Κρήτη

Μπάχαλο με τις εταιρείες που θα ελέγχουν ιδιώτες γιατρούς και φαρμακοποιούς του ΕΟΠΥΥ

 

Σε ιδιωτικές ελεγκτικές εταιρείες έχει ανατεθεί ο έλεγχος των απαιτήσεων από τον ΕΟΠΥΥ ιδιωτικών γιατρών συμβεβλημένων με τον Οργανισμό, κλινικών αλλά και φαρμακοποιών ,οι οποίοι καλούνται να υπογράψουν συμβάσεις μαζί τους αλλιώς δεν θα πληρωθούν για το 2013.

Μιλώντας στο Ράδιο Κρήτη ιδιώτης γιατρός από τον Άγιο Νικόλαο ,που έχει σύμβαση με τον ΕΟΠΥΥ, τόνισε πως οι πληροφορίες του λένε πως οι εν λόγω εταιρείες θα παρακρατούν ένα ποσό της τάξης του 2%-3% από τα χρήματα που είναι να εισπράξουν γιατροί και κλινικές  για εξετάσεις που έκαναν σε ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ και μάλιστα για μια δουλειά, δηλαδή για έλεγχο, που έτσι κι αλλιώς έχει γίνει από τον ίδιο τον Οργανισμό, οπότε περιττεύει.

Σε τηλεφωνική επικοινωνία μας με στέλεχος μιας εκ των τριών ιδιωτικών εταιρειών, στις οποίες ανατέθηκε το συγκεκριμένο έργο ,απέφυγε να πει  ποιο θα είναι το κόστος της υπηρεσίας που θα παράσχουν περιοριζόμενη απλά στο να εξηγήσει πως δουλειά τους θα είναι να ελέγξουν όλα τα ηλεκτρονικά παραστατικά και τα τιμολόγια που έστειλαν γιατροί, φαρμακοποιοί και κλινικές στον ΕΟΠΥΥ για να δώσουν το πράσινο φώς ο Οργανισμός να πληρώσει τα ποσά που οφείλει.

Είναι πάντως ενδιαφέρον το γεγονός του ότι από τον ΕΟΠΥΥ εστάλησαν οι λίστες με τις ιδιωτικές εταιρείες με τις οποίες καλούνται γιατροί και φαρμακοποιοί να υπογράψουν συμβάσεις αλλά οι ίδιες οι ιδιωτικές εταιρείες περιμένουν από πριν τα Χριστούγεννα να ολοκληρωθεί το τεχνικό κομμάτι των συμβάσεων για να μπορέσουν να εμπλακούν στη διαδικασία και να είναι σε θέση να ενημερώσουν τους άμεσα ενδιαφερόμενους για τους όρους της συνεργασίας που θα έχουν.

Σε σχετικό δελτίο τύπου που εξέδωσε εντωμεταξύ  ο ΕΟΠΥΥ στις 10 Φεβρουαρίου δηλώνει ξεκάθαρα πως δόθηκε εντολή να αποπληρωθεί ο μήνας Αύγουστος του 2013 μόνο για τις ιδιωτικές κλινικές που έχουν ενημερώσει τον ΕΟΠΥΥ ότι έχουν υπογράψει σύμβαση με ιδιωτική ελεγκτική εταιρεία. Οι υπόλοιποι πάροχοι υπηρεσιών υγείας θα πληρωθούν τον μήνα Αύγουστο με εντολή του Υπουργού Υγείας μόνο και εφόσον ενημερώσουν τον Οργανισμό ότι έχουν υπογράψει σύμβαση με ιδιωτική ελεγκτική εταιρεία .

Από όλα αυτά γίνεται κατανοητό ότι επικρατεί το απόλυτο χάος  με αποφάσεις που λαμβάνονται από το Υπουργείο Υγείας αλλά δεν υποστηρίζονται στη συνέχεια ,κρατώντας σε ομηρία όσους γιατρούς και φαρμακοποιούς του ιδιωτικού τομέα είναι συμβεβλημένοι με τον περίφημο ΕΟΠΥΥ, και περιμένουν να πάρουν τα χρήματα τους αλλά δε ξέρουν πως και πότε.

Ελένη Βασιλάκη

 

 

Κρήτη

Ηράκλειο

Ηράκλειο: Φρικτό ατύχημα με κοπέλα - Ακρωτηριάστηκε στη μηχανή του κιμά

χειρουργείο

Ένα φρικτό ατύχημα σημειώθηκε σήμερα το απόγευμα σε κρεοπωλείο του Δήμου Μινώα Πεδιάδας όταν μια κοπέλα που εργαζόταν στην επιχείρηση ακρωτηριάστηκε στο χέρι, κατά την διάρκεια της κοπής κρέατος στη μηχανή του κιμά.

Το κορίτσι μεταφέρθηκε αμέσως στο Κέντρο Υγείας Αρκαλοχωρίου, όπου και της παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες. Παράλληλα, ειδοποιήθηκε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ το οποίο την μετέφερε εσπευσμένα στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο.

Εκεί, εισήχθη στο χειρουργείο, όπου οι γιατροί προσπάθησαν να αποκαταστήστουν το τραύμα που έφερε στην παλάμη του χεριού της, όπως - σύμφωνα με πληροφορίες - δεν τα κατάφεραν...

Η κοπέλα μετά το χειρουργείο μεταφέρθηκε σε θάλαμο της Ορθοπεδικής Κλινικής για νησηλεία.