ωστόσο οι διασώστες του ΕΚΑΒ κατάφεραν να τους βγάλουν σώους, σχεδόν αμέσως μετά την άφιξή τους στο σημείο του συμβάντος.

 

Διαβάστε επίσης:

Κρήτη: Τη βρήκε νεκρή με τραύματα στο κεφάλι - Πιθανό έγκλημα στο νησί

Ηράκλειο: Θλίψη για τον γνωστό ξενοδόχο που "έφυγε" από τη ζωή

Ηράκλειο: Πρόστιμο για το... παρεάκι στο υπό κατασκευή μαγαζί του