Κρήτη

Λουκέτο σε Πανεπιστήμιο και Πολυτεχνείο Κρήτης έβαλαν οι φοιτητές

φοιτητες

Σε αναβρασμό βρίσκονται τα εκπαιδευτικά ιδρύματα, μετά το "τσουνάμι" περικοπών που οδηγούν σε ανυπέρβλητα λειτουργικά προβλήματα. Οι φοιτητές έβαλαν το πρωί της Πέμπτης λουκέτο στην Πανεπιστημιούπολη του Γάλλου στο Ρέθυμνο, μετά από απόφαση της Γενικής Συνέλευσης, ενώ η κατάληψη θα συνεχιστεί μέχρι την Τρίτη 27/10.

Σε συνέντευξή του στο Ράδιο Κρήτη ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Μιχάλης Ταρουδάκης χαρακτήρισε ιδιαίτερα δύσκολη την κατάσταση που προκαλούν τα συνεχώς μειωμένα κονδύλια, ενώ αναφορικά με τα χρήματα για τη σίτιση και τη στέγαση των φοιτητών, είπε ότι αυτά διατηρούνται στα ίδια επίπεδα, ωστόσο η αύξηση 23% του ΦΠΑ προκαλεί "ψαλίδισμα" κατά 10% των δικαιούχων.

Η φοιτητική μέριμνα, βρίσκεται στο επίκεντρο κινητοποιήσεων που άρχισαν σήμερα και στο Πολυτεχνείο Κρήτης στα Χανιά.
 
Φοιτητές του ιδρύματος, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση τους, προχωρούν σε μια σειρά δράσεων έχοντας προβεί από το πρωί σε κατάληψη του γραφείου του Ειδικού Λογαριασμού Κονδυλίων και Έρευνας.

Η κινητοποίηση θα συνεχιστεί μέχρι και τις 29 Οκτωβρίου, ημέρα που αναμένεται να ανακοινωθούν από το ίδρυμα τα ονόματα των φοιτητών που τη νέα ακαδημαϊκή χρονιά θα δικαιούνται επίδομα σίτισης και στέγασης. Παράλληλα, οι φοιτητές καλούν για αύριο (Παρασκευή) στη μια μετά το μεσημέρι σε σύσκεψη όσους φοιτητές έχουν υποβάλει αίτηση για τη λήψη του σχετικού επιδόματος.

Στην ανακοίνωσή του, ο Σύλλογος Φοιτητών τονίζει ότι τα 76 δωμάτια της φοιτητικής εστίας δεν αρκούν για να καλύψουν τις αυξημένες ανάγκες στέγασης των φοιτητών του ιδρύματος, ενώ ζητείται η αύξηση του επιδόματος στέγασης στους δικαιούχους φοιτητές.

Παράλληλα, αναφέρει το ΑΠΕ, ζητούν να προχωρήσει η επέκταση του κτιρίου της εστίας των φοιτητών και να παραχωρηθεί μέρος των κτιριακών εγκαταστάσεων του Παλιού Ψυχιατρείου Χανίων για δημιουργία εστίας.

 

Κρήτη

Ηράκλειο

Κρουσώνας: Μαθητές βρήκαν πορτοφόλι και το παρέδωσαν

πορτοφόλι λεφτά

Μαθήματα τιμιότητας και αξιοπρέπειας παρέδωσαν δύο 10χρονοι μαθητές της Ε΄ τάξης του 1ου Δημοτικού Σχολείου Κρουσώνα  οι οποίοι βρήκαν και παρέδωσαν ένα πορτοφόλι το οποίο περιείχε χρήματα και προσωπικά αντικείμενα.

Τα δυο παιδιά, ο Μιχάλης Λυδάκης και ο Μανόλης Παραχεράκης, βρήκαν στην πλατεία της Αγίας Τριάδας στον Κρουσώνα  το πορτοφόλι που περιείχε 50 ευρώ και προσωπικά αντικείμενα. Χωρίς να σκεφτούν στιγμή να το κρατήσουν οι μαθητές παρέδωσαν το πορτοφόλι, το οποίο κατά πάσα πιθανότητα ανήκει σε γυναίκα, με την ευχή να βρεθεί η κάτοχός του.

Αξίζουν θερμά συγχαρητήρια στα παιδιά και στους γονείς τους που τα έχουν γαλουχήσει με αρχές και αξίες και ευχόμαστε στη ζωή τους να έχουν πάντοτε ως πυξίδα τους την ηθική και την εντιμότητα. Είμαστε περήφανοι που στις τάξεις του σχολείου μας φοιτούν τέτοια παιδιά που αποτελούν παράδειγμα προς μίμηση. 

Συγχαρητήρια Μποκέα για τους μαθητές του Κρουσώνα

«Είναι τα μικρά που δίνουν αξία στα μεγάλα. Περήφανοι για τους μικρούς μαθητές μας Μιχάλη Λυδάκη και Μανώλη Παραχεράκη από το 1ο Δημοτικό Σχολείο Κρουσώνα που έδωσαν μαθήματα αξιών και τιμιότητας. Παρέδωσαν χωρίς δεύτερη σκέψη το πορτοφόλι που βρήκαν στην πλατεία Αγίας Τριάδας.

Τους ευχαριστούμε για την πράξη τους. Μια πράξη ελπίδας που αντικατοπτρίζει το φως και την περηφάνια της κοινωνίας του Κρουσώνα και του Μαλεβιζίου. Είναι αυτές οι δυνάμεις που ζητάμε να ενεργοποιούμε για να δημιουργήσουμε διαφορετικές κοινωνίες. Τους στηρίζουμε με ένα δημόσιο «ευχαριστώ»! Μπράβο παιδιά! Θερμά συγχαρητήρια και στους γονείς και τους εκπαιδευτικούς»!

Τα παραπάνω δήλωσε ο Δήμαρχος Μαλεβιζίου Μενέλαος Μποκέας, πληροφορούμενος ότι οι δυο μικροί μαθητές της πέμπτης τάξης του 1ου Δημοτικού Σχολείου Κρουσώνα βρήκαν και παρέδωσαν πορτοφόλι που περιείχε χρήματα και προσωπικά αντικείμενα. Μάλιστα ο Δήμαρχος απέστειλε και προσωπικές συγχαρητήριες επιστολές τόσο στους δύο μαθητές, όσο και στη διεύθυνση του σχολείου.

 

Διαβάστε επίσης:

Κρήτη: Πέθανε μόνη, μέσα στο σπίτι

Δώρο Χριστουγέννων: Πότε πληρώνονται οι δικαιούχοι για τις αναστολές Δεκεμβρίου