Κρήτη

Λήγει στις 25 Νοεμβρίου το παράβολο των 25 ευρώ για τους αγρότες

φυτοφαρμακα

Σύμφωνα με το άρθρο 12 της ΚΥΑ 8197/90920/22-7-2013 όλοι οι επαγγελματίες χρήστες γεωργικών φαρμάκων υποχρεούνται να κατέχουν το πιστοποιητικό ορθολογικής χρήσης από τις 26 Νοεμβρίου 2015 και μετά, προκειμένου να προμηθεύονται νόμιμα τα γεωργικά φάρμακα.
Με την ΚΥΑ 8197/90290/22-7-2013 (ΦΕΚ 1883/Β/2013) των υπουργών Υγείας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, έχει θεσπιστεί το Εθνικό Σχέδιο Δράσης για την ορθολογική χρήση των γεωργικών φαρμάκων (σε εφαρμογή της Οδηγίας 2009/128/ΕΚ).
H έννοια του “επαγγελματία χρήστη γεωργικών φαρμάκων” δεν ταυτίζεται απαραίτητα με τον “κατά κύριο επάγγελμα αγρότη”. 

 Διαδικασία χορήγησης πιστοποιητικού:
Το πιστοποιητικό ορθολογικής χρήσης γεωργικών φαρμάκων αποκτάται με τη συμμετοχή του ενδιαφερόμενου σε εξετάσεις σε πιστοποιημένα εξεταστικά κέντρα χορήγησης πιστοποιητικού γνώσεων ορθολογικής χρήσης των γεωργικών φαρμάκων.
Τρόπος διεξαγωγής εξετάσεων

Οι εξετάσεις διεξάγονται μέσω ειδικής ηλεκτρονικής εφαρμογής του ΥΠ.Α.Α.Τ. όπου ο ενδιαφερόμενος καλείται να απαντήσει σεπενήντα (40) ερωτήσεις πολλαπλής επιλογής μέσα σε μία ώρα. Για τη χορήγηση του πιστοποιητικού ο ενδιαφερόμενος πρέπει να απαντήσει σωστά σε τουλάχιστον είκοσι (20) ερωτήσεις. Μετά την ολοκλήρωση της εξέτασης οι ενδιαφερόμενοι ενημερώνονται άμεσα για τον αριθμό των ερωτήσεων που απάντησαν σωστά και για τη χορήγηση ή μη του πιστοποιητικού.

Για τη συμμετοχή στις εξετάσεις ο ενδιαφερόμενος καταβάλλει παράβολο στο ΥΠ.Α.Α.Τ. το οποίο σύμφωνα με την τροποποιητική ΚΥΑ  ορίστηκε στα 25 ευρώ για την περίοδο μέχρι 25 Νοεμβρίου 2015 και 50 ευρώ από την 26 Νοεμβρίου 2015 και μετά.

Κρήτη

Ηράκλειο

Ηράκλειο: Βρήκε τον θάνατο μέσα στο σπίτι

αυτοκτονια

Τον θάνατο μέσα στο σπίτι του στην οδό Εμμανουήλ Ξάνθου στο Ηράκλειο, βρήκε ένας 48χρονος άνδρας χθες το μεσημέρι.

Παραγγέλθηκε η διενέργεια νεκροψίας-νεκροτομής.

Από τα μέχρι στιγμής στοιχεία Προανάκρισης δεν προκύπτουν ενδείξεις εγκληματικής ενέργειας.

Ενεργείται Προανάκριση

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ηράκλειο: Εντοπίστηκε «ορφανό» κρούσμα μεταλλαγμένου κορωνοϊού

Κορωνοϊός: Πότε θα ανοίξουν σχολεία, εστίαση και ταξίδια

Ορκωμοσία Μπάιντεν: Υπό πρωτοφανείς συνθήκες η τελετή λόγω πανδημίας