Κρήτη

Μαθητές από τις Αρχάνες επισκέφθηκαν το δήμο Βιάννου και έμαθαν για το Ολοκαύτωμα

viannos.jpg

Τον Δήμο Βιάννου επισκέφθηκαν σήμερα οι μαθητές με τους δασκάλους τους από το 2ο Δημοτικό Σχολείο Αρχανών. Η επίσκεψη ξεκίνησε από το Λαογραφικό Μουσείο του Δήμου στην περιοχή πλακάδο δίπλα στον ιστορικό πλάτανο της Άνω Βιάννου. 

​Στην συνέχεια τα παιδιά επισκέφθηκαν το Μουσείο Ολοκαυτώματος Δήμου Βιάννου όπου τα υποδέχθηκε και ξενάγησε ο Δήμαρχος κος Παύλος Μπαριτάκης που  αναφέρθηκε στο ιστορικό του ολοκαυτώματος και στα γεγονότα του μαύρου Σεπτέμβρη του 1943. Είναι καθήκον μας τόνισε ο Δήμαρχος να διατηρήσουμε ζωντανή την ιστορική μας μνήμη γιατί λαός χωρίς μνήμη, είναι καταδικασμένος να την ξαναζήσει το παρελθόν του.

Στα παιδιά έγινε η προβολή ντοκιμαντέρ όπου έχουν καταγραφεί μαρτυρίες από επιζώντες των εκτελέσεων με την περιγραφή των γεγονότων  όπως αυτοί τα έζησαν τότε ως μικρά παιδιά, αλλά και τις συνεπειεςκαι τις κακουχίες που υπέστησαν μετά τα γεγονότα. Τα παιδιά επισκέφθηκαν το πανδημοτικό Ηρώο στο Σελί Αμιρών και ολοκλήρωσαν την επίσκεψη τους με την παρουσία τους στο ιστορικό Δημοτικό σχολείο Αμιρών που σήμερα λειτουργεί με 8 μαθητές και αντάλλαξαν τις εμπειρίες τους, και πως γίνεται η  διδασκαλία σε ένα μονοθέσιο σχολείο που λειτουργεί με ένα δάσκαλο για όλες τις τάξεις.

Τέλος ο Δήμαρχος ευχαρίστησε τα παιδιά και τους δασκάλους τους,  που επέλεξαν να εντάξουν στο πρόγραμμα των σχολικών εκδρομών τους την επίσκεψη τους στον Μαρτυρικό Δήμο Βιάννου, και ευχήθηκε το παράδειγμα τους να ακολουθήσουν  και αλλά σχολεία από ολόκληρη την Κρήτη.

Κρήτη

Ηράκλειο

Ηράκλειο: Πέθανε άστεγος κοντά στο κέντρο της πόλης

ΕΚΑΒ

Την τελευταία του πνοή άφησε ένας άνδρας 46 περίπου ετών σήμερα κοντά στο άγαλμα του Βενιζέλου.

Σύμφωνα με πληροφορίες περαστικοί εντόπισαν το άψυχο σώμα του και αμέσως ειδοποίησαν το ΕΚΑΒ αλλά και την αστυνομία αλλά ήταν ήδη αργά.Ο 46χρονος ζούσε πολύ καιρό τώρα περιφερόμενος στους δρόμους ως άστεγος και πολλοί των συναντούσαν να κοιμάται σε στενά.

Διαβάστε επίσης: 

Κρήτη: Μαχαίρωσαν και δολοφόνησαν 54 χρονη μητέρα

Κρήτη - αγορά: Κρίσιμο στοίχημα για την τοπική οικονομία η στήριξη ντόπιων επιχειρήσεων